محرومیت‌های اقتصادی، معضل مضاعف آمریکای لاتین در بحران کرونا

تهران - ایرنا - روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان بیماری کووید-۱۹، ارسال آزمایش‌های تشخیص سریع بیماری به برخی کشورهای منطقه، خرید و آزمایش واکسن، بحران اقتصادی و اجتماعی، همه اخبار این روزهای کرونایی است که از منطقه آمریکای لاتین به گوش می‌رسد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شمار مبتلایان جهانی بیماری کووید-۱۹ در حالی از مرز ۵۱ میلیون و ۸۱۲ هزار نفر فراتر رفته است که منطقه آسیب پذیر آمریکای لاتین، بیش از ۱۰ میلیون و ۷۶ هزار مورد ابتلا به این ویروس را به خود اختصاص داده است.

براساس تارنمای آماری «وردو میترز» که به صورت لحظه ای شمار موارد ابتلا و فوتی در جهان را به روز رسانی می‌کند، برزیل، آرژانتین، کلمبیا، مکزیک و پرو به ترتیب با ثبت بیش از پنج میلیون و ۷۰۱ هزار، یک میلیون و ۲۶۲ هزار، یک میلیون و ۱۵۶ هزار، ۹۷۸ هزار و ۹۲۵ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه سومین، هفتمین، نهمین، یازدهمین و دوازدهمین کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند.

همچنین شمار جانباختگان ویروس کرونا در این منطقه به بیش از ۳۰۴ هزار نفر رسیده است. برزیل تا این لحظه با ثبت ۱۶۲ هزار و ۸۴۲ مورد فوت از لحاظ شمار جانباختگان در صدر کشورهای آمریکای لاتین قرار دارد.

اگرچه شیوع بی امان ویروس کرونا همه کشورهای جهان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است اما مشاهده پیامدهای گسترده ناشی از روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان در منطقه آمریکای لاتین که از نقاط ضعف ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، نظام بهداشتی و درمانی ضعیف و شهرهای پر ازدحام رنج می‌برد به مراتب محسوس تر است.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در روزهای اخیر در گزارشی اعلام کرد تاکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا، ۱۳۷ میلیون کودک به عبارتی بیش از ۹۷ درصد آن ها در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب از تحصیل بازمانده اند.

براساس داده‌های ارائه شده در گزارش یونیسف، تعداد کودکانی که به هیچ وجه در این منطقه آموزش نمی بینند در ماه های اخیر از ۴ درصد  به ۱۸ درصد افزایش یافته است. طبق پیش بینی های سازمان ملل، ممکن است سه میلیون کودک دیگر در آمریکای لاتین و کارائیب در اثر شیوع ویروس کرونا از تحصیل بازبمانند.

به گزارش تارنمای رسمی سازمان ملل متحد، سازمان بهداشتی پان آمریکایی (OPS) وابسته به سازمان جهانی بهداشت دیروز (سه شنبه) از ارسال نزدیک به ۲۰۰ هزارآزمایش تشخیص سریع کووید-۱۹ به چهار کشور آمریکای لاتین خبر داد. بر اساس بیانیه این نهاد بین المللی، ۸۰ هزار آزمایش تشخیصی آنتی ژن به اکوادور، ۴۰ هزار مورد به ال سالوادور، ۴۰ هزار مورد به هندوراس و ۳۰ هزار آزمایش تشخیص سریع به سورینام ارسال شده است.

براساس اطلاعات سازمان پان آمریکایی، این آزمایش های جدید توسط کارشناسان آژانس بهداشتی سازمان ملل تایید شده و می‌تواند در پاسخگویی این کشورهای منطقه در مقابل بحران کرونا به ویژه در مناطقی که از دسترسی به آزمایشگاه محروم هستند، تاثیر بسزایی داشته باشد. نکته حائز اهمیت اینکه این تست ها جایگزین آزمایش های مولکولی موسوم به پی سی آر نبوده بلکه مکمل آن ها هستند.  

کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب (Cepal) نیز دیروز (سه شنبه) در گزارشی  اعلام کرد با شیوع گسترده بیماری همه‌گیر در منطقه آمریکای لاتین و تعطیلی دو میلیون و هفتصد هزار کسب و کار کوچک و متوسط، موجب از بین رفتن ۴۷ میلیون شغل در این منطقه شده است.

