۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۰۸
کد خبر: 83324085
T T
۰ نفر

آمريكا دايه تروريست ها در سوريه

۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۰۸
کد خبر: 83324085
آمريكا دايه تروريست ها در سوريه

تهران - ايرنا - وزارت خارجه آمريكا بامداد امروز (چهارشنبه) در بيانيه‌اي سوريه را به استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در استان ادلب متهم كرد، ادعايي كه پيش از نيز بارها تكرار شده است.

وزارت خارجه آمريكا در اين بيانيه بدون ارائه هيچگونه سندي ادعا كرده، دولت «بشار اسد»، رئيس‌جمهور سوريه در حمله‌اي كه 19 مي 2019 (29 ارديبهشت) در شمال غرب سوريه انجام شده از گاز كلر استفاده كرده است.
در بخشي از اين بيانيه آمده است: «هنوز در حال گردآوري اطلاعات درباره اين حادثه هستيم، ولي هشدارمان را تكرار مي‌كنيم كه اگر ارتش سوريه از سلاح‌هاي شيميايي استفاده كند، ايالات متحده و متحدان ما بلافاصله و به نحو مناسب پاسخ خواهد داد.»
اين ادعا در حالي مطرح مي‌شود كه سوريه در سال 2013 در چارچوب توافقي ميان آمريكا سلاح‌هاي شيميايي خودش را زير نظارت سازمان منع سلاح‌هاي شيميايي يا امحا كرده و يا به خارج از سوريه انتقال داد و مقام‌هاي سوري بارها اعلام كرده‌اند كه اين كشور سلاح شيميايي در اختيار ندارد.
آمريكا و متحدانش پيش از اين دو بار با ادعا و بهانه استفاده ارتش سوريه از سلاح شيميايي عليه تروريست ها به اهدافي در اين كشور حمله كرده‌اند.
اولين بار، فروردين ماه سال 1396 بود كه آمريكا به بهانه حمله شيميايي در «خان شيخون»، به پايگاه هوايي «الشعيرات» ارتش سوريه در در استان حمص حملات موشكي كرد.
آمريكا و همپيمانانش در فروردين 1396 با ادعا و بهانه استفاده ارتش سوريه از تسليحات شيميايي در خان شيخون اقدام به موشك باران (59 موشك) پايگاه الشعيرات در استان حمص در شمال دمشق كردند، ادعايي كه بعدا ثابت شد از اساس دروغ بوده است.
ارتش سوريه در فروردين 1396 (پيش از تاريخ حمله آمريكا و متحدانش) يك مقر تروريست ها را در خان شيخون هدف حملات هوايي خود قرار داد؛ مقري كه ارتش سوريه نيز نمي دانست محل ساخت تسليحات شيميايي از سوي تروريست هاست؛ انتشار گاز متصاعد شده از اين مقر موجب كشته شدن شماري از تروريست ها و در عين حال شهروندان سوري اطراف اين مقر شد؛ آمريكا و همپيمانانش براي رسوا نشدن به سرعت شروع به جوسازي عليه حكومت دمشق كردند تا تحويل مواد شيميايي به تروريست ها از سوي واشنگتن و غربي ها كه براي هدف قرار دادن ارتش و مردم سوريه صورت گرفته بود، افشا نشود و اين موضوع را به گردن حكومت دمشق بيندازند.
دومين حمله يك سال بعد از حمله اول و در 25 فروردين سال گذشته (1397) توسط سه كشور آمريكا، فرانسه و انگليس انجام شد و آنها جمعا 103 موشك و راكت به سوريه شليك كردند.
در 19 فروردين ماه سال گذشته (1397) رسانه هاي غربي - عربي - عبري به طور هماهنگ خبر كذب حمله شيميايي به شهر دوما در غوطه شرقي سوريه را منتشر و از همان ابتدا و بدون ارائه سندي ارتش سوريه را عامل اين حمله معرفي كردند؛ اقدامي كه پس از چند روز ثابت شد كه اصلا حمله شيميايي اتفاق نيفتاده و توطئه اي از سوي غرب و رسانه هاي غربي بوده كه توسط 'كلاه سفيدها' براي صحنه سازي حمله غرب به سوريه براي نجات ترويست ها اجرا شده است.
در همان زمان 'آنتونيو گوترش' دبيركل سازمان ملل در واكنش به گزارش‌هاي رسانه هاي غربي - صهيونيستي درباره حمله شيميايي در 'دوما' و اتهام ‌زني‌هاي مقامات برخي كشورهاي غربي و مخالفان دولت سوريه به دمشق اعلام كرده بود كه قادر به تاييد اين گزارش‌ها نيست.
