سیدمحمد مرتضوی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با وجود سرمایه گذاری فراوان شهرداری برای کف سازی و دیواره سازی محلات تاریخی، پارک مداوم خودروها موجب شده زیبایی های این خدمات برای مردم و گردشگران پنهان بماند.
وی افزود : برای حل این مشکل، ۲ پارکینگ در محلات تاریخی گرگان افزوده خواهد شد تا علاوه بر ظرفیت پارکینگ فعلی محله نعلبندان، شاهد کاهش مشکل پارک و تردد در بافت تاریخی هسته مرکزی شهر باشیم.
بافت تاریخی گرگان که عنوان افتخارآمیز وسیعترین بافت تاریخی ثبت شده شمال ایران را دارد با بناهای شاخصی همچون خانههای شیرنگی، تقوی، شعرباف، خراسانی، مفیدیان، کبیر، سرای باقریها و امامزاده نور در محلات سرچشمه، دوشنبهای و دربنو به مرکز استان گلستان هویتی عمیق بخشیده است.
آنچه اکنون آن را بافت تاریخی گرگان مینامند بازمانده مجموعهای از شهر استرآباد و عناصر آن و فضاهای شهری همچون مساجد، آب انبارها، قناتها، معابر و واحدهای مسکونی یک یا چند طبقه است.
مرتضوی ادامه داد : برای حفظ ارزش های بافت تاریخی شهر و البته ایجاد فضای مناسبتر زیست شهری برای ساکنین این محلات، باید تردد و رفت آمد خودروها در هسته تاریخی گرگان منظم تر و هماهنگ تر شود.
رییس کمیسیون توسعه ، عمران و حمل و نقل و معماری و شهرسازی و بازآفرینی بافت فرسوده شهری شورای شهر گرگان گفت : تمام اقدامات و برنامه ریزی ها در این محلات باید متناسب با روح و کالبد منطقه اجرا شود و از وارد شدن آسیب به ارزش های تاریخی جلوگیری گردد.
وی به پروژه های در دست اقدام حوزه بازآفرینی شهری در محلات تاریخی گرگان اشاره کرد و گفت: در یک ماه آینده عملیات پیاده راهسازی خیابان خمینی (ره) آغاز شده و در کمتر از ۲ ماه به پایان خواهد رسید.
مرتضوی گفت : برای آنکه شاهد شتاب در بازآفرینی و بهسازی محلات تاریخی باشیم باید زمینه جلب حضور سرمایه گذاران و علاقه مندان به بافت تاریخی را برای اجرای طرح های بهسازی فراهم کنیم.
بگفته وی اتکا به اعتبارات شهرداری یا میراث فرهنگی نمی تواند تحول محسوسی در این محلات ایجاد کند.
نظر شما