سمنان- ایرنا- هر لحظه و ثانیه‌ای که ما از نعمت سلامتی برخورداریم تعدادی از هموطنان در بستر بیماری در انتظار دریافت خون برای ادامه حیات هستند و اهدای خون در شرایط شیوع کرونا که لحظه‌ها برای بسیاری از هموطنان حیاتی و تعیین‌کننده است و جامعه دوران خاص بهداشت و سلامت را می‌گذراند، نماد کاری خداپسندانه، ایثارگرانه و مسئولانه است.

به گزاش ایرنا، شیوع کرونا سبب کاهش اهدای خون شده است و این در حالی است که نیاز به خون و فرآورده‌های آن همیشگی است و  ضرورت دارد همه ما احساس مسئولیت کنیم و به فکر هموطنان چشم‌انتظار دریافت خون باشیم و زنجیره نیکی‌ها را قطع نکنیم.

خون سالم نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر در دنیا، یک نفر در طول زندگی به تزریق خون و فرآورده های خونی احتیاج پیدا می کند.

با شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ و نگرانی های پیش آمده در دوره اوج سوم این بیماری، آمار مراجعه مردم به مراکز اهدای خون با کاهش شدیدی مواجه شده و لازم است  مردم مهربان و نوعدوست در این شرایط ویژه و در شروع روزهای سرد، مسئله اهدای خون و نجات جان بیماران را از ضرورت‌ها بدانند.

مسوولان انتقال خون به اهداکنندگان همواره اطمینان می دهند که در مراکز اهدای خون برای پیشگیری از شیوع کووید۱۹  رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در بالاترین سطح، انجام می‌شود.

بیایید همین امروز با دوستان خود قرار بگذاریم و  برای اهدای خون و نجات جان یک هم‌وطن به نزدیک‌ترین پایگاه انتقال خون مراجعه کنیم و سردی هوا و شیوع کرونا مانع از رفتن ما نشود که فردا دیر است. شاید همین لحظه که ما لبخند بر لب داریم، فرد یا افرادی در موقعیت‌های خاص مانند زمان بروز حوادث و سوانح گوناگون نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی، نیاز مبرم به تزریق خون داشته ‌باشند،  شاید امروز با اقدام خداپسندانه اهدای خون جان انسانی را که در یک قدمی مرگ است نجات دهیم.

شاید پدری که امروز روی تخت بیمارستان بی رمق افتاده است برای آوردن لقمه نان حلال برای خانواده‌اش حین کار دچار سانحه شده باشد و قطره قطره خون اهدایی در آن لحظات طلایی نه تنها پدر خانواده را از مرگ نجات ب‌دهد بلکه چراغ امید را برای  فرزندان قد و نیم قدش روشن نگه‌دارد. کسی چه می‌داند دنیا چرخ گردون است شاید فردا همین حال برای ما تکرار شد و آن روز به خاطر قطع نکردن زنجیره نیکی‌ها و اهدای خون فردی دیگر ما را نجات داد.

شاید قطره قطره خون اهدایی ما با جاری شدن در بدن یک مادر در خطر مرگ حتمی حین زایمان، او را نجات دهد تا  رشد و پرورش نوزادش را شاهد باشد و یا شاید خون اهدایی ما با تزریق به بدن نوزادان نیازمند تزریق خون یا نوزاد نارسی که به زردی دچار شده است او را از مرگ برهاند و دل خانواده‌ای شاد شود.

از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند و بسیاری از بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر ناگزیر نیازمند دریافت  خون یا فرآورده های خونی به طور منظم هستند.

به گفته متخصصان افراد گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال می‌توانند برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند  و پس از انجام معاینات و بررسی دقیق  آزمایش‌های تجویز شده از سوی متخصصان و پزشکان مستقر در مراکز انتقال خون نسبت به اهدای خون اقدام کنند و البته پس از معاینه در صورت وجود کوچکترین مشکل، عمل خون‌گیری انجام نمی‌شود.

براساس آمار سمنان، استان اول کشور در شاخص اهدا به ازای هر یکهزار نفر است، این شاخص در کشور ۲۷ و در استان سمنان ۴۶ اهداکننده است، ۷۹ درصد اهداکنندگان خون در استان اهداکننده مستمر هستند و گفتنی است هر فرد در طول سال می‌تواند چهار بار خون اهدا کند.

همدلی و همراهی مردم، گره گشای سختی ها در همه موقعیت های زمانی است و انتظار می‌رود مردم در این برهه از زمان، در لحظه های خروج از خانه برای انجام کارهای ضروری، اهدای خون برای نجات جان بیماران را به عنوان یک ضرورت حیاتی بپندارند تا با مشارکت وفادارانه در اهدای خون، این روزهای سخت را با لبخند امید و نجات بیماران پشت سر بگذاریم.