در 19 فروردين 1397 يعني در زمان حمله ارتش سوريه به مواضع تروريست ها در منطقه غوطه شرقي در نزديكي دمشق مدعي شدند كه نيروهاي دولت دمشق شهر دوما را با سلاح‌هاي شيميايي هدف قرار داده‌ است. پس از چند روز سازمان منع تسليحات شيميايي در بررسي خود وجود گاز كلر را در دوما تائيد كرد، اما نشانه‌اي از عامل اعصاب كه تروريست ها مدعي آن بودند يافت نكرد؛ همين ادعاي واهي سازمان منع تسليحات شيميايي دستاويزي شد براي آمريكا و غرب براي حمله به خاك سوريه.
در 24 فروردين ماه سال گذشته (1397) بود كه آمريكا در اقدامي مشترك با انگليس و فرانسه و با همين بهانه واهي با 103 فروند موشك و راكت، 10 مركز نظامي و تحقيقاتي سوريه را هدف قرار داد و خسارت هايي را به كشور و مردم سوريه وارد كرد.
در همان تاريخ بازرسان و كارشناسان سازمان منع تسلحيات شيميايي نيز در دمشق حضور داشتند و قرار بود براي تهيه گزارش به شهر دوما در نزديكي پايتخت سوريه بروند، اما
چند ساعت قبل از حضور كارشناسان سازمان منع تسليحات شيميايي در منطقه دوما، سه كشور آمريكا، فرانسه و انگليس حملات هوايي خود را به منطقه آغاز كردند.
شهريور سال 1397 بود كه دوباره سناريوي استفاده ارتش سوريه از تسليحات شيميايي عليه تروريست ها توسط جبهه غربي - عربي - صهيونيستي يا همان حاميان تروريست ها تكرار شد، اما اين بار اين سناريو قرار بود در استان ادلب در شمال غرب سوريه يا همان آخرين پايگاه تروريست ها اجرا شود، اقدامي كه قبل از اجرا به كمك روس ها خنثي شد.
در همان زمان يعني چهارم شهريور 1397خبرگزاري روسي ريانووستي به نقل از 'ايگور كوناشنكوف' سخنگوي وزارت دفاع روسيه گزارش داد كه تروريست ها قصد دارند در منطقه كفر زيتا در استان ادلب دست به حمله شيميايي زده و اين اقدام را به عهده ارتش سوريه بيندازند.
بنا بر اعلام كوناشنكوف، عناصر تروريست 'هيات تحرير الشام' كه گروه تروريستي 'جبهه النصره' ركن اصلي آن است، در شرف انجام يك اقدام تحريك آميز براي متهم كردن ارتش سوريه به استفاده از سلاح‌هاي شيميايي عليه غيرنظاميان در استان ادلب مي باشد و مي خواهد اين اقدام را به گردن ارتش سوريه بيندازد.
وي با استناد به اطلاعات مركز روسي آشتي طرف هاي درگير در سوريه خاطر نشان كرد: گروهي از متخصصان انگليسي زبان براي آموزش استفاده از مهمات حاوي گاز كلر به تروريست ها، به ادلب رفته اند.
كوناشنكوف افزود: تروريست ها قصد دارند منطقه كفر زيتا را مورد حمله شيميايي قرار دهند كه در شش كيلومتري جنوب منطقه هبيت در استان ادلب قرار دارد.
سخنگوي وزارت دفاع روسيه خاطر نشان كرد كه پس از صحنه سازي حمله شيميايي، قرار است اعضاي گروه كلاه سفيدها فيلمي را براي انتشار در رسانه هاي خاورميانه و انگليسي زبان تهيه كنند.
وي با بيان اين كه پيشتر تروريست ها گروهي از ساكنان سوري را از شمال استان ادلب به اين منطقه منتقل كرده و در نظر دارند آنها را در فيلم اين حمله شيميايي نشان دهند، افزود: مطابق برنامه، پس از صحنه سازي حمله شيميايي، ارتش سوريه به حمله شيميايي متهم خواهد شد و اعضاي كلاه سفيدها تظاهر به كمك به ساكنان محلي آسيب ديده از حمله شيميايي خواهند كرد.
سخنگوي وزارت دفاع روسيه يك روز قبل از آن يعني سوم شهريور 1397 اعلام كرده بود كه كشورهاي آمريكا، انگليس و فرانسه آماده حمله جديدي به سوريه هستند و براي اين منظور ناو يواس.اس سوليوانز و بمب افكن بي-1 آمريكا وارد خليج فارس و پايگاه هوايي قطري العديد شدند.
خبرگزاري روسي اسپوتنيك در همان تاريخ طي گزارشي با اشاره به انتقال محموله هاي شيميايي به شمال سوريه توسط تروريست ها به نقل از منابعي از داخل ادلب اعلام كرد: گروه كلاه سفيدها با هشت خودرو محموله جديدي از بشكه هاي گاز كلر را از كارگاهي در نزديكي مرزهاي تركيه كه به فرآوري اين ماده شيميايي مي پردازد به شمال استان ادلب تا اريحا و جسر الشغور منتقل كردند.
اين محموله شيميايي با حفاظت شديد گروه تروريستي تحرير الشام منتقل شده است و نيروهاي ذخيره كلاه سفيد ها در مناطق مختلف استان ادلب به صورت فوري فراخوان شده‌اند.
