سنندج - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیجار گفت: پروانه‌های چرای دام صادره شده تا پایان سال ۱۳۹۸، حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ باید منجر به طرح اجرایی مرتع‌داری شود، در غیر این صورت فاقد اعتبار بوده و باطل خواهد شد.

قدیر آریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حفظ پوشش گیاهی مراتع و بهره برداری اصولی از آن باعث تجدید حیات طبیعی گیاهان مرتعی می‌شود که این امر در حفظ آب، خاک و توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع محلی نقش مهمی دارد.

وی افزود: در همین راستا دامدارانی که پروانه چرای دام دریافت کرده‌اند مطابق ماده ۲۰ اصلاحیه شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور، مکلف به تهیه طرح مرتعداری می‌باشند که در غیر این صورت برابر قانون باید این پروانه ها باطل گردند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیجار تاکید کرد: در صورت تهیه نکردن طرح مرتعداری توسط دامداران در فرجه تعیین شده پروانه‌ی چرای دام آنها ابطال می‌شود که این موضوع در خصوص پروانه چراهای دام صادره تا سال ۱۳۹۸ با دو سال فرصت تا سال ۱۴۰۰ مصداق دارد.

او یادآور شد: دامداران دارای پروانه‌های چرای دام در بازه زمانی باقی مانده باید به ادارات منابع طبیعی مراجعه و درخواست تهیه طرح مرتعداری کنند پس از گذشت فرصت باقی‌مانده عدم مراجعه منجر به ابطال پروانه چرا و بلا معارض شدن مرتع می‌شود.

به گزارش ایرنا،  شهرستان بیجار دارای اقلیم سرد فرا خشک بوده و ویژگی­ های زمین شناسی، خاک‌شناسی و اقلیم کاملا متفاوت از سایر مناطق استان کردستان دارد که همین امر باعث شده برخی از گونه ­های مرتعی خاص منطقه بیجار در هیچ از مناطق استان کردستان مشاهده نشده است،  از مجموع مساحت حدود ۶۰۶ هزار هکتار از اراضی این شهرستان، ۴۰۰ هزار هکتار آن را مراتع تشکیل می‌دهد.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.