به گزارش ایرنا، این تفاهمنامه روز چهارشنبه به منظور احداث پردیس سینمایی امید با ۳۶۵ صندلی سینمایی در قالب سه سالن کوچک، متوسط و بزرگ بین "رمضانعلی حیدریخلیلی" معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و "کریم محمدنژاد" شهردار مهاباد امضا شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه امضای این تفاهمنامه گفت: این تفاهمنامه بیست و هفتمین تفاهمنامه بین سازمان سینمایی کشور و شهرداریها در قالب طرح "پردیسهای سینمایی امید" به همت دولت برای احداث سالنهای سینما در شهرهای مختلف کشور اجرا می شود.
"رمضانعلی حیدریخلیلی" افزود: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان سینمایی کشور و شهرداری مهاباد با ساخت سه سالن سینما موسوم به پردیس سینمایی امید، این شهر صاحب ۳۶۵ صندلی برای استفاده علاقهمندان به هنر هفتم خواهد شد.
وی اضافه کرد: طبق این تفاهمنامه پردیس سینمای امید مهاباد پس از واگذاری به پیمانکار ظرف مدت ۶ ماه احداث میشود و برای احداث آن هفت میلیارد ریال از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداریها اختصاص پیدا میکند.
وی افزود: با توجه به مشخص شدن مکان احداث پردیس سینمای امید مهاباد، پیشبینی میشود این سینما در ابتدای سال آینده (۱۴۰۰) راهاندازی شود و روزانه قابلیت اکران سه تا ۶ فیلم سینمایی را داشته باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از مجموع تفاهمنامههای احداث پردیس سینمایی کشور ۲۶ تفاهمنامه با شهرداریها بسته شده و تنها در استان خوزستان و در شهر اندیمشک این طرح با کمک بخش خصوصی راهاندازی میشود.
پنج سینما در آذربایجانغربی فعال است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی گفت: هماکنون از مجموع ۲۲ سینمای آذربایجانغربی، پنج سینمای فعال شامل سه سینما در ارومیه، یک سینما در خوی و یک سینما در تکاب فعال و مابقی نیمه فعال یا متروکه است.
حجتالاسلام ناصر خدایاری اظهار داشت: سینما از جایگاه ویژهای برای نهادینه کردن فرهنگ و گسترش آیینها، عرفها برخوردار است و شهر بدون سینما مانند خانه بدون تلویزیون است.
وی اضافه کرد: دایر بودن سینما در یک شهر علاوه بر اینکه میتواند برای جمعی از هنرمندان زمینه فعالیت ایجاد کند، جامعه هدف بزرگی را نیز به همراه خود دارد که میتواند جامعه را از برخی آسیبها مصون نگه دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی گفت: در صورتی که پردیس سینمایی امید در مهاباد راهاندازی شود این شهر میتواند میزبان جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی در سطح استانی و منطقهای نیز باشد.
وی اظهار داشت: مهاباد یکی از شهرستانهای فرهنگی آذربایجانغربی است و هنرمندان برجستهای در زمینههای مختلف تقدیم جامعه هنری کشور کرده و سرمایهگذاری در بخش فرهنگی این شهر مفید و موثر خواهد بود.
فرماندار مهاباد هم گفت: این شهرستان در بین شهرستانهای کُردنشین به عنوان مرکز زبان و ادبیات کُردی شناخته شده و اساتید بزرگی مانند استاد "عبدالرحمان شرفکندی" متخلص به "ههژار" اهل این شهر بودند.
ایرج شجاعی افزود: مهاباد به عنوان قطب فرهنگی آذربایجانغربی یکی از شهرهای گردشگرپذیر این استان بوده و سالانه چندین هزار نفر از مناطق مختلف کشور از جاذبههای گردشگری این شهر بازدید میکنند.
وی اضافه کرد: این شهر در گذشته نیز دارای سینما بوده اما به مرور زمان فرسوده شده و چند سالی است که فعال نیست اما فعال شدن دوباره سینما در مهاباد به عنوان یک مطالبه مردمی و فعالان فرهنگی مطرح میشود.
فرماندار مهاباد گفت: سینمای جوانان مهاباد از چند سال قبل در این شهرستان فعال است و هر سال علاقمندان زیادی از شهرستانهای جنوب آذربایجانغربی در دورههای فیلمسازی و عکاسی این انجمن شرکت میکنند.
در ادامه این نشست، جمعی از هنرمندان و بازیگران تئاتر و سینما در شهرستان مهاباد به ارائه دغدغهها و مشکلات خود در زمینه مسایل مختلف پرداختند.
سابقه آخرین اکران فیلم در سینما تربیت مهاباد به سال ۱۳۸۲ برمیگردد و از آن به بعد نمایش فیلم در این سینما انجام نشده است که به یکی از دغدغههای مردم مهاباد و دوستداران فرهنگ و هنر این شهرستان تبدیل شده است.
شهرستان مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.