کرج - ایرنا - رییس انجمن خوشنویسی استان البرز با بیان اینکه هنر خوشنویسی در استان نیازمند توجه بیشتر مسوولان است، گفت: این استان به عنوان خاستگاه خوشنویسی معاصر ایران مطرح است و چهره‌های نامدار و برجسته آن از سال ۱۳۲۹ نقش عمده‌ای در تشکیل و بالندگی انجمن خوشنویسان ایران داشته‌اند.

علی مهری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تبریک هفته خوشنویسی (۲۱ تا ۲۷ مهر) افزود: البرز به دلیل داشتن جایگاه دیرینه به خصوص در سده اخیر به عنوان خاستگاه خوشنویسی معاصر ایران مطرح است و حدود ۱۰ درصد خوشنویسان فوق ممتاز کشور از این استان هستند.

وی ادامه داد: سیدحسین و سیدحسن میرخانی و ابراهیم بوذری استادان برجسته خوشنویسی البرز از ۷۰ سال پیش نقش عمده‌ای در تشکیل انجمن خوشنویسان ایران داشتند و با ثبت رسمی این نهاد هنری در سال ۱۳۴۴، خوشنویسی ایرانی در دوران معاصر جانی تازه گرفت.

مهری اضافه کرد: هنر خوشنویسی و انجمن خوشنویسان ایران طی حدود نیم قرن اخیر نیز با مدیریت استاد غلامحسین امیرخانی طالقانی چهره نامدار و ماندگار معاصر البرزی به بالندگی امروز خود رسیده است.

وی یادآور شد: استاد امیرخانی با تلفیق شیوه های گذشته خوشنویسی از جمله کلهر و دوره‌های صفویه، قاجار و پهلوی اول سبک قالب معاصر را پایه‌گذاری کرد و اکنون حدود ۸۰ درصد خوشنویسان کشور به این سبک قلم می زنند.

رییس انجمن خوشنویسان البرز اظهار داشت: ۲۱ مهرماه سال ۱۳۲۹ کلاس‌های آزاد خوشنویسی به همت زنده‌یاد دکتر مهدی بیانی تشکیل شد و بعدها با همت و پشتکار استادانی از جمله سیدحسین وسیدحسن میرخانی، ابراهیم بوذری و علی‌اکبر خان کاوه به نام انجمن خوشنویسان ایران به عنوان قدیمی‌ترین تشکل هنری کشور به ثبت رسید.

مهری با تاکید بر لزوم توجه مسوولان شهری و استانی به هنر خوشنویسی افزود: برنامه‌ها و فعالیت‌هایی از جمله برگزاری جشنواره‌ها و دوسالانه‌ها به تداوم موقعیت ارزشمند و ممتاز خوشنویسی البرز در کشور کمک می‌کند.

البرز اکنون دارای ۱۲۰ خوشنویس فوق ممتاز، ۵۰۰ ممتاز و ۲۰ نفر استاد است و در بین انجمن‌های خوشنویسان سراسر کشور جزو برترین‌ها محسوب می‌شود.