تهران- ایرنا- معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: دانشجویان دانشگاه و به خصوص علمای اهل تسنن ایران در تبیین جایگاه تشیع و تصحیح دیدگاه مردم دنیا نسبت به مذهب شیعه نقشی موثر دارند.

حجت الاسلام و المسلمین عابدین مومنی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: برادران اهل سنت در ارتباطاتی که با علمای اهل سنت در کشورهای دیگر دارند در مناظره ها در مقابل برخی اشتباهات از مذهب شیعه دفاع می کنند. به عنوان مثال ادعا می شود که شیعه قرآن دیگری دارد که علمای اهل تسنن ایران نسبت به این موضوع در کشورهایی مثل افغانستان، پاکستان و عربستان روشنگری می کنند.

وی تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی به خصوص علمای اهل تسنن کشور در تصحیح دیدگاه ها نسبت به مذهب شیعه بسیار موثر هستند.

مومنی عنوان کرد: تاکنون توانستیم عملکرد مثبتی در زمینه تقریب مذاهب داشته باشیم و در حال حاضر علمای عربستان نیز با ما ارتباط نزدیک دارند حتی کشور مصر در حوزه تفسیر و معارف اسلامی به موضع گیری ما توجه دارد و با کشورهایی همچون لبنان، عراق، سوریه و یمن نظرات مشابه داریم.

وی با اشاره به برنامه های پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار داشت: برنامه ریزی های دانشگاه در راستای اتحاد جهان اسلام و وحدت امت اسلام است. برنامه های دانشگاه مذاهب روی مساله مهم جهان اسلام که همان تقریب مذاهب است، تمرکز دارد.

مومنی با بیان اینکه تمام مسائلی را که در تقریب مذاهب نقش دارد بررسی می کنیم، اظهار داشت: مذاهب اسلامی در بسیاری از مواقع زبان یکدیگر را متوجه نیستند یک مطلب را بیان می کنند اما چون  با تعبیرات متفاوت می گویند، به مشکل می خورند. باید پژوهش خود را جهت دهیم تا با زبان یکدیگر آشنا شویم و تفاوت زبان ها را درک کنیم در این راستا کتاب های بزرگ مذاهب را بازپژوهش و آنچه در این کتاب ها با زبان و تعابیر مشترک بیان شده را استخراج می کنیم تا نشان دهیم مذاهب مختلف اسلام می توانند با یکدیگر مسالمت آمیز زندگی کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به برخی مناطق کشور که پیروان هر دو مذهب شیعه و سنی در آنها ساکن هستند، تصریح کرد: برخی از بزرگان اهل سنت تالیف و ترجمه هایی کرده اند که به موارد اشتراک عقیده هر دو مذهب در آنها اشاره شده است.

دوازدهم ربیع الاول سال ۵۳ قبل از هجرت بنا بر قول بسیاری از مورخان اهل سنت، حضرت محمد (ص)، خاتم پیامبران ولادت یافت اما در برخی منابع معتبر شیعی روز ولادت ایشان هفدهم ربیع الاول همان سال ذکر شده است.

بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول هر سال را، هفته وحدت نامیده است و مسلمانان جهان نیز با استقبال از این ابتکار در این هفته با وحدت و یکدلی، خجسته سالروز ولادت حضرت رسول اکرم (ص) را جشن می‌گیرند. هفته وحدت فرصت مناسبی برای نزدیک کردن قلوب مسلمین و ایجاد همبستگی میان آن‌ها در برابر دشمنان جهان اسلام، است.