وحید بغدادی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: از ابتدای زمان اعلام تاثیر مثبت پلاسمای بهبود یافتگان کرونا در درمان افراد مبتلا به بیماری کووید۱۹ تعداد ۳۴۲ نفر در استان سمنان برای اهدای پلاسما مراجعه کردند که از این تعداد ۳۱۵ نفر موفق به اهدای پلاسما شدند.
وی اضافه کرد: بهبود یافتگان از کرونا با شرکت در پویش شکرانه سلامت میتوانند با مراجعه به مراکز درمانی در پایگاه انتقال خون در ۲ شهرستان سمنان و شاهرود پلاسما اهدا کنند.
وی با اشاره به اینکه ذخیره پلاسما با رعایت تمام اصول بهداشتی و ایمنی انجام میشود، بیان کرد: داوطلبان برای اهدای پلاسما، معاینه و مشاوره می شوند و پس از انجام برخی آزمایشها و در صورت دارا بودن شرایط لازم، از آنان پلاسما دریافت میشود.
بغدادی اظهار داشت: نزدیک به ۹۵ درصد اهدا کنندگان پلاسما در استان سمنان را آقایان تشکیل میدهند و دریافت پلاسما در زنان نیازمند بررسی چند فاکتور است.
به گفته وی، زنان بهبود یافته از کرونا که سابقه بارداری، زایمان و سقط جنین داشته باشند پلاسمایشان برای درمان بیماران مبتلا به کرونا موثر نیست و ممکن است برای فرد بیمار مشکل ایجاد کند.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان خاطرنشان کرد: بهبود یافندگان کووید ۱۹ که حداقل یک ماه از بهبودی کامل آنان سپری شده باشد، در صورت داشتن شرایط عمومی اهدای خون میتوانند با مراجعه به پایگاه انتقال خون در کار خیر اهدای پلاسما و نجات جان همنوعان سهیم باشند.
وی ادامه داد: هر فرد بهبود یافته از کرونا میتواند هر ۲۸ روز برای اهدای پلاسما به پایگاههای انتقال خون در سمنان و شاهرود مراجعه کند.
بغدادی تصریح کرد: درخواست برای دریافت پلاسمای بهبودیافتگان کرونا از سوی بیمارستانها زیاد است و انتظار میرود بهبودیافتگان برای کمک به بیماران به شکرانه سلامت نسبت به اهدای پلاسما اهتمام ویژه داشته باشند.
به گفته وی حجم پلاسمای دریافتی ۵۰۰ سی سی است و کلیه مراحل اهدای پلاسما در شرایط استریل و بهداشتی و با استفاده از وسایل یکبار مصرف در پایگاه های انتقال خون انجام می شود.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا و تعداد بهبودیافتگان کرونا در استان انتظار میرود بهبودیافتگان در اهدای پلاسما به شکرانه سلامت اهتمام ویژه داشته باشند.
افراد بهبودیافته از کرونا از سن ۱۸ تا ۶۰ سال میتوانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.