علیاکبر محمدپناه روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مساحت از نقشههای پلاکهای ثبتی (روستاها) حوزه استحفاظی استان در اجرای پروژه کاداستر اراضی ملی اصلاح هندسی و تدقیق شده است.
وی افزود: کاداستر منابع طبیعی عبارت است از تهیه نقشه های رقومی دارای مختصات با دقت هندسی استاندارد، که بر اساس دستورالعمل کاداستر سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور از محدوده منابع ملی و اراضی مستثنیات تهیه شده و باید در سامانه شمیم( شبکه ملی یکپارچه ملک) سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تثبیت گردد و برای محدودههای منابع ملی سند تکبرگ با مختصات و حدود و ثغور مشخص صادر شود.
نقشبندی اضافه کرد: با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی در اواسط سال ۹۴، اصلاح نقشههای سنواتی تفکیک انفال و تبدیل اسناد دفترچهای به اسناد تک برگی به عنوان اولویت کاری در کنار وظایف اصلی در دستور کار اداره این کل قرار گرفته است.
معاون حفاظت و اموراراضی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کردستان یادآور شد: طرح کاداستر اراضی ملی به عنوان یکی از اولویت های ۹ گانه برنامه اجرایی سال ۱۳۹۹ سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است که با وجود اینکه درسنوات گذشته دراین خصوص صرفاتعداد ۲۶۳ پلاک در سطح حدود۳۲۸ هزار هکتار انجام و اسناد آن اخذ شده است ولی انحام این امر مهم درسال جاری بصورت جهشی درحال انجام است و تاپایان سال مالی ۱۳۹۹ هدف سازمانی پیش بینی شده محقق خواهد شد.
وی افزود: در ۶ ماهه اول سال جاری در اجرای ماده ۱۳ آیین نامه اجرایی قانون ملی شدن جنگلها و ماده ۳۹ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور ودستورالعمل فوق الذکر کاداستر اراضی ملی تعداد ۲۷۱ پلاک در سطح ۴۰۸ هزار و ۵۸۱ هکتار جهت اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی تحویل اداره ثبت اسناد و املاک شهرستانهای استان شده است.
محمد پناه گفت: تا پایان شهریور ۱۱۴ پلاک در سطح بیش از ۱۲۰هزارهکتار از ۲۷۱ پلاک اعلامی کاداستر شد.
محمدپناه اضافه کرد: از مهمترین وظایف این اداره کل، تحقق بخشیدن به اهداف سازمان جنگلها شامل: حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری بهینه ازمنابع طبیعی موجود است که اصلی ترین اقدام برای رسیدن به آن براثر شناسایی، تشخیص و اعمال حاکمیت دولت و صدور اسناد اراضی ملی برای عرصههای جنگلی و مرتعی و بیشههای طبیعی بدست میآید.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: اسناد تک برگ کاداستر شده دارای مختصات مکان مبنا بوده و موقعیت اراضی ملی و جداسازی آن از اراضی مستثنیات اشخاص را با حدود معین و مشخص تفکیک میکند.
محمدپناه تاکید کرد: اصولیترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سود جو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تکبرگ و کاداستر شده است و روند اخذ سند ملی با سرعت در حال انجام است.
وی افزود: با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی در اواسط سال ۹۴، اصلاح نقشه های سنواتی تفکیک انفال و تبدیل اسناد دفترچههای به اسناد تک برگی به عنوان اولویت کاری در کنار وظایف اصلی در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.
محمدپناه یادآور شد: براین اساس اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کردستان براساس آیین نامهها و دستوالعملها و قوانین مرتبط در پنج محور شناسایی و تشخیص، انتشار آگهی، تعیین تکلیف اراضی اختلافی و قطعیت قانونی، اصلاح و بازنگری و پیگیری صدور و اخذ اسناد مالکیت اقدامات خود را انجام میدهد.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان سروآباد واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
نظر شما