به گزارش ایرنا، آمریکای لاتین درحالی که حدود ۸.۵ درصد(بیش از ۶۰۰ میلیون نفر) کل جمعیت جهان را به خود اختصاص داده، اما امکانات بهداشت و درمان در این منطقه از ظرفیتهای کمتری در مقایسه با دیگر مناطق جهان برخوردار بوده به گونه ای که برای هر یک هزار نفر در این مناطق نزدیک به ۲.۲ پزشک فعال هستند که این آمار در اتحادیه اروپا و آمریکای شمالی به ترتیب ۳.۶ و ۲.۶ پزشک است. در این میان آمار بیمارستان ها در آمریکای لاتین کمتر از آمار بیمارستانها در اروپا است.
کشورهای آن سوی کره زمین با امکانات و تجهیزات پزشکی و درمانی نه چندان قابل توجه، ناتوان در برابر شیوع ویروس مرگبار، به امید کشف های جدید در حوزه پزشکی و دریافت واکسن از کشورهای دیگر است؛ اما با وجود پیچیدگی های این ویروس ناشناخته، اصلا معلوم نیست چه زمانی واکسن موثر در برابر آن ساخته و در جهان توزیع خواهدشد.
برزیل با بیش از ۲۱۱ میلیون نفر جمعیت، با ثبت بیش از پنج میلیون و ۹۴ هزار مورد ابتلا بعد از آمریکا و هند در جایگاه سومین کشور درگیر به ویروس کرونا در جهان قرار دارد؛ همچنین تاکنون افزون بر ۱۵۰ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. در این میان شهر سائوپائولو در وخیم ترین شرایط قرار دارد.
به این ترتیب مکزیک تا کنون با ثبت بیش از ۸۳ هزار مورد فوت در اثر ابتلا به ویروس کرونا، بعد از آمریکا، هند و برزیل در جایگاه چهارمین کشور در فهرست جهانی قرار گرفت.
اولین مورد ابتلا به کرونا در مکزیک ۲۸ فوریه (نهم اسفند) و اولین مورد فوتی نیز ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) به ثبت رسید.
ویروس کرونا در حالی گریبانگیر برزیل شده است که «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری ۶۵ ساله و مدیریت فاجعه بار او از آغاز شیوع بیماری همهگیر در این کشور پهناور آمریکای لاتین و نادیده انگاشتن ابعاد پیچیده این بیماری به بحرانی مضاعف در این کشور تبدیل شده است.
از سوی دیگر، مقامات برزیلی اعلام کرده اند لوئیز ادواردو راموس (Luiz Eduardo Ramos) سخنگوی دولت برزیل نیز به کووید-۱۹ مبتلا شده است که به این ترتیب، وی دهمین عضو کابینه دولت برزیل است که به دلیل آلوده شدن به ویروس کرونا و ابتلا به کووید-۱۹ باید تحت درمان قرار گیرد.
کلمبیا، آرژانتین و پرو به ترتیب با ثبت بیش از ۹۱۱ هزار، ۸۹۴ هزار و ۸۴۹ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه پنجم، ششم و هشتم کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند؛ همچنین تا بیش از ۲۷ هزار نفر در کلمبیا، افزون بر ۲۳ هزار نفر در آرژانتین و بیش از ۳۳ هزار نفر در پرو در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
همزمان با تمدید قرنطینه اجباری در آرژانتین تا ۲۵ اکتبر (چهارم آبان)، روند کاهشی شمار ابتلا در بوئنوس آیرس، بر اساس اعلام شهرداری این منطقه، زمینه برای لغو تدریجی شرایط قرنطینه را فراهم کرده است.
این در حالیست که مقامات بهداشتی کلمبیا و پرو از افزایش قابل توجه شمار مبتلایان و قربانیان کووید _۱۹ در این دو کشور خبر دادهاند.
با این حال شمار موارد ابتلای روزانه در برزیل در روندی نزولی، از ۴۰ هزار و ۶۵۹ مورد در ماه ژوئیه (تیر- مرداد) به ۳۰ هزار مورد در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) و اکنون به ۲۷ هزار و ۲۰۰ مورد از آغاز ماه اکتبر (دهم تا بیستم مهر ماه) رسیده است.
از آنجا که شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکای لاتین، پیامدهای مخرب عمیقی برای این منطقه به دنبال خواهد داشت، براساس گزارش کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب (Cep انتظار میرود شاخص تولید ناخالص داخلی با ۹.۱ درصد رشد منفی و نرخ بیکاری ۱۳.۵ درصد افزایش یابد. همچنین نرخ فقر در روندی صعودی ۳۷.۷ درصد جمعیت منطقه را شامل خواهد شد. بر اساس دادههای این نهاد بین المللی افزایش شدید نابرابری در آمریکای لاتین در سال جاری، این منطقه را در صدر فهرست جهانی درگیر با این معضل قرار خواهد داد.
سازمان بهداشت کشورهای آمریکایی (PAHO) با انتشار گزارشی از آسیب دیدن گروههای آسیب پذیر از جمله اقشار فقیر و بومیان آمریکایی که با خطر بیشتر ابتلا به کرونا روبرو هستند، ابراز نگرانی کرده است.
گذشته از اخبار افزایش بی وقفه آمار ابتلا و پیامدهای منفی گسترش این ویروس منحوس در آمریکای لاتین، هر از چندگاه خبرهای دلگرم کننده از آزمایش واکسنهای کووید-۱۹ بر جمعیت داوطلب برخی کشورهای این منطقه از جمله برزیل و ونزوئلا نیز به گوش میرسد.
در تازه ترین خبر، «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا دیروز (یکشنبه) از دریافت محموله یکی از واکسنهای چین و آغاز مرحله سوم آزمایش این واکسن بر بیش از هزار داوطلب خبر داد. مادورو جزئیات دقیقی از نام شرکت تولیدی چینی بیان نکرد. چین چهار واکسن «کان سینو»، «سینوواک» و «سینوفارم برای درمان و پیشگیری بیماری کووید-۱۹ به کارزار رقابت جهانی فرستاده است. با این حال آزمایش فاز سوم سینوواک چین پیشتر در برزیل آغاز شده است.
همزمان با افزایش فشارهای آمریکا بر دولت ونزوئلا و همه گیری کرونا در این کشور، مادورو پیشتر از امضای توافق به منظور آغاز آزمایش واکسنهای کووید-۱۹ تولیدی روسیه و کوبا نیز در این کشور خبر داد. «کارلوس آلوارادو» وزیر بهداشت ونزوئلا اعلام کرد: ما ۵۰۰ داوطلب برای شرکت در آزمایشات واکسن تولید شده در روسیه پیشنهاد دادهایم و امیدواریم این آزمایشات هر چه زودتر آغاز شود.