مشهد- ایرنا- آرامگاه فردوسی واقع در منطقه باستانی توس در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال مشهد در پی خاکسپاری پیکر استاد مرحوم محمدرضا شجریان، به منظور آماده‌سازی محل و نصب سنگ قبر، برای ورود عموم تعطیل است.

همزمان با پایان این مراسم و سپری شدن ساعتی از آن، همه افراد حاضر در محوطه داخلی آرامگاه فردوسی بطور خودجوش با راهنمایی نیروهای ناظم از این محل خارج شدند.

با این وجود در پی گذشت حدود چهار ساعت از پایان مراسم خاکسپاری پیکر مرحوم شجریان و تخلیه محوطه داخلی آرامگاه فردوسی هنوز جمعی از دوستداران سوگوار خسرو آواز ایران در بیرون این محدوده و فضای جلوخان آرامگاه باقیمانده و خواستار حضور بر مزار مرحوم شجریان هستند.

این در حالی است که فقدان سنگ قبر بر مزار مرحوم شجریان بخاطر نیاز به گذشت زمان برای فرونشست طبیعی خاک و کسب استحکام لازم به منظور نصب سنگ، می‌بایست عملیات تکمیلی ظاهر مدفن و بازپیرایی محوطه آرامگاه فردوسی مدتی پس از پایان مراسم خاکسپاری، آن هم در فضایی خالی از ازدحام صورت گیرد.

بر این اساس و بنابر تاکید کارشناسان میراث فرهنگی حداقل حدود ۴۸ ساعت زمان برای اجرای چنین عملیاتی لازم است، بنابراین تعطیلی آرامگاه فردوسی در این مدت امری منطقی و لازم است تا پس از اتمام کار پیرایش محیط فیزیکی مدفن مرحوم شجریان و نصب سنگ قبر بر روی آن، آرامگاه بازگشایی و ورود عموم به آن امکانپذیر شود.

همچنین با توجه به وجود پروتکلهای خاص و قوانین لازم‌الرعایت میراث فرهنگی حاکم بر همه محوطه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی از جمله آرامگاه فردوسی، تمامی این اقدامات می‌بایست با نظارت کارشناسان قانونی و مطابق ضوابط مهندسی انجام شوند که خود نیازمند فضایی آرام، دور از رفت و آمد عمومی و ازدحام است.  

مراسم رسمی خاکسپاری استاد آواز ایران روز شنبه با حضور اعضای خانواده مرحوم شجریان، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برخی از مدیران خراسان رضوی همچون مدیران‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان، فرماندار شهرستان مشهد، شهردار مشهد، جمعی از اعضای شورای این شهر، پیشکسوتان عرصه موسیقی، هنرمندان و علاقه‌مندان آن روانشاد در محوطه داخلی آرامگاه فردوسی آغاز شد. 

جمعیت چند صد نفره علاقه‌مندان استاد بزرگ موسیقی ایران حاضر در توس نیز که بخاطر رعایت پروتکلهای پیشگیرانه بهداشتی امکان حضور در داخل محوطه آرامگاه فردوسی را نداشتند این مراسم را بطور همزمان با استفاده از تلویزیونهای بزرگ نصب شده در بیرون محوطه داخلی و جلوخان آرامگاه فردوسی بطور مستقیم و همزمان نظاره کردند. 

با توجه به شراط حاد ناشی از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا و لزوم رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، آیین خاکسپاری مرحوم شجریان در محل دفن وی با تعدادی محدودی حدود ۱۵۰ نفر شامل خانواده وی، مسوولان کشوری و محلی، چهره‌های عرصه موسیقی و علاقه‌مندان به استاد در محوطه داخلی آرامگاه فردوسی برگزار ‌شد.
استاد محمدرضا شجریان برجسته‌ترین هنرمند عرصه آواز و موسیقی سنتی ایران که از وی با عنوان "خسرو آواز ایران" یاد می‌شود پس از تحمل دوره طولانی بیماری پنجشنبه شب در سن ۸۰ سالگی در بیمارستان جم تهران درگذشت.
مرحوم شجریان سالها از بیماری ریه رنج می‌برد و طی روزهای اخیر به دلیل مشکلات ریوی و تنفس ناپایدار، افت فشار خون و افت سطح هوشیاری در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده بود.
استاد بی‌بدیل موسیقی سنتی ایران زادهٔ اول مهر سال ۱۳۱۹ در مشهد، موسیقی‌دانی متبحر و کم‌نظیر، آهنگ‌سازی چیره‌دست، خواننده‌ای بی‌همتا و همچنین خوشنویسی باذوق و هنرمند در حوزه خطاطی بود.

شجریان در سابقه زندگی هنری خود به عنوان موسیقیدان، دو بار نامزد دریافت جایزه گِرمی (Grammy Awards) شد. جایزه گرمی یا همان گرامافون، عنوانی افتخاری است که از سال ۱۹۵۴ میلادی تاکنون توسط "آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط" هرسال به پدیدآورندگان دستاوردهای برجسته جهان موسیقی اهدا می‌شود. مراسم سالانه اهدای جوایز گرمی که با اجرای هنرمندان برجسته دنیا همراه است در میان سه مراسم بزرگ موسیقی جهان، بزرگترین آنها محسوب می‌شود بطوری که ارزش جایزه گرمی در عرصه موسیقی برابر با جایزه اُسکار در صنعت فیلمسازی و جایزه اِمی در تلویزیون شناخته شده است.

همچنین "سایت انجمن آسیا" شجریان را به‌ عنوان پرآوازه‌ترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی معرفی کرده است. "روزنامه ونکوورسان" هم سال ۲۰۱۰ میلادی شجریان را از مهمترین هنرمندان جهان موسیقی و یکی از ۵۰ صدای برتر در دنیا معرفی کرد.
مرحوم شجریان در طول فعالیت هنری خود علاوه بر تولید ۶۰ آلبوم موسیقی، خوانندگی تیتراژ فیلمهایی همچون "دلشدگان، ابجد و زمستان" و اجرای دهها کنسرت داخلی و بین‌المللی را انجام داد.