تهران - ایرنا - استاد و مدیر مرکز سیاسی دانشگاه ویرجینیا گفت: تا پیش از این هرگز شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در بحبوحه یک بیماری همه‌گیر، شرایط فروپاشی اقتصادی، بی‌عدالتی، تبعیض نژادی و بدتر از آن جامعه دو قطبی نبوده‌ایم و چنین وضعیتی می تواند انتخابات ریاست جمهوری 2020 را به خشونت بکشاند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «لاری ساباتو» (Larry Sabato) مدیر مرکز سیاسی دانشگاه ویرجینیا در مصاحبه ای با نشریه کلمبیایی «ال تییِمپو» (El Tiempo) با محوریت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگری با معضل چند قطبی شدن مواجه است. سطح این دو قطبی شدن در جامعه به اندازه ای شدید است که بروز خشونت در میانه رقابت های انتخاباتی امری محتمل و قابل پیش بینی است.

به گفته این کارشناس سیاسی، نظیر این حزب گرایی گسترده حاکم بر این روزهای جامعه آمریکا را در ماجرای رسوایی واترگیت تجربه کرده ایم.

ریچارد نیکسون، سی و هفتمین رییس‌جمهوری آمریکا، در ۹ آگوست ۱۹۷۴ به دنبال رسوایی واترگیت از سمت خود استعفا و جای خود را به معاونش «جرالد فورد» داد. ماجرای نیکسون از معدود دفعاتی بود که رقابت و جنگ دو حزب حاکم بر امریکا به دنبال اقدام غیر قانونی مقام‌های جمهوری‌خواه در تعبیه دستگاه های شنود در هتل واتر گیت، به عنوان ستاد انتخاباتی حزب دموکرات به شدت بالا گرفت.

این در حالی است که رسانه‌های عمده امریکایی که متعلق به مالکان صهیونیست و تصمیم گیران اصلی دو حزب اصلی امریکا هستند، داستان واترگیت را بسیار ساده تعریف می کنند.

ساباتو در ادامه با اشاره به نقش لاتین تبارها در این رویداد سیاسی گفت: آرای لاتین تبارها به ویژه در دو ایالت فلوریدا و آریزونا بی تردید در تعیین ساکن آینده کاخ سفید کلیدی خواهد بود. در انتخابات سال ۲۰۱۶، ترامپ تنها توانست یک چهارم آرای لاتین تبارها را به دست آورد.  

با توجه به تاثیر گسترده سیاست های خصمانه آمریکا بر مردم آمریکای لاتین به ویژه در دولت ترامپ، دیدگاه کلی در میان مردم لاتین تبار نسبت به ترامپ منفی بوده و موجی از تنفر عمومی نسبت به وی، چه در داخل آمریکا یا کشورهای آمریکای لاتین به راه افتاده است.

این تحلیلگر سیاسی در ادامه خاطر نشان کرد: انتخابات پیش رو انتخاباتی بی سابقه است؛ تا پیش از این هرگز شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بحبوحه یک بیماری همه‌گیر و شرایط فروپاشی اقتصادی نبوده ایم که اگر به این موارد، بی عدالتی‌ها و اعتراضات نژادی را هم اضافه کنیم، انتخاباتی بی سابقه رقم زده خواهد شد.

به گفته ساباتو، از آنجا که واژه «کووید-۱۹» متداول ترین پاسخ شهروندان آمریکایی به پرسش «چه چیزی امروز بیش از هر چیز شما را نگران می‌کند» خواهد بود در نتیجه موضوع گسترش ویروس کرونا به عنوان نگرانی اصلی آمریکایی‌ها قطعا در تعیین پیروز این رقابت انتخاباتی، تاثیرگذار خواهد بود.  

وی در ادامه گفت: حال دو نکته مطرح است؛ اول اینکه ما در مقابله با کرونا خوب عمل نمی‌کنیم و دیگر اینکه ما از آغاز پاندمی خوب عمل نکردیم؛ من معتقدم در مورد آمریکا مورد دوم صدق می‌کند. به بیان دقیقتر، مدیریت دولت ترامپ از نخستین روزهای شیوع ویروس در ماه های ژانویه و فوریه (دی- بهمن- اسفند) دارای چنان نقایص و مشکلات جدی بود که در پیشگیری از مرگ این تعداد بالای جانباختگان کرونا ناتوان ماند.  

نظرسنجی‌ها در آمریکا تاکید می‌کنند ترامپ ممکن است انتخابات را به دلیل نحوه مدیریت کرونا از دست بدهد. در هفته های باقی مانده تا انتخابات نحوه مدیریت این بحران از سوی دولت ترامپ به عامل تعیین کننده ای تبدیل شده است.    

طبق قانون از سال ۱۸۴۵ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هر چهار سال یکبار در سه شنبه اول ماه نوامبر برگزار می شود که این روز در تقویم امسال سوم نوامبر است.