به گزارش روز یکشنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بذر و اندامهای تکثیری گیاهان دارویی، یکی از مهم ترین حوزههای علمی در علم کشاورزی و زنجیره ارزش گیاهان دارویی است.
با توجه به اهمیت این موضوع در صنعت گیاهان دارویی، ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، طرحهای فناورانه در این حوزه را مورد حمایت قرار میدهد.
تولید بذور هیبرید و اندام تکثیری گیاهان دارویی دارای اولویت مانند، زعفران، گل محمدی، زیره سیاه، زیره سبز، سیاهدانه، بابونه، آویشن، اسطوخودوس، نعنافلفلی و موسیر، با استفاده از روشهای فناورانه و نوین علمی از جمله طرحهای مورد حمایت ستاد است.
همچنین طراحی و تولید تجاری سامانه فرآوری بذور شامل بوجاری، بسته بندی و عرضه گیاهان دارویی با استفاده از دانش فنی روز و نوین با تاکید بر بذور دانه ریز و تولید تجاری اندام تکثیری گونههای قارچهای خوراکی قابل استفاده در تولید داروی گیاهی و محصولات آرایشی و بهداشتی، از دیگر پروژههای است که در صورت ارائه علمی و مناسب، مورد استقبال این ستاد قرار خواهد گرفت.
در ارایه علمی پروژه های فوق، ذکر نام گیاهان دارویی مورد استفاده در پروپوزال ارائه شده الزامی است. در همه موارد، تولید و ارایه نمونه حاصل از یافته تحقیقاتی همراه با تمامی مجوزهای قانونی لازم از مراکز و موسسات ذیربط ضروری است تا پس از بررسی های فنی و کارشناسی و در صورت تایید کارگروه تخصصی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، امکان حمایت برای تولید انبوه و تجاریسازی آن فراهم شود.
شرکت های تولیدکننده و موسسات و مراکز تحقیقاتی فعال درحوزه بذر و اندامهای تکثیری گیاهان دارویی، از جمله مخاطبان این طرح هستند.
کارگروه تخصصی بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی به استناد ماده ۶ سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، تشکیل شده است. این کارگروه در سالهای اخیر برای تعیین اولویتها و سیاستهای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی با تشکیل جلسات و دعوت از خبرگان و صاحب نظران این عرصه اقداماتی را انجام داده است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام به سایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی مراجعه کنند.