افزایش تعاونی‌ مرتعداران راهکار مناسب اشتغال‌زایی و حفظ منابع طبیعی در  اصفهان  است

اصفهان - ایرنا- رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: افزایش و توانمندسازی تعاونی‌های مرتعداران در این استان در زمینه مرتعداری، کشت و فروش گیاهان دارویی، تولید و تامین خوراک دام راهکارمناسب اشتغال و حفاظت منابع طبیعی است.

غلامرضا الهیاری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین گسترش طرح‌های حفاظتی و همچنین آموزش بهره برداران و مرتعداران برای استفاده اصولی از منابع طبیعی از جمله دیگر فعالیت‌هایی است که این مجموعه‌ها را در زمره حافظان عرصه‌های طبیعی بویژه مراتع و جنگل ها قرار می‌دهد.

رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به اینکه اکنون ۳۰ تعاونی مرتبط با این بخش در استان فعالیت دارند اظهارداشت: افزایش و توانمندسازی این مجموعه‌ها ضروری و در دستور کار است.

الهیاری  همچنین به اهمیت توسعه آموزش برای  بهره برداران اشاره کرد و گفت : در این ارتباط در یک سال اخیر دوره‌های آموزشی برای چهار هزار و ۷۰۰ نفر از مرتعداران و اهالی مناطق جنگلی برگزار شده است.

وی اضافه کرد: در این دوره‌ها به شرکت کنندگان در کنار آموزش قوانین مرتبط با منابع طبیعی، شیوه‌های استفاده اصولی از این داشته‌های با ارزش خدادادی و همچنین گسترش فرهنگ حفاظت ارائه می‌شود.

رییس اداره آموزش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: آموزش مدون به ساکنان مناطق جنگلی و مرتعی از جمله ضروریات توسعه عرصه های طبیعی به شمار می‌رود و هر یک از فراگیران خود قادر خواهند بود برای سایر مردم نیز یک منابع اطلاعاتی آگاه و مفید باشد.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل(۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل(۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل(۳۲ درصد) دربرگرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد.

استان  اصفهان از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha