سورنا ستاری روز یکشنبه در مراسم تجلیل از ۲۰ پژوهشگر منتخب و آزمایشگاه های برتر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: تفاهم نامه جدیدی با دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی کلیدی این دانشگاه و ورود به شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی منعقد شده است.
وی یادآور شد: پیش از این اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی از برخی تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد استفاده می کردند که در تفاهم نامه جدید بخشی از تجهیزات آزمایشگاه های کلیدی این دانشگاه هم وارد این شبکه می شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خاطرنشان کرد: فعالیت به صورت شبکه ای باید در کشور ترغیب شود، استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی به صورت شبکه ای شروع شد و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد دستگاه های شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی در زمینه تجهیزات پزشکی است.
ستاری ادامه داد: در روزهای نخست فعالیت در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شاهد استفاده از یک فرهنگ غلط در زمینه تخصیص بودجه به فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی بودم و در ابتدای کار بودجه ای را برای تجهیزات آزمایشگاهی در نظر می گرفتند، همچنین بیشتر درخواست محققان تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته با مبالغ بالا بود.
وی گفت: در صورتی که برخی از این تجهیزات آزمایشگاهی موجود است و تنها یک هفته در سال کار می کنند، این مشکل جدی در کشور وجود دارد تجهیزات بسیاری در آزمایشگاه های دولتی وجود دارند که استفاده نمی شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با یادآوری این که تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی در این جهت بوده است، ادامه داد: در حال حاضر ۴۵ درصد ارایه خدمات در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی از سوی بخش خصوصی است و این بخش بیشتر فعال است.
ستاری با تاکید بر این که بسیاری از تجهیزات آزمایشگاه ها در اختیار محققان دانشگاهی و مراکز پژوهشی قرار می گیرد، تصریح کرد: بیش از ۱۶ هزار دستگاه و تجهیزات در آزمایشگاه های عضو شبکه فناوری راهبردی وجود دارد که بیشترین سرویس و خدمات را به محققان ارایه می دهند.
وی با بیان این که بخش خصوصی بر اساس نیاز تجهیزات خریداری می کنند، افزود: شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی اکنون در مرحله بلوغ است و بیش از ۱۰۰هزار نفر عضو باشگاه مشتریان آن هستند و ۶ هزار شرکت دانش بنیان از آن استفاده می کنند.
وی همچنین گفت: در این شبکه ۹۵ هزار نفر به صورت متفرقه از خدمات آزمایشگاه های عضو شبکه بهره مند می شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خاطرنشان کرد: استفاده از تجهیزات این آزمایشگاه ها برای اعضای هیات علمی تا ۵۰ درصد تخفیف در نظر گرفته و تاکید شده است اگر کسی از سهمیه خود استفاده کرد باردیگر میتواند از سهمیه خود بهره ببرند، این خالص ترین خدمتی است که به عضو هیات علمی ارایه می دهیم.
ستاری ادامه داد: باید هزینه خدمات آزمایشگاهی را برای اعضای هیات علمی پایین بیاوریم تا آنها را ترغیب کنیم که از این شبکه استفاده کنند، این باعث رشد بخش خصوصی هم می شود.
وی همچنین به امضای تفاهم نامه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آموزش و پرورش در خصوص بهره مندی آزمایشگاه مدارس از تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل کشور اشاره کرد و گفت: وقتی یک دانش آموز در آزمایشگاه با دستگاه ایرانی کار می کند یعنی فرهنگ سازی برای استفاده از تولیدات داخلی انجام شده است. ما می توانیم با نوآوری برای مقطع تحصیلی ابتدایی هم دستگاه های آزمایشگاهی طراحی کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان این که به صورت جدی از شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی حمایت می کنیم، افزود: تمامی اعضای علمی، نخبگان، ایرانیان مقیم خارج از کشور، محققان خاص از تخفیف ۵۰ تا ۹۰درصد آزمایشگاهی برخوردار می شوند.
ستاری ادامهداد: تا آنجا که بتوانیم شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی را تقویت می کنیم تا محققان در دانشگاه ها و پژوهشگاهها بتوانند از خدمات آن بهره مند شوند.
