خلیل رنجبر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود(شیوع بیماری کرونا) نوبتگیری در سامانه با فاصله زمانی نیم ساعت است و هر پایگاه سنجش روزانه ۲۰ نوآموز را ارزیابی میکند ضمن اینکه ساعت کاری در نوبت صبح ازساعت هشت تا ۱۳ و در نوبت بعدازظهر از ساعت ۱۴ تا ۱۹ با رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون سلامت ۱۵ هزار و ۴۳۱ نوآموز در استان سنجش شده است، گفت: از این تعداد۶۶۵ نفر مشکوک به مشکل بینایی، ۲۶۶ نفر مشکوک به مشکل شنوایی، ۴۳ نفر دارای مشکلات جسمی- حرکتی ،۲۲ نفرمشکوک به اختلال طیف اُتیسم و دو هزار و ۱۰۴ نوآموز نیز در مرحله اول آمادگی تحصیلی حدنصاب لازم را کسب نکرده و به مرحله تخصصی ارجاع شدند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان افزود: از این تعداد ارجاعات هوش یک هزار و ۸۳ نفر نوآموز دیرآموز تشخیص داده شدند و۶۱ نوآموز نیز دراین مرحله آموزشپذیر شناسایی شده وبه مدارس با نیازهای ویژه جهت ادامه تحصیل معرفی شدند .
وی یادآور شد: از ارجاعات شنوایی ۵۷ نفر نیاز به درمان پزشکی، ۱۱ نفر دارای شنوایی یکطرفه بودند و۱۲ نفر نیز نیاز به سمعک ومعلم رابط داشته و برای ادامه تحصیل به مدارس عادی معرفی شدند.
رنجبر با بیان اینکه از ارجاعات بینایی ۲۵۴ نفر نیاز به عینک و۸۱ نفر تحت درمان آمبلیوپی تشخیص داده شدند، افزود: ۲۱ نفر نیاز به درمان دارویی - جراحی وچهارنفر نیز نیاز به کتاب درشت خط ومعلم رابط در مدارس عادی داشته و۲ نفرهم به مدارس با نیازهای ویژه جهت ادامه تحصیل معرفی شد.
در سال تحصیلی ۹۹ - ۹۸ تعداد ۲۷ هزار و ۴۳۴ نفر نوآموز بدو ورورد به دبستان در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدوورود به دبستان استان مورد ارزیابیهای اولیه و تخصصی قرار گرفته و به مدارس معرفی شدند.