به گزارش ایرنا؛ طبق تاکید سیدسعید شاهرخی استاندار همدان از جمعه گذشته محدودیتهای جدید یک هفتهای در سطح استان اعمال شد و با آغاز موج جدیدی از هشدارها و سختگیریهای کرونایی، این استان به حالت آمادهباش کامل درآمد تا شاید با ایجاد حساسیت در بین مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی، ترمز شیوع گسترده ویروس کرونا کشیده شود.
پیرو این تاکیدات و اعمال محدودیتهای جدید، معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر نیز تمامی امکانات و ظرفیتهای این شهرستان را برای مقابله با ویروس کرونا بسیج کرد تا با همراهی مردم، همراهی اصحاب رسانه، حمایت از کادر درمان و تشدید نظارتها و بازرسیهای مستمر روزانه، این شهرستان با جمعیت ۳۰۰ هزار نفری از وضعیت قرمز کرونا خارج شود و ورودی بیمارستانها از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کاهش یابد.
بر اساس محدودیتهای جدید اعمال شده، سینما، تئاتر، شهرهای بازی، گیمنتها، تفرجگاهها، تالارها، باغ موزهها، اماکن سیاحتی، نماز جمعه و جماعات در شهرهای قرمز، زیارتگاهها و اماکن متبرکه و تکایا، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، قهوهخانه و چایخانهها و کافهها، خانه مسافرها و سوییتهای مهمانپذیر در سراسر استان تعطیل شد.
همچنین خدمات دانشگاههای مراکز آموزش عالی، مدارس، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای و آموزشگاههای خصوصی غیرحضوری شد و واحدهایی همچون مهدهای کودک، مطبهای پزشکان و کلینیکها، پاساژها و مراکز خرید، دفاتر پیشخوان دولت، دفاتر خدمات قضایی و پلیس+۱۰ در صورت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی پلمب میشود.
محدودیتهایی مبنی بر کنترل ورودی آرامستانها با حضور محدود افراد و دورکاری کارمندان دارای بیماری زمینهای، بانوان باردار و دارای فرزندان زیر ۶ سال اعمال شد.
یاریگر کادر درمان باشیم
به همین منظور بلافاصله از عصر روز جمعه بازرسی از واحدهای صنفی، کسبه، بازار و تمامی دستگاههای اجرایی دولتی، مراکز غیر دولتی و خصوصی آغاز شد و فرماندار ویژه ملایر روز گذشته/شنبه/ بازار را رصد کرد و در جریان روند نظارتها، رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی کردن اماکن و نقاط مختلف شهر قرار گرفت.
قدرت الله ولدی در پیامی از شهروندان خواست تا با رعایت موارد بهداشتی علاوه بر حفظ سلامت خود، کادر زحمتکش درمان را در گذر از این شرایط سخت و دشوار یاری کنند.
وی بر ادامهدار بودن این نظارتها تا پایان هفته جاری تاکید کرد و گفت: واحدهایی که پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای جدید را رعایت نکنند و به توصیههای بازرسان توجه نکنند، مجرم شناخته شده و با آنها برخورد جدی صورت میگیرد.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه پیک سوم این بیماری دامنه بیشتری نسبت به موج اول و دوم دارد، از اصحاب رسانه خواست تیمهای نظارت و بازرسی را کمک کنند تا با آگاهسازی مردم و اطلاعرسانی و اجتماعی کردن مقابله با کرونا، هر چه سریعتر از وضعیت قرمز خارج شویم.
بازرسی روزانه حدود ۱۵۰ واحد صنفی
ولدی تاکید کرد: تا پایان هفته جاری محدودیتها به جد اعمال میشود و متولیان برگزاری تجمعهای مردمی مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
به گفته معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر ۱۵ تیم نظارت و بازرسی روزانه از حدود ۱۵۰ واحد صنفی در سطح شهرستان بازدید میکنند و علاوه بر تاکید بر رعایت موازین و پروتکلهای بهداشتی، با متخلفان نیز به شدت برخورد میشود.
حسین فارسی در حاشیه بازدید از واحدهای صنفی، کسبه و بازار گفت: در جریان بازرسی ها ۲ واحد نانوایی متخلف پلمب شد و به تعدادی واحد دیگر نیز تذکر داده شد و این روند تا پایان هفته ادامه دارد.
علاوه بر واحدهای صنفی، دفاتر پیشخوان، جایگاههای سوخت، مراکز تعویض پلاک، میدان میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای، ادارات شلوغ و بانکها، روز/یکشنبه/ تعداد زیادی از داروخانهها، آرایشگاههای زنانه، آزمایشگاهها و مراکز سونوگرافی و تصویربرداری و مطب پزشکان سطح شهر زیر ذرهبین بازرسان ویژه فرمانداری و مرکز بهداشت ملایر قرار گرفتند.
در حاشیه این بازرسیها مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا و قرار گرفتن این شهرستان در وضعیت قرمز و اعمال محدودیتهای جدید از سوی استاندار همدان و طبق تاکید فرماندار ویژه ملایر، بازرسی از مراکز دولتی و غیر دولتی، اصناف و دستگاههای خدماترسان در دستور کار قرار گرفت.
۹۵ درصد مراجعان موارد بهداشتی را رعایت میکنند
زهرا فراهانی تاکید کرد: این بازرسیها برای حفظ سلامت مردم و پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا برای درگیر نشدن تعداد بیشتری از همشهریان به بیماری کووید ۱۹ است و از شهروندان میخواهیم در این شرایط با ما همکاری کنند.
وی با بیان اینکه بازرسی از داروخانهها، آزمایشگاهها، مراکز سونوگرافی، آرایشگاههای زنانه و مطب پزشکان به این حوزه واگذار شده و از روز /شنبه/ آغاز و تا پایان هفته ادامه دارد، افزود: در این ۲ روز بیش از ۲۰ واحد صنفی بازرسی و تذکرات لازم به صاحبان این واحدها برای رعایت الزامات و پروتکلهای بهداشتی داده شد.
مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان افزود: در این بازدیدها صاحبان واحدها و مراکز همه ماسک و لوازم بهداشتی مورد نیاز داشتند و حدود ۹۵ درصد مراجعان نیز از ماسک استفاده کرده بودند.
فراهانی ادامه داد: در بازرسی از آرایشگاههای زنانه تذکراتی در خصوص نحوه ضدعفونی محیط، لوازم و وسایل مورد استفاده و صندلیها داده شد و بر نوبتدهی به مراجعان برای جلوگیری از ازدحام و پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ تاکید شد.
وی گفت: همچنین به این واحدها توصیه شد از ارائه خدمات به افراد بدون ماسک خودداری کنند تا استفاده از ماسک بین شهروندان به فرهنگ تبدیل شود و مردم در این زمینه حساس شوند.
مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان با تاکید بر جدی گرفتن خطر کرونا از سوی مردم گفت: شهروندان تا جایی که میتوانند از تردد غیرضرور در سطح شهر و مراکز عمومی و شلوغ پرهیز کنند و فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند.
فراهانی گفت: چنانچه شهروندان اصول و موازین بهداشتی را رعایت نکنند، میزان ورودی بیمارستانها از شرایط کنونی نیز بیشتر میشود و این روند افزایشی بیماران به کادر درمان فشار زیادی وارد میکند.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکنون ۹۴۷ نفر در شهرستان ملایر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که ۴۲۳ مورد مثبت آن مربوط به ۱۸ روز اخیر بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۵۰۰ هزار و ۷۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۵۱ نفر از بیماران کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۸ هزار و ۵۴۴ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۰ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۴ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۰ هزار و ۷۵ نفر رسید.