به گزارش ایرنا و بر پایه دادههای آماری؛ اداره کل اوقاف و امور خیریه گلستان برای احیای بناهای تاریخی موقوفه خود در بافت تاریخی شهر گرگان ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در قالب اجرای طرح بازآفرینی شهری را با مشارکت دستگاه های مرتبط طی دو سال جذب کرد و این روند همچنان ادامه دارد.
اداره اوقاف و امور خیریه گلستان از ظرفیت اجرای طرح بازآفرینی شهری با هدف فراهم کردن امکان کار و زندگی استاندارد برای شهروندان و حفظ و زنده کردن هویت تاریخی در راستای احیای بناهای تاریخی موقوفه گرگان در حال استفاده است.
طرح بازآفرینی شهری شامل خلق فضاها و مکانهای شهری با هدف فراهم کردن امکان کار و زندگی استاندارد برای شهروندان و حفظ و زنده کردن هویت تاریخی است که از ابتدای کار دولت یازدهم در کشور شکل گرفته است.
مطابق آمار اداره کل اوقاف و امور خیریه گلستان حدود ۴۰۰ رقبه در بافت تاریخی شهر گرگان وجود دارد.
بافت تاریخی گرگان سومین بافت با ارزش و دارای سبک معماری پس از یزد و اصفهان است و وسیع ترین بافت تاریخی شمال ایران نیز به شمار می رود.
بافت تاریخی گرگان از شمال غرب و شمال به خیابان ۳۰ متری رسالت، از شرق به خیابان گرگان جدید، میدان وحدت و خیابان پاسداران، از جنوب به خیابان فرد جهان و خیابان ملل تا تقاطع پاسداران و از غرب به خیابان ایرانشهر (طالقانی)، میدان مازندران و خیابان جمهوری محدود می شود.
وسعت این بخش از بافت تاریخی گرگان نزدیک به ۱۵۰ هکتار و معادل پنج درصد از مساحت قانونی شهر است.
معاون بهره برداری اداره کل اوقاف و امور خیریه گلستان در این پیوند می گوید: طرح بازآفرینی شهری فرصت خوبی ایجاد کرده تا از ظرفیت دستگاه های مرتبط برای جذب سرمایه گذاران و نیز آورده تسهیلات بانکی ارزان قیمت سایر دستگاه ها و آسان سازی صدور مجوز دستگاه های مرتبط استفاده شود.
یاسر برزگر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احیای بناهای تاریخی موقوفی در بافت تاریخی گرگان یکی از مزایای اجرای طرح بازآفرینی شهری بوده که اوقاف گلستان با برنامه ریزی از همراهی و مشارکت دستگاه های راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، شهرداری گرگان و استانداری بهره می برد.
وی بیان کرد: ثمره بهره مندی اوقاف گلستان از طرح مزبور طی دو سال اخیر احیای ۲۳ طرح وقفی در بافت تاریخی شهر گرگان بوده که در اجرای آن ها تسهیلات ارزان قیمت به سرمایه گذاران با معرفی دستگاه های مزبور پرداخت شده و معرفی بنا و صدور مجوز اجرا فقط توسط اوقاف استان به میراث فرهنگی صورت می گیرد.
وی از همکاری راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و نیز شهرداری گرگان در اختصاص تسهیلات بانکی و آسان سازی روند اداری احیای بناهای تاریخی موقوفی در شهر گرگان قدردانی کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان نیز گفت: این اداره کل از همکاری دستگاه های مرتبط برای احیای بنای تاریخی موقوفی واقع در بافت تاریخی شهر گرگان و حتی در سایر شهرهای استان استقبال می کند.
روح الله سلیمانی فرد همچنین به تهیه و تدوین بسته های مشترک سرمایه گذاری بین ادارات کل اوقاف و میراث فرهنگی گلستان از جمله ایجاد موزه وقف در گرگان اشاره کرد و افزود: اجرای طرح های مزبور در معرفی و نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه، ایجاد ارزش افزوده برای موقوفه ها، فراهم سازی فرصت های شغلی جدید و جذب گردشگران موثر است.
به گزارش ایرنا قرار است در دهه گرامیداشت وقف از ۲۴ مهر ماه تا سوم آبان از ۳۰ طرح احیای بنای تاریخی موقوفی در بافت تاریخی شهر گرگان طی مراسم رسمی بهره برداری شود.
در استان گلستان پنج هزار و ۵۰۰ موقوفه با ۶۷ هزار رقبه وجود دارد که بیشترین آن به گرگان اختصاص دارد.