به گزارش گروه علمی ایرنا از مجله مدیكال اكسپرس، دكتر اسكات كانوسكی محقق ارشد این تحقیق میگوید، ما با دقت روش كار مغز در پیروی از دستورات را بررسی میكنیم تا هم بفهمیم كه كدام هورمونها انگیزههای ما را كنترل میكنند و اینكه این هورمونها چطور كار می كنند.
در این تحقیق، موشهای آزمایشگاهی وقتی متوجه شدند كه مدت زمان دسترسی آنها به غذا محدود است، میزان غذای مصرفیشان را دو برابر كردند. موشهای آزمایشگاهی كه فقط در ساعات محدودی غذا در اختیار دارند، به مرور یاد میگیرند كه بیشتر در این ساعات غذا بخورند.
در طی چند روز، این موشها چهار ساعت به غذا دسترسی داشتند و پس از آن 20 ساعت را بیغذا سپری میكردند. در طی این دوره، هورمون گرلین كاركردش را تغییر داد و به موشها اجازه میداد كه در زمانی كه به غذا دسترسی دارند، دیرتر احساس سیری كنند و در نتیجه بیشتر بخورند.
این تحقیق تازه دریچهای تازه به نحوه ارتباط هورمون گرلین با سیستم عصبی مركزی مغز كه كنترل میزان غذا خوردن را در دست دارد، به روی محققان میگشاید.
دانشمندان احتمال می دهند كه بخش هیپوكامپوس (اَسبَك) مغز كه كنترل حافظه و انگیزه را انجام میدهد، میزان غذا خوردن را هم تنظیم میكند.
سیستمی كه در این تحقیق كشف شد نشان میدهد كه چطور هورمون گرلین با سیستم اعصاب مربوط به هیپوكامپوس كه اشتها را تحریك میكند ارتباط برقرار میكند و اجازه میدهد كه میزان بیشتری غذا در هر وعده مصرف خورده شود. این اعصاب سپس با بخش دیگری از مغز یعنی هیپوتالاموس ارتباط برقرار میكنند تا مولكول اوركسین را كه منجر به زیادهخوری میشود، فعال كنند.
تحقیقات سابق این گروه نشان میدهد كه وقتی ما پیامهای تصویری كه نشان از غذای حاضر و آماده دارد را میبینیم، هورمون گرلین به هیپوكامپوس علامتهایی میدهد كه میزان غذا خوردن را زیاد كنند.
برای همین است كه ما با دیدن تبلیغات غذا بر روی بیلبردها، حتی اگر واقعا گرسنه هم نباشیم، هوس غذا خوردن میكنیم. بنابراین گرلین از عوامل خارج بدن هم در گرسنه كردن ما تاثیر میپذیرد. تاثیر دیگر گرلین بر زمان هضم غذا و میزان جذب مواد غذایی توسط بدن است. این چرخه هر چه آرامتر انجام گیرد، ما زمان بیشتری احساس سیری میكنیم. گرلین این چرخه را تند میكند.فهمیدن كامل این چرخه، به محققان كمك میكند كه روشهایی برای معكوس كردنش پیدا كنند.
پژوهشگران در حال حاضر به دنبال راههایی برای كم كردن اثر گرلین بر روی گیرندههای هیپوكامپوس مغز هستند.
دكتر كانوسكی میگوید كه بیش از یكسوم مردم آمریكا دچار چاقی مفرط هستند و یكسوم دیگر از مشكل اضافه وزن رنج میبرند. بنابراین یافتن راههای تازهای برای مقابله با این معضل، از وظایف آنها است.
علمی **1354**1440
تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه كالیفرنیای جنوبی نشان می دهد، غذا خوردن در سر ساعاتی محدود هورمون گرسنگی (گرلین) را فعالتر میكند. نتایج این تحقیق میتواند در روشهای كاهش وزن موثر باشد.