تهران – ایرنا – شرارت ها و توطئه های سعودی – آمریکایی- صهیونیستی علیه مردم منطقه تمامی ندارد و در همین راستا ، در چند سال گذشته مردم کشورهای یمن، عراق، سوریه و لبنان را هدف گرفته اند و نمی گذارند آب خوش از گلوی مردم این کشورها به راحتی پایین برود و حالا آخرین مورد آن به انتخاب نخست وزیر لبنان باز می گردد که با کارشکنی های این محور ماه هاست که در بن بست قرار گرفته است.

مردم لبنان در سال های اخیر با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کرده اند که دو جنگ سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ که با شکست سنگین ارتش رژیم صهیونیستی و پیروزی مقاومت اسلامی لبنان پایان یافت، نمونه ای از این دست می باشد؛ این دو شکست سرآغازی شد برای دخالت های قدرتهای منطقه ای و جهانی در لبنان برای کسب رضایت صهیونیست های شکست خورده.

دشمنان مردم لبنان و عوامل داخلی آنها در سال های اخیر همواره سعی کرده اند که این کشور حاشیه دریای مدیترانه را که سال ها از آن به عنوان عروس خاورمیانه یاد می شد، با مشکلات فراوانی روبه رو کنند که تحریم برخی مقامات لبنانی و در راس آنها برخی از مقامات حزب الله از سوی آمریکا و در کل تحریم مردم لبنان نمونه بارزی از این دست می باشد، تحریمی که موجب مشکلات فراوانی برای مردم این کشور شده است.

تحریم های لبنان و فساد اداری حاکم بر دستگاه های مختلف این کشور در دوران سعد حریری مشکلات مضاعفی برای مردم لبنان بوجود آورد و موجب شد تا مردم لبنان در مهرماه سال گذشته به خیابان ها بیایند و در ادامه و پس از چند روز سعد حریری مجبور به استعفا شد.

یکی دیگر از مشکلات لبنان که اخیرا اتفاق افتاده، انفجار مهیب بندر این شهر بود که در ۱۴ مرداد ماه گذشته روی داد، انفجاری که با کشته شدن نزدیک به ۱۹۰ نفر و زخمی شدن شش هزار نفر دیگر همراه بود.

پس از این انفجار مهیب "حسان دیاب" که فردی ملی گرا بود و حدود شش ماهی می شد که به جای سعد حریری نخست وزیر لبنان نشسته بود، تحت فشارهای داخلی و خارجی و علیرغم میل باطنی خود مجبور به استعفا شد و از آن پس و به درخواست ژنرال میشل عون رییس جمهور این کشور دولت او با عنوان دولت پیشبرد امور تا تشکیل دولت جدید به کار خود ادامه می دهد.

 هنوز دو روز از انفجار مهیب بندر بیروت نگذشته بود که امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه به بیروت سفر کرد و در اقدامی مداخله جویانه برای تعیین نخست وزیر جدید این کشور ضرب الاجل تعیین کرد و پیرو همین موضوع "مصطفی ادیب" که سفیر لبنان در آلمان بود، نخست‌وزیر مکلف این کشور شد، اما وی با گذشت حدود یکماه و با فشارهای داخلی و خارجی (از سوی عربستان و آمریکا) به ویژه جریان غرب گرای ۱۴ مارس ، روز شنبه همین هفته، از تشکیل دولت لبنان انصراف داد.

در سال های اخیر عربستان از "سعد حریری" حمایت تمام قد می کرد، ولی از قرار معلوم تاریخ مصرف وی برای سعودی ها پایان یافته و ریاض تصمیم گرفته برادر سعد یعنی بهاء حریری را به جای او نخست وزیر و وارد بازی در لبنان کند.

 در همین زمینه "ناصر قندیل" سردبیر روزنامه لبنانی البناء اعلام کرده که عربستان سعودی آماده میزبانی از برادر سعد یعنی  بهاء و نخست وزیران سابق لبنان در عربستان برای حذف نهایی سعد حریری و رساندن بهاء برادر ارشد وی به قدرت می باشد.

به گفته قندیل، عربستان برای میزبانی از نخست وزیران سابق و دارالفتوای لبنان اعلام آمادگی کرده تا برادر ارشد سعد را رسما نخست وزیر لبنان اعلام کند و سعد را از گردونه بازی های سیاسی خارج نماید.

البته این موضوع برای امروز نیست؛ از چندین ماه گذشته درگیری میان سعد حریری و برادرش یکی از سوژه‌های رسانه‌ای در لبنان بود و طرفداران دو طرف بارها با یکدیگر درگیر شدند.

