۱۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۴۶
کد خبرنگار: 1210
کد خبر: 84098378
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ویزیت طب سنتی در شورای عالی بیمه تصویب شد

تهران-ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ادغام طب سنتی در نظام شبکه‌ای دستاورد بزرگی است و برای اولین بار در کشور، ویزیت مصوب برای این رشته در شورای عالی بیمه به تصویب رسید.

به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه بررسی بهره‌مندی از ظرفیت‌های طب ایرانی برای درمان کرونا با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان غذا و دارو و استادان طب ایرانی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

سعید نمکی در این جلسه با بیان این که سخنان دیگران در تخریب طب سنتی را به پای بنده نگذارید، افزود: در ابتدای حضورم در وزارت بهداشت تأکید کردم که دانشجویان باید تفاوت طبیب و حکیم را بدانند و پزشکان کشور باید ابن سینا، رازی و... را بشناسند و مکلف هستیم برای شناساندن حکیمان ایرانی واحد درسی تصویب کنیم.

وی به حکم مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: در این حکم بر لزوم تشکیل کمیته‌ای ملی با حضور صاحب‌نظران این حوزه جهت احیای جنبه‌های علمی طب سنتی و ارائه راهکارهای خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت، تعریف واحدهای آموزشی جهت آشنایی دانشجویان با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکی کشور، تخصیص بودجه در دانشگاه‌های کشوربرای پژوهش در جنبه های مختلف طب سنتی کشور و آشتی بین اندیشمندان کشور و تفاهم و وفاق ملی در استفاده عالمانه و حکیمانه از این ابزار ارزشمند تأکید کرده‌ام.

وزیر بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر داروهای شیمیایی که در سایر کشورها آزمایش و تولید شده در کشور مجوز تولید دارند و در عین حال چهار داروی گیاهی و طب سنتی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کرد.

نمکی با تأکید بر این که با تعجیل نسنجیده در این راه موفق نمی شویم، افزود: دانشجوی ایرانی باید ابن‌سینا را بشناسد و از دیرینه طب در ایران آگاهی کامل داشته باشد. البته نباید به دوران قبل برگشت بلکه باید بتوانیم اندیشه‌های ابن سینا را به دوران خود بیاوریم.

وی ادامه داد: در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اساتید برجسته و البته با اندیشه‌های مختلف عضو هستند چرا که با اندیشه و گفتمان‌های مختلف کار پیش خواهد رفت.

طب مدرن دارای خدمات بزرگی است

در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری مباحثی پیرامون نادیده گرفته شدن ظرفیت‌های طب سنتی و طب مدرن، گفت: طب مدرن دارای خدمات و ظرفیت‌های بسیاری است؛ به عنوان مثال افزایش جمعیت جهان در ۱۴ قرن اخیر و همچنین افزایش امید به زندگی در جهان به عنوان یکی از شناسه‌های خدمات بزرگ طب مدرن در جهان است.

وی با بیان این که از آغاز قرن میلادی منحنی جمعیت جهان تا چند قرن ثابت بوده است، ادامه داد: در اواخر قرن هیجدهم میلادی (۱۷۷۰) متوسط امید به زندگی ۲۶ سال بوده، اما از ۱۹۴۰ به بعد شتاب افزایش جمعیت و امید به زندگی اتفاق افتاده است. در حال حاضر جمعیت جهان هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است، در حالی که در سال ۱۷۷۰ جمعیت جهان حدود ۷۸۰ میلیون نفر بود. این افزایش جمعیت محصول دانش سلامت و درمان و پیشرفت دانش پزشکی است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران به تخریب محیط زیست و گسترش بیماری‌های جدید در پی توسعه زندگی صنعتی اشاره و تصریح کرد: طب مدرن در تأمین سلامت مردم، درمان، پیشگیری، افزایش امید به زندگی و... موفق بود؛ البته افزایش سواد سلامت مردم، توسعه امکانات زندگی و سایر عوامل جانبی نیز در این امر مؤثر بوده است.

عاملی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد طب سنتی، اظهار داشت: طب سنتی یا بهتر بگوییم طب ایرانی حکمت مبنا است، تاریخ بسیار گسترده‌ و روش‌های علمی و مؤثر برای درمان انواع بیماری‌ها در جهان دارد. اینکه از آن با تعابیر تحقیر کننده یاد می‌شود جای تعجب دارد.

انجام ۷۳  کارآزمایی بالینی طب سنتی مرتبط با داروهای گیاهی در درمان کرونا

همچنین نفیسه حسینی یکتا سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با موافقت وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی، طب ایرانی به عنوان یک مکتب درمانی پذیرفته شده است.

وی افزود: از روزهای اول شیوع کرونا در کشور یک کمیته علمی با حضور خبرگان حوزه طب سنتی در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل و محتواهایی برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا تهیه شد.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۳ کارآزمایی بالینی طب سنتی مرتبط با داروهای گیاهی در پیشگیری و درمان کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی در دستور کار است و گزارش هشت کارآزمایی بالینی تمام شده برای درمان و پیشگیری کرونا به کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ارائه شده است.

به گفته این مقام مسوول، در دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به پیشنهادهای ارائه شده برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا پاسخ داده می‌شود و در صورت لزوم در بوته آزمایش قرار می‌گیرند.

ادعاهای درمان کرونا با داروهای سنتی

در ادامه جلسه محمدرضا شانه‌ساز رییس سازمان غذا و دارو به برخی ادعاها درمورد داروهای طب سنتی برای درمان کرونا اشاره کرد و افزود: در بعضی از موارد گروه‌هایی که این داروها را ارائه می‌کنند یا صرفاً آکادمیک و علمی هستند و در صنعت تجربه‌ای ندارند یا کاملاً تجربی هستند و با فرهنگ کار دانشگاهی آشنا نیستند.

وی با یادآوری ظرفیت‌های بالقوه طب ایرانی، خاطرنشان کرد: با پشتیبانی وزیر بهداشت حجم پروانه‌هایی که برای گیاهان دارویی و طب ایرانی صادر می‌شود افزایش یافت؛ حتی داروسازهای بزرگ کشور به این سمت روی آورده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha