تهران - ایرنا - کشورهای ثروتمند عضو "گروه ۲۰ " با برگزاری یک نشست ویدئویی به منظور تمدید " تعلیق بدهی" کشورهای فقیر به توافق نرسیدند و با لجاجت، حاضر به بخشش این بدهی‌ها نشده و بر سر این موضوع اختلاف نظر پیدا کردند.

به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی "عربی ۲۱ " روز سه شنبه در گزارشی با اشاره به اختلاف این کشورها به نقل از خبرگزاری عربستان ( واس ) از برگزاری نشست مجازی وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی گروه ۲۰ برای بررسی راهکارهای چگونگی دست‌یابی به بهبود سریع و پایدار اقتصاد جهانی خبر داد و افزود: در این نشست درباره برنامه‌های کاری گروه ۲۰ به منظور حمایت از اقتصاد جهانی در جریان شیوع "ویروس کرونا" و پیشرفتی که در ابتکارات این گروه برای تمدید تعلیق پرداخت بدهی‌ها حاصل شده است، بحث خواهد شد.

بر اساس این گزارش، ۴۶ کشور از جمله ۳۰ کشور فقیر آفریقایی دریافت کمک در چارچوب طرح تمدید تعلیق بدهی که در آوریل گذشته توسط گروه 20 تصویب شد را خواستار شده‌اند. 

به گزارش رویترز " دیوید مالپس " رئیس بانک جهانی دیروز گفته بود که برخی از کشورهای طلبکار گروه ۲۰ مخالف گسترش و تمدید معافیت پرداخت بدهی به دلیل شیوع کرونا به مدت یکسال برای کشورهای فقیرتر هستند. 

وی در عین حال افزود: بنابراین ممکن است یک راه حل سازش برای تمدید شش ماهه بدهی‌ها در این هفته مطرح شود. 

مالپاس اضافه کرد که کارگروه‌های بدهی اعضای گروه ۲۰ درباره تلاشهای دو نهاد مالی به هیچ توافقی برای تمدید تعلیق بدهی‌های کشورهای فقیر به مدت یک سال دست نیافته‌اند.  

وی با بیان اینکه  معتقدم یک فرمول مورد قبول و موفق می‌تواند وجود داشته باشد، افزود: این ممکن است یک تمدید شش ماهه باشد که می‌تواند متناسب با ادامه بدهی تمدید شود. 

مطالعه جدید درباره بدهی‌های بانک جهانی که دیروز (دوشنبه) منتشر شد، نشان داد که بدهی‌های خارجی کشورهای واجد شرایط برنامه گروه ۲۰ در سال ۲۰۱۹ و پیش از شیوع ویروس کرونا با ۹. ۵ درصد افزایش به ۷۴۴ میلیارد دلار رسیده است. 

بدهی‌های دوجانبه رسمی کشورهای فقیرتر که به کشورهای گروه ۲۰ بدهکار هستند در سال ۲۰۱۹ به ۱۷۸ میلیارد دلار رسید که ۶۳ درصد از این رقم مربوط به مطالبات چین است. 

در این مطالعه آمده است که سهم چین از [ دریافت ] این بدهی‌ها در سال ۲۰۱۳ یعنی سالی که پکن برنامه جهانی " کمربند و جاده [ ابریشم ] " را آغاز کرده، ۴۵ درصد بوده است. 

خاطرنشان می‌شود که وزرای دارایی گروه ۲۰ فروردین امسال با تعویق بازپرداخت وام کشورهای فقیر تا پایان سال جاری میلادی ( ۲۰۲۰ ) موافقت کردند، تا این کشورها بتوانند به منابع لازم برای مقابله با شیوع ویروس کرونا دسترسی پیدا کنند.

گروه ۲۰ که ۸۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد، شامل آمریکا، نماینده اتحادیه اروپا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مکزیک است.

این گروه از سال ۱۹۹۹ تشکیل شد و در سال ۲۰۰۸ با تشکیل جلسه اضطراری برای بحث در باره واکنش به بحران مالی جهانی اهمیت خاصی پیدا کرد و از آن پس سالانه نشست این گروه با حضور سران کشورهای عضو برگزار می‌شود.

ریاست این گروه برای نخستین بار از ابتدای سالجاری میلادی به مدت یک سال به عربستان سعود واگذار شد.