محمد خاکی روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع ۶۶ معدن استان شامل سنگ آهن، سرب، دولومیت، فلدسپات، آندالوزیت، تراورتن، مرمریت، گرانیت مشکی، پوکه معدنی، گچ، آهک صنعتی، لاشه ساختمانی، سیلیس و شن و ماسه افزایش ظرفیت استخراج داشتهاند.
او گفت: ظرفیت اولیه این معادن پنج میلیارد و ۵۴۸ میلیون و ۶۰۳ تُن بود که در حال حاضر به ۱۰ میلیارد و ۱۵۹ میلیون و ۸۵۶ تن رسیده است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه ۸۰ درصد معادن استان مجهز به واحد فرآوری هستند افزود: به معادنی که نیاز به فرآوری داشته باشند مجوزهای لازم داده میشود.
خاکی با اشاره به توسعه صنایع معدنی فروسیلیس، استحصال منیزیم از دولومیت، کنستانتره آهن و گندلهسازی تاکید کرد: با راهاندازی این صنایع به دنبال ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خامفروشی معادن هستیم.
او همچنین از افزایش چشمگیر حقوق دولتی در سال جاری خبر داد و گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان حقوق دولتی از معادن دریافت و به حساب خزانه کشور واریز شده که این میزان در ۱۲ ماه سال گذشته ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است.
به گفته خاکی این افزایش ناشی از رشد تولید سنگهای معدنی در استان است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر در بخش معدن استان خاطرنشان کرد: با فعالسازی معادن راکد یک هزار و ۲۰۰ نفر به جمع شاغلان افزوده میشود.
او یادآوری کرد: از ۲۸۰ معدن موجود در استان همدان ۱۲۰ مورد در عرصه مصالح ساختمانی، سنگ تزئینی، سنگهای فلزی و غیر فلزی غیرفعال هستند که بازگشت آنها به چرخه تولید در دستور کار قرار گرفته است.
خاکی گفت: از سال گذشته تاکنون ۲۰ معدن راکد با حمایت دولت فعال شده و مشغول تولید هستند و رفع موانع و مشکلات بقیه معادن تعطیل هم ادامه دارد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان تاکید کرد: طبق مصوبه شورای عالی معادن در صورت بیمیلی بهره برداران برای فعالسازی معادنی که در اختیار دارند، ازآنها سلب اختیار شده و به متقاضیان جدید واجد شرایط واگذار میشود.
همدان حدود ۲ میلیارد تن از ذخیره ۶۰ میلیارد تنی اکتشاف شده کشور را داراست.