«عرفان هودی» امروز (سه شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازار سهام از شرایطی که همه مردم از آن انتظار داشتند تا به صورت روزانه پنج درصد سود را کسب کنند صد در صد فاصله گرفته است و برای مدتی شرایطی را که تا دو ماه گذشته در بازار داشتیم را شاهد نخواهیم بود.
وی ادامه داد: بازار بورس تغییر روند داده است و از فاز صعودی مطلق خارج و در حال انجام معاملات به صورت خنثی است، حتی گاهی بازار هشدار روند نزولی را می دهد.
هودی با بیان اینکه سهامداران در وضعیت فعلی باید هوشمند عمل کنند و آنها هم مانند تغییر روند بازار، اقدام به تغییر استراتژی های خود برای سرمایه گذاری در بورس کنند، افزود: استراتژی که فعالان بازار در بازارهای صعودی در پیش می گیرند بلند مدت نیست و در روزهای مثبت بازار شاهد بودیم که برخی از فعالان بازار به دنبال استراتژی نوسان گیری هستند.
وی با اشاره به اینکه فعالان بازار استراتژی نوسان گیری را باید در وضعیتی که بازار در حالت خنثی قرار دارد به کار بگیرند، گفت: سهامداران نباید در وضعیتی که بازار بر مدار صعودی قرار دارد از چنین استراتژی استفاده کنند، در حالی که برخی از سهامداران استراتژی اشتباهی را دنبال کردند و در بازار به دنبال نوسان گیری بودند.
هودی با بیان اینکه روند استراتژی سهامداران باید از نوسان گیری کوتاه مدت به سمت استراتژی بلندمدت پیش رود، گفت: سهامداران قدیمی در حال استفاده از تجربه هایی هستند که در سال ٩٣ و ٩٤ به دست آوردند در حالی که سهامداران جدید همه به فکر خروج از بازار هستند که این امر باعث کاهش ارزش و حجم معاملات بازار شده است.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: خروج نقدینگی از این بازار در اوایل روند اصلاحی شاخص بورس افزایش یافت که این موضوع نشان دهنده تصمیم گیری های هیجانی و خروج بدون فکر سهامداران از بازار بوده است.
وی افزود: بورس برای مدتی در نوسان خواهد بود اما سهامداران باید با صبر در این بازار در انتظار بازگشت و کاهش نوسان های ایجاد شده باشند.
هودی بازار سرمایه را بازاری هوشمند دانست و گفت: بازار سهام زودتر از دیگر بازارها مسایل موجود را پیش بینی و تحت تاثیر آنها قرار می گیرد، مانند گرانی دلار که آن را پیشخور کرد و باعث صعود سنگین بازار شد.
این کارشناس سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه در میان مدت و تا پایان سال جاری در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت، گفت: بهتر است سهامدارانی که اکنون در بازار حضور دارند صبوری کنند و با عجله و هیجان به سمت عرضه سهام خود در بازار نروند زیرا بازار سهام زیان خود را تا پایان سال جبران خواهد کرد و پیش بینی می شود شاخص به مرز کانال دو میلیون واحد برسد.
وی با تاکید بر اینکه برخی از اقدام های نظارتی بر بازار مانند بازارگردانی باید زودتر از اینها انجام می شد، خاطرنشان کرد: بازارگردانی بر روی سهام اجباری شده است اما هنوز به صورت رسمی اجرایی نمی شود، بهتر است یک متولی یا برخی از هلدینگ ها مانند بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان و آستان قدس که بیشتر از ٣٠ شرکت زیرمجموعه آنها در بازار سرمایه حضور دارند از صنایع شرکت های کوچک حمایت کنند.
هودی افزود: سهام شرکت های کوچک ریل نقدشوندگی بازار هستند و تا زمانی که شرکت های کوچک وضعیت باثباتی پیدا نکنند شرکت های بزرگ متعادل و مثبت نمی شوند و بازار سرمایه اصلی ترین عامل نقدشوندگی را از دست می دهد.