تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز روز سه شنبه از کانبرا گزارش داد که اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد، کشورش از بازگشت آمریکا به رهبری رئیس جمهور جدید آن کشور به توافق آب و هوایی پاریس و نیز سازمان بهداشت جهانی استقبال می‌کند.

به گزارش ایرنا، رویترز به نقل از موریسون افزود: آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ هفته گذشته همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آن کشور رسما از توافق آب و هوایی پاریس خارج شد اما جو بایدن رئیس جمهوری جدید متعهد شده تا بار دیگر کشورش به این توافق بپیوندد و انتشار گاز کربن را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برساند.

نخست وزیر استرالیا در حالی این اظهارات را مطرح کرد که با فشارهای جدیدی برای تقویت تلاش‌ها به منظور توقف انتشار گاز کربن استرالیا مواجه شده است.
اگرچه دولت‌های ایالتی و قلمرویی استرالیا هدف مشابهی را برای به صفر رساندن انتشار گار کربن تا سال ۲۰۵۰ میلادی برای خود تعیین کرده‌اند اما دولت فدرال موریسون هنوز چنین کاری را انجام نداده است.

استرالیا یکی از صادرکنندگان بزرگ سوخت‌های فسیلی به ویژه ذغال سنگ است و موریسون تاکید دارد که کشورهای بسیاری تعهدات آب و هوایی محدودی را مطرح کرده‌اند.
“زالی استگال” قانون‌گذار مستقل استرالیایی دیروز دوشنبه یک لایحه مربوط به آب و هوا را به پارلمان فدرال تقدیم کرد که هدف انتشار صفر گاز کربن را دنبال می‌کند.
وی گفت: اگر استرالیا تعهدات آب وهوایی خود را تقویت نکند، در بین جامعه بین‌الملل منفور خواهد شد.
در همین حال، موریسون ضمن تاکید بر ناامیدی استرالیا از سیاست‌های “اول آمریکا” دونالد ترامپ، گفت: استرالیا از بازگشت آمریکا به سازمان بهداشت جهانی و به ویژه پیمان تجاری شراکت ترنس-پاسیفیک که در سال ۲۰۱۸ میلادی توسط استرالیا و ۱۰ کشور دیگر امضا شد، استقبال می‌کند.
موریسون روز یکشنبه نیز گفته بود: استرالیا همچنین از مشارکت آمریکا با سازمان تجارت جهانی استقبال می‌کند چرا که راه خروج از رکود جهانی که به دنبال پاندمی کرونا به وجود آمده، تجارت بر مبنای بازار و تجارت عادلانه تحت قوانین مناسب از طریق سازمان تجارت جهانی است.
استرالیا در حال حاضر درگیر روابط دیپلماتیک و تجاری خدشه‌دار شده با چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری‌اش است.