به گزارش ایرنا از مسکو عراقچی بعد از پایان مذاکرات با آندری رودنکو نماینده ویژه روسیه در امور قرهباغ و «سرگئی ریابکوف» همتای روسی خود در امور برجام، هنگام ترک مسکو گفت: طرح تهران درباره مناقشه قره باغ را که بر مبنای اصول انسان دوستانه و توجه به خواست های طرفهای درگیر تهیه شده پیشنهاد داده ایم و منتظر دریافت پاسخ از طرف های مناقشه می مانیم.
وی تصریح کرد بعد از سفر باکو مذاکرات فشرده ای را در روسیه داشتیم و در باره مناقشه قره باغ و راههایی که برای پایان دادن به این بحران با توجه به طرح جمهوری اسلامی ایران می توان در نظر گرفت بحث شد.
وی در جلسه با رودنکو؛ که دیدگاههای روسیه را مطرح کرد، افزود: نکته مهم این است که رویکردهای هر دو کشور نسبت به این بحران از شباهت های بسیار زیادی برخوردار است و می توان گفت که دو کشوری که تا الان بی طرفی خود را حفظ کرده اند برای خاتمه دادن به این بحران در یک جهت حرکت می کنند و ظرفیتهای بزرگی بین دو طرف در این مورد وجود دارد.
عراقچی اظهار داشت: در این نشست ها قرار شد که طرف روسیه طرح ایران را به طور کامل مطالعه کند و ما بزودی با هم در این مورد در تماس باشیم و از نقطه نظرات جزئی آنها آگاه شویم.
وی تصریح کرد: در قدمهای بعدی در سفر به ایروان و آنکارا هم مذاکرات انجام و در باره این سفر یک نتیجه گیری و جمع بندی خواهیم داشت .
ور در باره نشست خودبا سرگئی ریابکوف» همتای روسی خود در امور برجام نیز گفت: در مورد مذاکرات هسته ای و برجام هم با ریابکوف ؛ در باره آخرین وضعیت برجام ؛ احتمالات آینده و سناریوهایی که ممکن است وجود داشته باشد و اینکه چگونه با این سناریوها برخورد کنیم و همینطور چالشهایی که در این مورد وجود دارد بحث و بررسی شد.
سید عباس عراقچی فرستاده ویژه ایران که بامداد امروز پنجشنبه وارد مسکو شد، پس از مذاکره و رایزنی سه ساعته با آندری رودنکو معاون وزیرامورخارجه و نماینده ویژه روسیه در امور قرهباغ، با سرگئی ریابکوف همتای روسی خود در امور برجام هم به گفت و گو نشست.
سفر منطقهای عراقچی برای پیشبرد ابتکار ایران در زمینه حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ که باکو شروع و امروز پنجشنبه در مسکو ادامه یافت طی امشب و فردا در ایروان و آنکارا به پایان خواهد رسید.
محمدجواد ظریف وزیرخارجه جمهوری اسلامی درباره ابتکار ایران گفته بود: تهران طرحی را با تصویب مقامات عالی کشور برای حل دائمی مناقشه قرهباغ تدوین کرده که در سفر منطقه ای عراقچی آن را پیگیری خواهیم کرد.
روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و دو طرف همدیگر را آغاز گر حمله عنوان کردند.
پس از درگیری های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ با یکدیگر اختلاف دارند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا (روسیه، آمریکا و فرانسه)، آتش بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تاکنون نتیجه ای نداشته است.