به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار حوزه سلامت ایرنا از موسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور، تحقیقات انجام شده نشان می دهد ۴۵ دقیقه ورزش با تردمیل باعث کاهش اشتها به غذا نسبت به حالت معمول میشود، به نظر میرسد یکی از عوامل اثرگذار در این پدیده افزایش حرارت بدن باشد.
درست مثل زمانی که غذایی تند و پر ادویه میخوریم و مغز ما تصور میکند دمای بدن بهشدت بالا رفته است. به طور مثال فلفل حاوی مادهای به نام کپساسین، عامل طعم تند آن، است که با گیرندههای حس دمای زبان وارد تعامل شده و احساس گرمی را به بدن القا میکند.
تحقیقاتی که در زمینه ارتباط دمای بدن یا خوردن غذاهای گرم با میزان اشتها انجام شده وجود ارتباط میان دمای بدن و اشتها را ثابت کرده است.
تغییر سطح هورمونها
تحقیقات نشان میدهد که ۶۰ دقیقه ورزش با کمک تردمیل باعث تغییر سطح دو هورمون گرلین و پپتید YY و ۹۰ دقیقه ورزش قدرتی به کمک وزنه تنها باعث تغییر سطح هورمون گرلین میشود که نشان میدهد ورزشهای هوازی تأثیر بیشتری در کاهش اشتها دارند. این مسئله نشان میدهد انجام ورزش برای کاهش وزن مؤثرتر باید بهصورت هوازی انجام شود.
هورمونهای مختلفی هستند که میزان اشتها را کنترل میکنند که در این مطالعه به مهمترین هورمونها یعنی گرلین و پپتید YY پرداخته شده هورمون گرلین باعث افزایش و تحریک اشتها شده و هورمون پپتید YY باعث کاهش آن میشود.
بر اساس این گزارش، با این حال نمیتوان هنوز ادعا کرد که انجام ورزش در طولانی مدت و بهطور کلی منجر به خوردن غذای کمتر میشود یا خیر، این مطالعات تنها نشان دهنده کاهش موقت اشتها هستند، پدیدهای که میتواند در ترکیب با یک برنامه غذایی و استراتژی چند وجهی برای کاهش وزن استفاده شود.