علی خاکسار روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گردشگری همدان فصلی است و بخش اعظمی از درآمد یکساله تاسیسات گردشگری و کسب و کارهای وابسته به این صنعت در نیمه اول سال محقق میشود.
او اضافه کرد: با شیوع بیماری کرونا از اسفند ماه سال گذشته بیشترین آسیب به کسب و کارهای گردشگری وارد شد زیرا بقیه مشاغل بعد از مدتی به روال قبلی بازگشتند اما گردشگری همچنان تعطیل است و تا سالهای بعد نیز آثار و تبعات این رکود ادامه دارد.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با اشاره به خسارتهای سنگین کرونا به فعالان این بخش افزود: برخی از مراکز اقامتی با صبوری و نجابت خود چراغ گردشگری را روشن نگه داشته و از اندوختههای پیشین هزینههای خود را پرداخت میکنند.
او خاطر نشان کرد: از اسفند سال گذشته تاکنون تنها ۱۰ درصد از ظرفیت مراکز اقامتی استان پر بوده و این به معنی بیمیلی مردم برای سفر و در یک کلام تعطیلی بخش گردشگری است.
خاکسار افزود: تسهیلاتی برای جبران خسارت وارد شده پرداخت شد که به دلیل سود بالا و نداشتن مدت زمان تنفس، گرهای از مشکلات آسیب دیدگان باز نکرد و آنها هنوز به درآمد و فعالیتی نرسیدهاند تا توان بازپرداخت اقساط را داشته باشند.
او از تدارک بسته حمایتی توسط وزارت متبوع خبر داد و گفت: این بسته برای کسانی که تعدیل نیرو نکرده و اشتغال خود را حفظ کردهاند در حال تدوین است که امیدواریم موثر باشد.
به گفته معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با توجه به ممنوعیت و محدودیت مسافران خارجی، مسافرتهای داخلی باید رونق بگیرد تا تاسیسات اقامتی و تفریحی استان به روال سابق بازگردد.
خاکسار به مردم اطمینان خاطر داد: تمام مراکز اقامتی همدان زیر نظر تدابیر و نظارتهای بهداشتی است و پروتکلهای بهداشتی به طور کامل اجرا میشود و برای استفاده از این اماکن هیچ نگرانی وجود ندارد.
استان همدان دارای ۱۸۰ هتل، مهمانپذیر، هتل آپارتمان، اقامتگاه بومگردی، دفتر خدماتی و مسافرتی و مراکز آموزش گردشگری است و ۲ هزار نفر در این اماکن مشغول کار هستند.