محمدحسن جعفری روز شنبه در حاشیه سفر به قم در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ، اضافه کرد: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به نفع مردم این کشور، کشورهای منطقه و همچنین در راستای کاهش از حجم تنشها، اختلافات و درگیریهای بیپایان موجود است.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا بامداد پنجشنبه در پیامی توییتری نوشت که «شمار کمی» از نیروهای آمریکایی که در افغانستان باقیماندهاند، باید تا روز کریسمس (۵ دیماه) به خانه بازگردند.
این اظهارات ترامپ در حالی است که «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید چهارشنبهشب اعلام کرد که آمریکا تا اوایل سال آینده میلادی، شمار نیروهای نظامی خود در افغانستان را به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش میدهد.
آمریکا در فوریه سال جاری میلادی توافقی را با طالبان امضا کرد که براساس آن تا ماه مه سال ۲۰۲۱ نیروهای خارجی از افغانستان خارج میشوند و طالبان نیز متعهد به مذاکره برای آتش بس و تقسیم قدرت با دولت افغانستان میشوند.
رییس جمهوری آمریکا که بازگشت نیروهای نظامی این کشور به وطنشان جزو وعدههای مهم انتخاباتی او بود، پیشتر گفته بود تا نوامبر سال جاری میلادی (مهر-آبان) شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به ۴ هزار تا ۵ هزار نیرو کاهش مییابد.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان در واکنش به این اظهارات گفت: حضور نیروهای آمریکایی در این کشور جز ویرانی، تنش، مصیبت، خونریزی و کشتار بیگناهان دستاوردی دیگری برای افغانستان نداشته است.
وی افزود: ترامپ پیشازاین نیز ادعا کرده بود که تمام سربازان آمریکایی را تا قبل از پایان سال میلادی به خانههایشان بازمیگرداند.
جعفری در عین حال افزود: ما به این سخن ترامپ باور نداریم و نمایندگان آمریکا نیز بارها ادعاهای ضدونقیضی نسبت به خروج کامل نیروهای آمریکایی از این کشور کردند که هرگز به آنها عملنکردهاند.
وی ادامه داد: آمریکاییها در زمان "حامد کرزای" رییس جمهور پیش افغانستان و دولت کنونی نیز از این دست سخنان به زبان آوردهاند اما برعکس آن عمل کردهاند و هنوز نیروهای خود را در این کشور به صفر نرساندهاند.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان بیان کرد: اگر آمریکا نیروهای خود را از این سرزمین بیرون ببرد، نیروهای نظامی و امنیتی به همراه مردم افغانستان میتوانند از خود در برابر حملات احتمالی تروریستها و طالبان دفاع کنند و اصولا حضور نیروهای آمریکایی یک حضور پوشالی است و تاثیری در این مباحث ندارد.
وی اظهار داشت: امروز مردم افغانستان بهخوبی فهمیدهاند که گروهکهای تروریستی و طالبان از خود نیروهای آمریکایی و غربی حمایت اطلاعاتی و تسلیحاتی میشوند و خون مردم بیگناه را بر زمین میریزند.
جعفری ادامه داد: آمریکا در پوشش مبارزه با گروهکهایی در افغانستان حضور دارد که خود بزرگترین حامی و بانی فعالیت آنها است.
به گفته وی، طالبان با آمریکا معاهدهای را به امضا رسانده که در غالب آن هیچ نظامی آمریکایی نباید در افغانستان به دست آنها کشته شود و گذر زمان نیز این را ثابت کرده و آنها در انجام عملیات کاملا هماهنگ با یکدیگر عمل میکنند و نوک پیکان حملاتشان بهسوی مردم بیگناه است.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان ادامه داد: استقبال امروز طالبان از خروج آمریکا هم یک مساله تاکتیکی و کذایی است وگرنه تفاوتی ماهوی بین آمریکاییها با سرکردگان طالبان وجود ندارد.
جعفری یادآور شد: طالبان بهدروغ مدعی مبارزه با آمریکا است چراکه اگر به عملکرد آنها نگاه کنیم متوجه میشویم که آنها فقط فرزندان افغان را میکشند و کاری به حضور نیروهای خارجی ندارند.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان تاکید کرد: زمان کشتار و خونریزی در افغانستان به پایان رسیده و اگر طالبان بخواهد بیش از این سماجت و گستاخی کند مردم افغانستان نیروهای چندملیتی این گروهک تروریستی را به کشورهای خودشان فراری خواهد داد.
وی تصریح کرد: از دولت افغانستان درخواست میکنیم به نیروهای اردو، پلیس امنیت ملی، ارتش، احزاب و جریانهای سیاسی این کشور اعتماد و باور داشته باشد و بهجای غربیها دست خود را به سوی ملت خود دراز کند.
وی اظهار داشت: آمریکاییها مدعی هستند که ۵ هزار سرباز آمریکایی در افغانستان حضور دارند درحالیکه هیچ فردی حق رصد، بازرسی و حضور در پادگانهای آمریکا در افغانستان را ندارد و از تعداد واقعی این نیروها اطلاعاتی در دست نیست.
جعفری ادامه داد: بااینوجود ما احتمال میدهیم که بیش از ۱۰ هزار سرباز آمریکایی امروز در افغانستان حضورداشته باشند.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان بیان داشت: خروج نیروهای آمریکایی به نفع سربازان ایالاتمتحده است، در طی ۲۰ سال حضور اشغالگران در آمریکا بالغبر ۳ هزار سرباز آمریکایی کشتهشده اند.
وی افزود: طی دو دهه حضور آمریکا در افغانستان دهها هزار مردم عادی در کنار هزاران نیروی نظامی این کشور به درجه شهادت نائل شدهاند.
جعفری همچنین با انتقاد از برخی فعالیتهای تفرقهافکنانه افراد معلول الحال در شبکههای تلویزیونی و جهان سایبری گفت: برخی در پایتختهای کشورهای عربی نشسته و با حرفهای خود میخواهند بین شیعه و سنی تفرقهاندازی کنند و بین آنها جنگ خونین دیگری به راه بیاندازند.
وی اظهار داشت: فردی که چنین سخنانی را مطرح میکند قبل از این بارها نیت شوم و غیرانسانی خود را نمایان کرده و بر روی مردم بیگناه شیعه و سنی افغانستانی اسلحه کشیده است.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان افزود: مذهب حنفی و جعفری هر دو مذاهب رسمی افغانستان بوده و رسمیت نیز خواهند داشت این دو مذهب هرکدام میلیونها پیرو دارند که قرنها با مسالمت و دوستی در کنار یکدیگر زندگی کردهاند.
جعفری در پایان یادآور شد: مباحث قومی و مذهبی دیگر در بین مردم افغانستان جایگاهی ندارد و مردم این کشور از چنین افراد و گروههایی که تلاش میکنند تا در تنور اختلافات بدمند از عمق جان تنفر دارند./