غلامرضا الهیاری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در همین ارتباط برگزاری چند برنامه آموزشی تخصصی تا پایان سال در دستور کار قرار گرفته تا تشکلهای مردمی متناسب با هر دوره آموزشی فعالیت های خود را بهبود بخشند و زمینه آموزش به دیگران را هم داشته باشند.
وی به اهمیت آموزش گروههای مردمی اضافه کرد: از آنجا که حفظ منابع طبیعی بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست لذا حمایت از سازمانهای مردم نهاد این بخش به فرهنگسازی و در نتیجه پایداری بیشتر عرصهها منجر خواهد شد.
رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکتهای مردمی منابع طبیعی اصفهان با اشاره به ضرورت پذیرش پیشنهادات سازمانهای مردم نهاد برای رفع آسیبها تصریح کرد: لازم است گروه ها تمامی نظرات خود به علاوه مستندات موئرد نیاز را برای تسریع در تصمیم گیری و اتخاذ راهبرد لازم ارائه کنند و بی شک این نهاد هم برای همکاری حداکثری آمادگی دارد.
الهیاری با بیان اینکه ۵۰ تشکل مردمی مرتبط با منابع طبیعی در استان فعالیت میکنند گفت: شماری از این گروهها در زمینه مباحث آموزشی بویژه برای سنین پایه فعالند و بخشی دیگر در زمینه فرهنگسازی و ارتباط با گردشگران فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه افزایش شمار سازمانهای مردمی به حفظ داشتههای طبیعی کمک میکند گفت: در گام نخست تامین لباس فرم، ساماندهی، آموزش و برگزاری تورهای آموزشی برای آنان ضروری است.
رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکتهای مردمی منابع طبیعی اصفهان خاطرنشان کرد: ارائه به موقع گزارشهای مردمی با محوریت تشکلها در زمان بروز حوادث و بحران ها مانند آتش سوزی از تخریب و بروز فجایع در منطقه جلوگیری میکند و با توجه به وسعت عرصههای طبیعی استان جلب بیشترین میزان مشارکت گروهها ضروری است.
به گزارش ایرنا، نگاهی به وضعیت استان اصفهان حاکیست که که این سرزمین به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و ازاین میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل ( ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.