این کمیسیون پیشتر اعلام کرد: انتظار می‌رود شاخص تولید ناخالص داخلی با ۹.۱ درصد رشد منفی و نرخ بیکاری ۱۳.۵ درصد افزایش یابد. نرخ فقر نیز در روندی صعودی ۳۷.۷ درصد جمعیت منطقه را شامل خواهد شد.

همچنین به دنبال لغو سلسله‌وار پروازها، کاهش شدید تقاضا و خسارت‌های مالی ناشی از گسترش بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹، بزرگترین خطوط هواپیمایی آمریکای لاتین «لاتم» (LATAM) از افت ۸۰.۸ درصدی درآمد این شرکت در چهار ماهه پایانی سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۲۰۱۹) خبر داد.

گذشته از اخبار افزایش بی وقفه آمار ابتلا و پیامدهای منفی گسترش این ویروس منحوس در آمریکای لاتین، این روزها خرید و انجام آزمایش واکسن های کووید-۱۹ بر جمعیت های داوطلب برخی کشورهای این منطقه نیز به تیتر اخبار این منطقه تبدیل شده است. برزیل از پیشروترین کشورها در زمینه آزمایش و عقد قرارداد برای خرید واکسن کرونا می‌باشد.

دولت برزیل پیشتر از امضای توافق نامه هایی با شرکت چینی سینوواک و شرکت‌های آسترازنکا و آکسفورد به منظور خرید واکسن های متعلق به این شرکت ها در صورت ساخت خبر داد.

به گزارش امروز خبرگزاری افه، به دنبال توقف مرحله نهایی آزمایش واکسن کرونای سینوواک در برزیل، این شرکت چینی در بیانیه ای در وب سایت خود اعلام کرد: مطالعات و اقدامات بالینی در برزیل با دقت در حال انجام است و ما از ایمنی واکسن اطمینان داریم.

آژانس سلامت برزیل، مرحله نهایی آزمایش واکسن کرونای شرکت چینی سینووک را به دلیل «یک حادثه ناخوشایند جدی» متوقف کرد و این درحالی‌است که چین تاکنون این واکسن ‌را تحت یک برنامه اضطراری به صدها هزار نفر تزریق کرده است.   

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا نیز پیشتر اعلام کرد که واکسیناسیون عمومی واکسن های روسیه و چین بین ماه های دسامبر و ژانویه (آذر تا اسفند) آغاز خواهد شد. شرایط شیوع کرونا در ونزوئلا با جمعیت ۳۰ میلیون نفره که تحت تحریم های شدید آمریکا با مشکلات فراوانی در دسترسی به غذا و دارو دست و پنجه نرم می کند، در مقایسه با سایر کشورهای آمریکای لاتین در شرایط نسبتا مطلوبتری به سر می‌برد. شمار مبتلایان در ونزوئلا تا کنون به بیش از ۹۵ هزار نفر رسیده است.

نخستین محموله از واکسن روسی اسپوتنیک پنج، اوایل اکتبر (مهر ماه) به منظور آزمایش‌های بالینی روی دو هزار داوطلب ونزوئلایی به این کشور رسید؛ «نیکلاس مادورو گرا» فرزند رئیس‌جمهوری نیز یکی از این داوطلبین بود.  

در شرایطی که جهان در تلاش است تا با بهره گیری از حداکثر امکانات موجود با بحران بی سابقه کرونا مقابله کند، کرونا در ونزوئلا به معضلی مضاعف تبدیل شده است. تحریم های آمریکا و افت شدید صادرات نفت موجب کاهش قابل توجه درآمدهای ارزی ونزوئلا شده و این موضوع در آینده و پس از اتمام ذخایر ارزی و طلای دولت می‌تواند خود را به شکل خشن نشان داده و دولت را در تامین مایحتاج عمومی مردم تحت فشار مضاعف قرار دهد.

آلبرتو فرناندز رئیس جمهوری آرژانتین نیز پیش تر گفت کشورش می‌تواند از ماه دسامبر امسال تا ژانویه سال آینده ۲۵ میلیون دوز واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» دریافت کند. فرناندز افزود: ۱۰ میلیون دوز در دسامبر تحویل داده می‌شود و انتظار می‌رود ۱۵ میلیون دوز دیگر در اوایل ژانویه تحویل داده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha