به گزارش ایرنا، خبرگزاری سوریه روز سه شنبه به نقل از خبرگزاری روسی" تاس " گزارش داد که ژنرال " الکساندر گرینکویچ " معاون مرکز هماهنگی روسیه در حمیمیم بار دیگر اظهار داشت که تروریستها در ادلب قصد دارند حمله شیمیایی ساختگی دیگری را علیه شهروندان و مردم غیرنظامی در ادلب که منطقه مورد توافق کاهش درگیری است را انجام دهند تا از این طریق ارتش سوریه را به انجام آن متهم کنند.
وی خاطرنشان کرد که مرکز هماهنگی روسیه در حمیمیم اطلاعاتی را به دست آورده است که نشان میدهد تروریستها در حال آماده سازی برای حمله شیمیایی دیگری در ادلب جنوبی هستند.
پیشتر در ۳۱ شهریور امسال " الکساندر گرینکویچ " معاون مرکز هماهنگی روسیه در حمیمیم (مرکز صلح بین طرفهای درگیر در سوریه وابسته به وزارت دفاع روسیه) اعلام کرده بود که اطلاعاتی را در خصوص برنامهریزی تروریستهای مسلح در سوریه برای انجام حملات شیمیایی جهت مقصر جلوه دادن نیروهای دولتی این کشور، دریافت کرده است.
وی افزود: اطلاعات دریافتی از برنامهریزی شورشیان مسلح گروه تروریستی «تحریر الشام» که عناصر تروریستی گروه «جبهه النصره» سابق ستون فقرات آنها را تشکیل میدهد، برای انجام حملاتی با استفاده از مواد سمی در بخش جنوبی منطقه مورد توافق آتشبش در استان «ادلب» در شمال سوریه حکایت دارد.
این افسر روسی که در یک نشست مطبوعاتی سخن میگفت، افزود: شورشیان قصد دارند حملات شیمیایی را در شهر " أریحا " و شهر " بسامس " انجام دهند تا بعداً نیروهای دولت سوریه را به استفاده از سلاح شیمیایی علیه غیر نظامیان متهم کنند.
وی به این موضوع اشاره کرد که بر اساس اطلاعات موجود گروه تروریستی تحریر الشام با مشارکت گروه " کلاه سفیدها " در حال تدارک برای عکسبرداری از مکانهایی است که پیشبینی میشود، این حملات شیمیایی در آنجا انجام شود.
همچنین چهارشنبه هفته گذشته ( ۲۳ سپتامبر) ، وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه تایید کرد که تروریستهای جبهه النصره، با همکاری گروه تروریستی "کلاه سفید" و با پشتیبانی از اپراتورهای خود، در حال برنامه ریزی برای هماهنگی با سرویسهای اطلاعاتی رژیم ترکیه برای ساخت یک سناریو هستند که در آن سلاحهای شیمیایی علیه غیر نظامیان در ادلب استفاده شود.
پیشتر وزارت دفاع روسیه برای چندین بار از وجود آزمایشگاههایی برای تهیه مواد شیمیایی برای سازمانهای تروریستی در ادلب توسط متخصصان و کارشناسانی که در اروپا آموزش دیدهاند جهت انجام حملات شیمیایی علیه غیر نظامیان با هدف متهم کردن دولت سوریه خبر داده بود.
هشدار اخیر مقامات وزارت دفاع روسیه و دولت سوریه برای آمادهسازی تروریستها جهت انجام حملات شیمیایی مجدد با هدف متهم کردن ارتش سوریه در حالی انجام میشود که تاکنون بیش از ۱۰ مورد گزارش در ۱۰ سال گذشته در ارتباط با استفاده از سلاحهای شیمیایی حاوی گازهای 'کلر، خردل، سارین، فسفر سفید' و مواد نامشخص در جریان درگیریها بین ارتش سوریه و تروریستها در رسانههای منتشر شده که مهمترین آنها منطقه 'غوطه' در حومه دمشق و استان ریف دمشق، درعا در جنوب، خان العسل در شمال، دوما در غوطه شرقی، حلب در شمال، حماء در مرکز، دیرالزور در شرق، خان شیخون در ادلب، حسکه و رقه در شمال و شرق این کشور بوده است.
