زنجان - ایرنا - مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان گفت: شیوع ویروس کرونا کاهش ۳۴ درصدی مراجعان به واحدهای دندانپزشکی تامین اجتماعی استان را رقم زده و این خدمات نسبت به قبل محدودتر شده است.

دکتر علی محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه خدمات دندانپزشکی در سال جاری با شیوع ویروس کرونا محدود شده است افزود: در این ایام که ویروس کرونا تمام فعالیت ها را تحت تاثیر خود قرار داده است تنها موارد اورژانسی دندانپزشکی پذیرش می‌شوند.

وی یادآوری کرد: طی ۶ ماه اول امسال ۱۹ هزارو ۲۳۳ مورد ویزیت دندانپزشکی در مراکز تحت پوشش تامین اجتماعی استان انجام شده که این تعداد در مقایسه با عدد ۲۹ هزارو ۷۲ مراجعه کننده در مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان می دهد.

این مسؤول ادامه داد: هم اکنون ۱۰ یونیت دندانپزشکی در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان با تمام ظرفیت و با کیفیت بالا به بیمه شدگان و سایر مراجعین خدمت رسانی می کنند.

وی اضافه کرد: برای خدمات رسانی و توزیع عدادلانه این نوع خدمات بیمارستان امام حسین(ع) زنجان دارای ۲ یونیت، بیمارستان امید ابهریک یونیت، درمانگاه‌های تخصصی حکیم هیدجی و روزبه در زنجان هر کدام ۲ یونیت و درمانگاه‌های شفای ابهر، شهدای خرمدره و سهروردی خدابنده هر کدام دارای یک یونیت دندانپزشکی هستند که خدمات کامل‌تر و جامع تری را به صورت کاملا رایگان به بیمه شدگان ارائه می‌دهند.  

محمدی، با اشاره به افزایش خدمات دندانپزشکی افزود: سازمان تامین اجتماعی در تلاش است با افزایش تعداد و تنوع خدمات بیمه‌ای دندانپزشکی در آینده‌ خدمات این بخش را ارتقا دهد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجا ن ادامه داد: تعهدات دندانپزشکی سازمان‌های بیمه‌گرپایه مانند سازمان تامین‌اجتماعی توسط شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور تعیین و ابلاغ می‌شود.

این مسؤول یادآورشد: تعهدات تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در ترمیم همه نوع دندان‌ها در مراکز ملکی به صورت رایگان برای بیمه شدگان این سازمان ارائه می شود.

وی اضافه کرد: ویزیت (معاینه و تشخیص، تجویز دارو، دستور رادیولوژی و آزمایش)، رادیوگرافی تک دندان (گرافی پری اپیکال یا بابت وینگ)،  کشیدن دندانهای قدامی، خلفی و عقل، جرمگیری بالا و زیر لثه و آموزش بهداشت بروساژ هر فک و ترمیم دندان غیر از عصب کشی، در مراکز ملکی و مراکز خصوصی طرف قرارداد، با پوشش این بیمه انجام می‌شود.  

محمدی در خصوص علت عدم پوشش خدمات عصب کشی خاطر نشان کرد : عصب کشی در بیمه های پایه در هیچ کجای دنیا پوشش داده نمی شود، چرا که دندانها در سطح یک و دو قابل ترمیم هستند ولی به علت سهل انگاری و یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و اقدام به موقع بیمه پرداز، این ترمیم به عصب میرسد و هزینه سهل انگاری بیمه پرداز بعهده سازمان بیمه گر پایه نیست.

گفتنی است، تامین اجتماعی در ۲ بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم خدمات خود را به گروه‌های تحت پوشش ارائه می‌کند که در حوزه درمان مستقیم و بر اساس آمار ارائه شده سازمان تامین اجتماعی ۴۱۲ مرکز درمانی در سطح کشور دارد که از بزرگترین و مجهزترین بیمارستان‌ها تا دور افتاده ترین نقاط کشور را خدمت رسانی می کند.

۲۳۰ پزشک عمومی، متخصص و دندانپزشک، ۱۳۵ مرکز پاراکلینیک شامل رادیولوژی، آزمایشگاه، ۳۵ درمانگاه خصوصی و دولتی و ۱۲ بیمارستان در استان زنجان طرف قرار داد تأمین اجتماعی هستند.