اين منابع اعلام كردند كه استان ادلب در روزهاي گذشته شاهد تحركات گسترده گروه تروريستي جبهه النصره و انتقال محموله هاي مواد شيميايي و تحويل آن به گروه تروريستي حزب تركستاني با حفاظت شديد به منظور اجراي نمايش شيميايي ديگري است.
آمريكا و همپيمانانش در سال هاي اخير بارها به بهانه هاي واهي به سوريه حمله كرده اند؛ بهانه هايي كه هرگز ثابت نشده و فقط در ظاهر مجوزي بوده براي سران آمريكا و ديگر كشورهاي غربي براي كشتار مردم سوريه در حمايت از تروريست ها.
شنبه/ بيست و هشتم ماه جاري (ارديبهشت) بود كه 'ايان هندرسون' كارشناس سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي اعلام كرد كه گزارش رسمي سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي درباره حمله به شهر دوما در غوطه شرقي در استان ريف دمشق سوريه، با واقعيت ها منطبق نيست، اعلام كه رسوايي ديگر براي اين سازمان و به ويژه آمريكا و غرب ايجاد كرد.
به گزارش خبرگزاري اسپوتنيك روسيه، در گزارش هندرسون آمده است كه براساس آزمايش ها و بازديد انجام شده از مكان حادثه، احتمال زياد دارد مخازن و كپسول ها از آسمان پرتاب نشده و توسط افراد بر روي زمين كار گذاشته شده باشد.
بنابر اين گزارش، گروهي از كارشناسان به رياست هندرسون آزمايش هايي را انجام دادند و به اين نتيجه رسيدند كه وضعيت مكان حادثه در شهر دوما با آثار حمله تناسب ندارد، زيرا با توجه به سوراخ شدن سقف بتني در محل حادثه بايد مواد سمي در محل يافت مي شد و در مكاني ديگر نيز يك مخزن مواد شيميايي بر روي يك تخت قرار گرفته بود و حتي چاشني آن سالم بود و اين موضوع پس از برخورد با سقف غيرممكن است.
براين اساس، كميته مهندسي وابسته به گروه حقيقت ياب نبايد در سال گذشته به طور قطع اعلام مي كرد كه اين كپسول ها از آسمان (از سوي نيروهاي سوري) پرتاب شده، زيرا وضعيت مكان با وضعيت محلي كه از آسمان مورد حمله شيميايي قرار گرفته متفاوت بود.
اعتراف اخير كارشناس سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي درباره تحريف و دستكاري نتايج تحقيقات حمله شيميايي به دوما در استان ريف دمشق سوريه، نشان مي دهد كه سازمان هاي بين المللي عموما ابزاري در اختيار غرب به ويژه مقاصد آمريكا در منطقه و جهان مي باشند؛ اقدامات ضدانساني آمريكا و كشورهاي غربي نيز در منطقه فقط براي تامين امنيت رژيم صهيونيستي مي باشد كه با خون و پول مسلمانان تامين مي شود.
نكته مهم و قابل تاملي كه در اين ميان وجود دارد، حمايت آمريكا و كشورهاي غربي - عربي از تروريست هاي حاضر در سوريه مي باشد، حمايتي كه طي بيش از هشت سال گذشته به صورت تمام و كمال انجام شده و هم اكنون نيز ادامه دارد؛ آمريكا كه به كمك رژيم صهيونيستي و كشورهاي غربي - عربي گروه تروريستي داعش را ايجاد كرد شايد باور نمي كرد كه مقاومت اسلامي و ارتش سوريه بتوانند اين گروهك تروريستي را شكست دهند، شكستي كه عملا شكست آمريكا، رژيم صهيونيستي و كشورهاي غربي - عربي و سياست هايشان در سوريه بود؛ از اين رو آمريكا و ائتلافش نمي خواهند بازمانده گروه هاي تروريستي در سوريه همچون تحرير الشام را از دست بدهند و براي حضور در سوريه اين گروه تروريستي را عامل و دليل حضور خود در اين كشور مي دانند و براي نجات آن دست به هر كاري مي زنند، لذا با توجه به اين كه طي چند روز گذشته عمليات ارتش سوريه براي آزادسازي استان ادلب در شمال غرب اين كشور به عنوان آخرين پايگاه گروه هاي تروريستي آغاز شده و با ادامه آن بساط تروريست ها در سوريه نزديك به جمع شدن است، واشنگتن و تل آويو نمي خواهند به راحتي ميدان را به مقاومت اسلامي و ارتش سوريه واگذار كنند، از اين رو بازي استفاده ارتش سوريه از تسليحات شيميايي كه هر از چندگاهي توسط آمريكايي ها مطرح مي شود، فقط در راستاي حفظ تروريست ها با حمله به مواضع ارتش سوريه مي باشد كه در زمان كنوني ديگر جواب نمي دهد.
خاورم*1275**1144