وی گفت: ما بزرگ ترین خریدار صنعت آزمایشگاهی در کشور هستیم و بازار بزرگی داریم، آزمایشگاه ها می تواند از این بازار استفاده کنند و درآمدزایی داشته باشند.
ارایه ۳۴میلیارد تومان تخفیف خدمات آزمایشگاهی در شبکه فناوری های راهبردی
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی کشور هم در این مراسم گفت: ۳۴ میلیارد تومان طی سالهای ۹۳ تا شهریور ۹۹ خدمات آزمایشگاهی در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی کشور ارایه شده است.
رضا اسدیفرد افزود: این شبکه در سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار خدمت به مشتریان خود ارایه داد.
وی یادآور شد: ارایه خدمات آزمایشگاهی در چهار سال گذشته برای انجام پایان نامه و تحقیقاتی که نیاز به آزمایشگاه داشت به دلیل هزینههای سنگین کم رنگ بود ولی با ایجاد باشگاه مشتریان و طرحهای مختلفی که اجرایی کردیم، ارایه خدمات به گروههای مختلف تسهیل شد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی کشور تصریح کرد: این خدمات آزمایشگاهی به گروههای مختلف، دانشجویان کارشناسی ارشد، دکتری و شرکتهای دانش بنیان ارایه می شود که در تلاش هستیم هزینههای آزمایشگاهی را برای محققان کاهش دهیم.
اسدی فرد ادامه داد: فعالیت و عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی یک بازی برد-برد است، از یک طرف محققان منتفع میشوند و از طرف دیگر آزمایشگاهها درآمدزایی دارند و بر اساس آمارها در سال گذشته بیشترین رشد را در شبکه داشته ایم.
وی همت دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز پژوهشی و شرکتهای دانش بنیان و اعضای هیات علمی دانشگاه را اصلیترین دلیل راه اندازی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی عنوان کرد که باعث شکل گیری این شبکه شدند.
وی یادآور شد: حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای راه اندازی این شبکه از دیگر دلایل شکل گیری این شبکه است، در حال حاضر ۷۰۰ مجموعه در این شبکه عضو هستند، از این رو این شبکه از تنوع سازمانی بالایی برخورد است.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی کشور با بیان این که حدود ۴۴ درصد آزمایشگاه های عضو شبکه، آزمایشگاه بخش خصوصی هستند، ادامه داد: ۳۰ درصد اعضای این شبکه را مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم و ۲۶ درصد آن مربوط به دانشگاهها و پژوهشگاهها ومراکز تحقیقاتی تشکیل می دهند، پوشش این شبکه کشوری است و در حال حاضر ۱۶ هزار تجهیزات آزمایشگاهی در این شبکه موجود است.
اسدی فرد با بیان این که تنها عضویت آزمایشگاهها در این شبکه کافی نیست و حتما باید مورد ارزیابی قرار گیرند، یادآور شد: این ارزیابیها در راستای قرار گرفتن آزمایشگاهها در مسیر سیاستهای این شبکه است از این رو ما سالانه ارزیابیهایی برای رتبه بندی آزمایشگاهها انجام میدهیم که در رتبه بندی سال گذشته ۱۰آزمایشگاه به عنوان آزمایشگاه برتر شناخته شدند وامروز مورد تقدیر قرار می گیرند.
وی ادامه داد: روند رشد شبکه آزمایشگاهی از نظر تعداد خدمات ارایه دهنده، روند رو به رشدی دارد و توانسته است درآمد زایی داشته باشد، در حال حاضر پوشش شبکه در همه استان ها و ۸۵ شهر و مرکز استان را شامل می شود و بیش از ۱۰ هزار آزمون در شبکه ارایه می شود.
اسدی فرد تصریح کرد: این رشد شبکه آزمایشگاهی را می توانستیم در سال جاری نیز داشته باشیم اما به دلیل تعطیلی دانشگاهها موجب کاهش در رشد بوده ایم، در بین دانشگاه های کشور دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، امیرکبیر، علم و صنعت، فردوسی مشهد، شیراز، اصفهان، تربیت مدرس و تبریزبیشترین فعالیت را در این شبکه داشتند.
به گزارش ایرنا، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در مراسمی از ۲۰ پژوهشگر منتخب و آزمایشگاه برتر با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اهدای لوح، تقدیر کرد.