وحید بغدادی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: بررسی شمار مبتلایان به کرونا در استان سمنان نشان میدهد استقبال بهبودیافتگان برای اهدای پلاسما مطلوب نیست.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان گفت: از مجموع ۶۳۰ واحد پلاسمای جمعآوری شده از بهبودیافتگان کرونا در استان، ۵۴۰ واحد پلاسما و ۹۰ واحد جداسازی پلاسما از خون است.
وی اضافه کرد: براساس تحقیقات انجام شده در سطح ملی، تنها ۲.۱ درصد از بهبودیافتگان به شکرانه سلامت نسبت به اهدای پلاسما خون اقدام کردند.
وی اضافه کرد: سمنان در مقایسه با استانهای دیگر جزو برترینها از لحاظ اهدای پلاسما بهبودیافتگان کرونا است، اما در مجموع این تعداد اهداکننده در مقایسه با شمار مبتلایان مطلوب و رضایتبخش نیست.
بغدادی ابراز داشت: اعلام نیاز مراکز درمانی استان سمنان به پلاسمای بهبودیافتهگان کرونا بدون وقفه ادامه دارد و پلاسمای اهداشده به سرعت به این مراکز ارسال میشود.
وی تصریح کرد: انتظار میرود بهبودیافتگان کرونا به شکرانه سلامت و نجات جان هموطنان، نسبت به اهدای پلاسما اقدام کنند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه روزانه بر شمار مبتلایان به کرونا افزوده میشود، پلاسمای ذخیره در استان سمنان وجود ندارد و بهبودیافتگان کرونا با اهدای پلاسما یاریگر جامعه در نجات جان هموطنان باشند.
بغدادی اضافه کرد: بهبود یافتگان از کرونا با شرکت در پویش شکرانه سلامت میتوانند با مراجعه به مراکز درمانی در پایگاههای انتقال خون در ۲ شهرستان سمنان و شاهرود پلاسما اهدا کنند.
وی با اشاره به اینکه ذخیره پلاسما با رعایت تمام اصول بهداشتی و ایمنی انجام میشود، بیان کرد: داوطلبان برای اهدای پلاسما، معاینه و مشاوره می شوند و پس از انجام برخی آزمایشها و در صورت دارا بودن شرایط لازم، از آنان پلاسما دریافت میشود.
به گفته وی، زنان بهبود یافته از کرونا که سابقه بارداری، زایمان و سقط جنین داشته باشند، پلاسمایشان برای درمان بیماران مبتلا به کرونا موثر نیست و ممکن است برای فرد بیمار مشکل ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: بهبود یافتگان کووید ۱۹ که حداقل یک ماه از بهبودی کامل آنان سپری شده باشد، در صورت داشتن شرایط عمومی اهدای خون، میتوانند با مراجعه به پایگاه انتقال خون در کار خیر اهدای پلاسما و نجات جان همنوعان سهیم باشند.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان گفت: هر فرد بهبود یافته از کرونا میتواند هر ۲۸ روز برای اهدای پلاسما به پایگاههای انتقال خون در سمنان و شاهرود مراجعه کند.
افراد بهبودیافته از کرونا از سن ۱۸ تا ۶۰ سال میتوانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند و از ابتدای شیوع کرونا و آغاز روش پلاسمادرمانی برای بیماران کرونایی تا مهر امسال ۳۱۵ بهبودیافته کووید ۱۹ نسبت به اهدای پلاسما اقدام کردند و اکنون با روند افزایشی کرونا تعداد اهداکنندگان به ۶۳۰ نفر رسیده است.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در شامگاه بیست و یکم آبان با شناسایی ۸۸مورد مثبت جدید بیماری کرونا در طی ۴۸ساعت ، مجموع مبتلایان قطعی در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه به سه هزار و ۲۲۱نفر رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در شامگاه بیست و سوم آبان گفت: با شناسایی ۲۵۶ مورد مثبت جدید بیماری کرونا طی ۴۸ ساعت، مجموع مبتلایان قطعی در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه به سه هزار و ۸۷۳ نفر رسید.
نظر شما