مهاباد- ایرنا- مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: امسال برای جلوگیری از انباشت غیربهداشتی سیب صنعتی در حاشیه‌ جاده‌ها، سه مرکز برای جمع‌آوری و خرید سیب زیردرختی(صنعتی) از کشاورزان این شهرستان تعیین شده است.

سعید کریمی روز پنج‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک مرکز در سه راهی دارلک، یک مرکز در شهرک صنعتی و مرکز تعاونی روستایی گوگ تپه آماده خرید سیب زیر درختی از کشاورزان است.

وی ادامه داد: باغداران می‌توانند با تحویل سیب‌های زیردرختی خود بابت هر کیلوگرم بین ۱۱  تا ۱۲ هزار ریال به صورت نقدی در این مراکز محصول خود را تحویل دهند.

مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد با بیان اینکه مشکل انباشت سیب صنعتی از سال‌های گذشته در کنار جاده‌ها وجود داشته است اظهار داشت: اداره راهداری طی روزهای آینده اقدام به جمع‌آوری سیب‌های کنار جاده‌ای کرده و کشاورزان باید محصول خود را تنها تحویل مراکز خرید دهند.

کریمی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳۰ هزار تن سیب صنعتی از باغداران مهاباد خریداری می‌شود، اضافه کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود ۹۵ هزار تن سیب در سطح باغ‌های مهاباد تولید شود که در مقایسه با پارسال ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی اظهار داشت: در این شهرستان هشت هزار هکتار باغ سیب وجود دارد که ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار آن بارور بوده که امسال به طور میانگین ۱۲ تُن محصول از هر هکتار آن برداشت می شود.

مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: این شهرستان از لحاظ سطح باغات در جایگاه سوم آذربایجان‌غربی و بعد از شهرستان‌های ارومیه و سلماس قرار دارد و به طور میانگین سالانه بیش از ۳۰۰ هکتار باغ جدید در این شهرستان جایگزین باغ‌های پیر و فرسوده می‌شود.

وی اضافه کرد: سیب تولیدی در این شهرستان که بیشتر در ۲ نوع "رد" و "گلدن" و سایر ارقام خارجی است به علت کیفیت مطلوب، قابلیت انبارداری و حمل و نقل آن یکی از محصولات صادراتی به خارج از کشور به شمار می‌رود.

وی با اشاره به فعالیت ۲۳ واحد سردخانه‌ای برای نگهداری سیب تولید شده در این شهرستان گفت: این واحدهای سردخانه‌ای در مجموع بیش از ۱۲۵ هزار تن ظرفیت نگهداری انواع میوه را دارد و سیب ذخیره شده در آنها با توجه به نیاز بازار تا پایان سال به تدریج خارج می‌شود.

کریمی افزود: ۴۰ درصد محصولات باغی این شهرستان به صورت تازه‌خوری به مصرف رسیده و ۶۰ درصد آن نیز به شهرستان و استان‌های همجوار فرستاده می‌شود.

وی اضافه کرد: این شهرستان با داشتن بیش از ۱۰ هزار هکتار باغ از ظرفیت و توانمندی خوبی برای احداث کارخانه‌های سورتینگ و بسته‌بندی محصول‌های باغی و سایر صنایع تبدیلی برخوردار است.

شهرستان مهاباد بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.

با وجود ممنوعیت انباشت سیب‌های زیردرختی توسط سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی به علت بروز مشکلات بهداشتی و ایجاد سیمای ناموزون در کنار جادهای استان، بازهم انباشت سیب در حاشیه جاده‌های میاندوآب‌ مشاهده می‌شود.

به گفته مسوولان جهاد کشاورزی استان با توجه به اینکه حریم جاده ها با انباشت سیب‌های صنعتی اشغال و منجر به ایجاد مشکلات بهداشتی می‌شود لازم است دستگاه مربوطه نسبت به پاکسازی جاده و رفع این موضوع اقدام کند.