حجتالله میرزایی روز چهارشنبه در دیدار با امام جمعه شهرکرد با اشاره به مزیتهای این استان در حوزههای مختلف گردشگری، کشاورزی، آب، تولید ماهی سردآبی و صنایع غذایی و فلزی افزود:این استان با وجود این ظرفیتها، هنوز این استانهای با نرخ بیکاری بالا در کشور است.
وی با اشاره به بررسی و ارزیابی وضعیت استان در ۲ روز گذشته گفت: در این استان سرمایهگذاری بخش عمومی و خصوصی نزدیک به صفر است که در مقایسه با سایر استانهای که مزیتهای این استان را ندارند، قابل قیاس نیست.
میرزایی، به ایجاد زنجیره قدرتمند صنایع غذایی، ایجاد صنایع پایین دستی فلز، ایجاد زنجیره فرآوری محصولات کشاورزی و باغی در استان به عنوان یک ظرفیت مغفول مانده اشاره کرد و گفت: در این استان با توجه به موقعیت آب و هوا و مناطق بکر گردشگری،فرصت خوبی برای سرمایهگذاری در این وجود دارد که مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: پایین بودن روحیه کارآفرینی در این استان و تمایل به پشت میز نشینی از سوی نیروهای تحصیلکرده، یک مشکل در استان و حتی مناطق عشایرنشین کشور است که باید این تفکر کنار گذاشته شود.
وی به شرایط اقتصادی، وجود تحریمها و محدودیتهای مالی در کشور اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی سرمایهگذاری برای ایجاد طرحهای بزرگ اقتصادی و اشتغالزایی مشکل است و باید بنگاههای اقتصادی موجود را حفظ کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به سفرهای استانی و بررسی مشکلات و موانع موجود، گفت: در این سفرها با حضور در مناطق مختلف، مشکلات و موانع موجود برای سرمایهگذاری و کارآفرینی احصاء و برای رفع آنها با حضور مسوولان استانی و وزارتخانهای و بانکها برنامهریزی میشود.
غلامرضا پناه، همراهی و همکاری بیشتر بین مجموعه مدیران استانی از جمله مدیران فرهنگی و اقتصادی و سایر حوزهها در راستای رفع محرومیت و بیکاری را بسیار مهم دانست.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران نیز با اشاره به اینکه دغدغه اشتغال و وضعیت رونق تولید در کشور به عنوان یک ضرورت و اولویت است، گفت: ۶ استان که بالاترین نرخ بیکاری و بیشترین محرومیت را دارند به صورت پایلوت انتخاب شده است تا به بررسی مشکلات این استانها رسیدگی شود.
اسماعیل للهگانی افزود: در چهارمحال و بختیاری با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای طبیعی که وجود دارد، فرهنگ پیگیری برای اجرای طرحهای مختلف و رفع محرومیتزدایی و یا اخذ یک برند خاص برای محصولات کشاورزی و تولیدی استان ضعیف است.
وی گفت: در این استان با توجه به تولید بهترین نوع بادام،اما صنایع تبدیلی و بستهبندی و برندسازی این محصول وجود ندارد و و با توجه به نزدیک بودن به منابع آبی، بخشهای از تولید این استان از بیآبی رنج میبرد.
للهگانی، با اشاره به ظرفیت شرکت سرمایه گذاری "شستا" برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف در سطح کشور گفت: این شرکت و زیر مجموعه که ظرفیت ۴۰ درصدی بورس کشور را دارد، یک شرکت کوچک در این استان ندارد.
به گزارش ایرنا، معاونان و مدیران عامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی موانع و مشکلات توسعه چهارمحال و بختیاری و ارایه روشهای سرمایهگذاری با استفاده از منابع و ظرفیتهای ملی به مدت ۲ روز در استان حضور دارند.