نام بهاء‌الدین برای اولین بار بعد از ترور «رفیق حریری» نخست وزیر فقید لبنان در سال ۲۰۰۵ به میان آمد. وی به عنوان پسر بزرگتر رفیق حریری پس از مرگ پدر عزم خود را برای ورود به صحنه سیاسی لبنان جزم کرده بود، اما با دخالت های صریح عربستان از قدرت کنار رفت و سعد حریری جایگزین پدر شد. در حالی که عربستان موضع خود را نسبت به سعد حریری بعد از وادار کردن وی به استعفا در سال ۲۰۱۸ تغییر داد و تلاش کرد تا بهاء را در لبنان به قدرت برساند، اما بنا به دلایل منطقه‌ای، بین‌المللی و محلی، از رسیدن به این هدف ناکام ماند.

در دو دوره گذشته سعد حریری برای تثبیت قدرت خود تلاش زیادی کرد؛ اما پس از استعفای وی در سال گذشته که تحت فشار طرف‌های خارجی صورت گرفت، رئیس جریان المستقبل لبنان دیگر هیچگاه نتوانست جایگاه گذشته خود را پس بگیرد و اکنون نیز پس از ظهور دوباره برادرش و عزم او برای رسیدن به قدرت، آینده سیاسی سعد حریری بیش از هر زمان دیگری در خطر قرار گرفته است.

اما گفته می شود که این یک طرف بازی است، چرا که رسانه های منطقه اعلام کرده اند که رئیس جمهور فرانسه و ولی‌عهد سعودی طی تماس تلفنی، بر سر بازگردادن سعد حریری به قدرت توافق کرده‌اند، موضوعی که با درخواست پاریس انجام شده است.

اما ادعای این رسانه ها در حالی است که شخص سعد الحریری یک شنبه این هفته برای چندمین بار رسما از عدم رغبت خود برای نامزدی نخست‌وزیری لبنان خبر داد و همچنین گفت که کسی را برای بر عهده گرفتن این سمت نیز معرفی نخواهد کرد؛ منابع و ناظران لبنانی در این باره گفته‌اند که پیرو همین موضوع ریاض تهدیدهایی علیه سعد الحریری داشته است.

نکته مهمی که اینجا دیده می شود، این است که دو کشور آمریکا و عربستان تمام تلاش خود را برای جلوگیری از مشارکت حزب الله و شیعیان در کابینه  لبنان بعمل آوردند، اقدامی که پاریس دقیقا عکس آن عمل کرده است.

«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه در کنفرانس خبری یکشنبه این هفته اعلام کرد که تشکیل دولت در لبنان بدون جریان شیعه واقع‌بینانه نیست و تحریم‌های آمریکا علیه سران شیعه لبنانی باعث متشنج شدن اوضاع در لبنان شده است.

رییس جمهوری فرانسه در سخنان روز یکشنبه خود به یک نکته مهم دیگر نیز اشاره کرد و آنهم این که "هیچ دلیلی در اختیار ندارم که ایران در وضع کنونی لبنان مانع تراشی ‌می کند"، موضوعی که بارها آمریکا و عربستان برای رد گم کردن دخالت های خود در لبنان مدعی آن شده اند.

مکرون همچنین گفت که با شرکای منطقه‌ای و از جمله ایران درباره اوضاع لبنان همکاری خواهد کرد.

وی همچنین  گفت که «سعد الحریری» نخست وزیر پیشین لبنان در افزودن معیار طائفه‌ ای در تشکیل کابینه اشتباه کرده است.

رییس جمهوری فرانسه که در برابر مواضع آمریکا در قبال لبنان سخن می گفت، به این موضوع تاکید کرد که "بحران در لبنان و منطقه عمیق تر از آن است که به نظر می آید و تنها گزینه موجود گردآوردن احزاب لبنانی حول یک نقشه راه است و هیچ انتخاب داخلی در لبنان غیر از تشکیل دولت نجات نمی بینم و تصمیم گرفتم ایده هدف قراردادن حزب الله را دنبال نکنم تا اینکه لبنان از بین نرود".   

شواهد و قراین بسیاری نشان می دهد که مقامات سعودی و آمریکایی به این راحتی ها دست از سر مردم لبنان برنمی دارند که آخرین موضوع مربوط به تشکیل کابینه لبنان است، اما مردم، مقامات سیاسی و حزبی لبنان باید برای یکبار هم که شده در مقابل این زورگویی ها بایستند و سرنوشت خود را خودشان رقم بزنند، همان گونه که لبنانی ها در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ با شکست ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی نشان دادند که زیر بار ظلم نمی روند.