البته برخی منابع رسانهای غرب که همواره در طول بحران از تروریستها حمایت کردند، در این ارتباط نیز رقم استفاده از سلاحهای شیمیایی در جریان بحران سوریه را ۱۶۴ مورد اعلام میکنند و معتقدند که از این تعداد ۱۰۶ مورد آن قریب به یقین است و از بین آنها ۱۸ مورد نیز حتمی است و استفاده از سلاح شیمیایی در میزانهای مختلف و با مواد مختلف صورت گرفته است.
مهمترین حملات شیمیایی در ۷ آوریل ۲۰۱۸ در غوطه شرقی انجام شده است و نیروهای مسلح شورشی در سوریه در این منطقه مدعی شدند که نیروهای دولت دمشق شهر «دوما» در این منطقه را هدف سلاحهای شیمیایی قرار دادهاند. در حالیکه برخی از گروههای معارض سوری ادعا کرده بودند که نشانههایی از عامل اعصاب در این حملات دیده شده است، سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بررسی خود وجود «گاز کلر» را تائید کرد اما نشانهای از عامل اعصاب پیدا نکرد.
چند ساعت قبل از حضور کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی در منطقه دوما، سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس حملات هوایی خود به منطقه را آغاز کردند. از جمله ارتش آمریکا مدعی شد، ۱۰۵ موشک به مناطقی که آنها را مناطق مرتبط با سلاحهای شیمیایی دولت دمشق مینامید، شلیک کرده است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل چندین بار با تاکید بر اینکه کشورش هرگونه نتیجهگیری از ماموریت تیم تحقیق «سازمان منع سلاحهای شیمیایی» در مورد حادثه استفاده از مواد شیمیایی در شهر دوما در هفتم آوریل ۲۰۱۸ را رد میکند، گفت: برخی کشورها در تلاشند تا آنچه را که در عراق اتفاق افتاده ، تکرار کنند و بهانههایی را با هدف آغاز یک تجاوز علیه سوریه پیدا کنند، ولی ما اجازه جعل واقعیت را نمیدهیم.
متهم کردن ارتش سوریه به استفاده از سلاح شیمایی در حالی مطرح شده است که کنوانسیون بینالمللی منع سلاحهای شیمیایی این کشور را در سال ۲۰۱۳ خلع سلاح شیمیایی کرده است و از سوی دیگر رسانهها ۲۸ مهر ۱۳۹۷ اعلام کردند که ۱۱ نفر از جمله چند کارشناس انگلیسی، چچنی و ترک در انفجار کارگاه مواد شیمیایی در استان ادلب در شمال این کشور کشته شدند.
بر پایه این گزارش، این انفجار در کارگاه ساخت مواد منفجره در شهرک 'ترمانین' در شمال استان ادلب و در نزدیکی مرزهای این کشور با ترکیه روی داده است.
این کارگاه حاوی مقادیر زیادی مواد منفجره و اولیه ساخت سلاح شیمیایی و چند بشکه کلر مایع بوده است. در این انفجار ۹ کارشناس خارجی به همراه ۲ عضو گروه تروریستی 'کلاه سفیدها' کشته شدند که جنازهها به علت سوختگی قابل شناسایی نبوده است.
ارتش سوریه با همراهی برخی کشورهای دوست مانند ایران و روسیه برای مقابله با تروریستها همواره دست بالا را در سالهای اخیر داشته است، نیازی به استفاده از چنین سلاحهایی ندارد و این تروریستها هستند که در موضع ضعف متوسل به سلاح شیمیایی میشوند.
بر این اساس حملات شیمیایی با توجه به این که در برخی از مواقع و به خصوص به دنبال شکستهای تروریستها، اتفاق میافتد و با توجه به این که آمریکا تهدید کرده که استفاده از چنین سلاحهایی خط قرمز این کشور است، تروریستها برای زمینهسازی کشاندن پای قدرتهای بزرگ به صحنه درگیریهای خود با ارتش سوریه و نجات از محاصره و نابودی از سلاحهای شیمیایی استفاده میکنند تا زمینه دخالتهای خارجی را فراهم میکنند.