هفته وحدت، تجلی برادری و انسجام اسلامی

مشهد-ایرنا- وحدت، عامل ارتقای امنیت، پیشرفت و کرامت امت اسلامی در برابر دشمنان است و اگر به‌جای وحدت، فرایند تفرقه در جهان اسلام گسترش یابد، امت واحده اسلامی تحقق نیافته و پشت‌بند این تشتت، قدرت‌های استکباری، سلطه خود را بر جهان اسلام گسترش داده و جوامع اسلامی از استقلال پایدار و همه‌جانبه دور خواهند افتاد.

برادران و خواهران شیعه و سنی در ایران اسلامی، زندگی مسالمت آمیز خود را بر محور عدالت و انسان دوستی تنظیم کرده اند و وحدتی جاودانه میان آنها وجود دارد، انسجامی که نه به معنای شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه، بلکه به معنای ایستادگی آنان در برابر دشمنان اسلام، بر مبنای برادری و اخوت اسلامی است.

به گزارش ایرنا، سوار شدن دشمنان اسلام بر امواج تفرقه و تشتت و هزینه‌های سنگینی که این اختلافات متوجه مسلمانان منطقه و جهان می کند، امروز ضرورت توجه به آرمان وحدت اسلامی را دوچندان کرده است و این وحدت از همان ابتدای تشکیل جمهوری اسلامی در ایران، الگویی صحیح برای یک سیاستگذاری فرهنگی به منظور ایجاد و تقویت وحدت در ایران و جهان اسلام بوده است.

بر اساس اصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی، نظام اسلامی خود را موظف دانسته است که سیاست های کلی را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و در راستای تحقق وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام تلاش نماید.

برقراری وحدت میان اقشار مختلف شیعه و سنی در کشور، وجوه و ابعاد مختلفی دارد که از آن بین می‌توان مراکز دانشگاهی را یکی از نمونه های عالی و عینی این انسجام و همراهی خواند که در آن دانشجویان شیعه و سنی بدون هیچ تضادی در کنار یکدیگر تحصیل کرده و دوشادوش هم به فتح قله های علمی پرداخته و پله های موفقیت را درمی نوردند.

ایران اسلامی تجلی واقعی وحدت مذاهب اسلامی

یک دانشجوی اهل سنت در دانشگاه فردوسی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: ابتکار حضرت امام خمینی (ره) در تعیین هفته ای به عنوان وحدت، امروز تاثیرات خود را در عرصه کشورهای اسلامی نمایان کرده است و علاوه بر برپایی جشن های هفته وحدت از سوی نهادها و سازمان های مختلف، مردم نیز به مقوله وحدت و انسجام فکر می کنند.

احمد سلطان افزود: یکی از مفاهیم راهبردی در اندیشۀ بنیانگذار جمهوری اسلامی، که علاوه‌ بر ابعاد ملی، جنبه‌های بین‌المللی برای جهان اسلام دارد، برقراری وحدت در عرصه ممالک اسلامی است. به اعتقاد امام (ره)، مسلمانان برای رشد و تعالی نیازمند وحدت، همبستگی و همدلی هستند و دور شدن از وحدت اسلامی یکی از عوامل استحاله نظام اسلامی و فرایند تمدن‌ سازی محسوب می‌ شود.

وی ادامه داد: دانشجویان اهل سنت دانشگاههای مشهد نیز بر حفظ وحدت حول مبانی اسلام اصیل تاکید دارند و برای تحکیم وحدت در این هفته با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برپایی جشن هایی را در دانشگاهها برنامه ریزی کرده اند.

دانشجوی رشته فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه هر چه وحدت شیعه و سنی بیشتر باشد، دغدغه فکری آنان کمتر می شود، اظهار داشت: بی‌گمان آیات و روایات اسلامی متعددی به مساله وحدت اسلامی، پرداخته و راه های رسیدن به وحدت را نشان داده اند. اگر شیعه و سنی وحدت داشته باشند، بی شک دشمنان اسلام دیگر نخواهند توانست جنگ و خونریزی میان مسلمانان راه بیندازند.

سلطان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب، مبنی بر اینکه اختلاف اندازان بین شیعه و سنی چه بدانند و چه ندانند دشمن هستند، گفت: برافراختن عَلَم اختلاف به نفع کشور و هیچ مذهبی نیست و خوشبختانه نگاه تبعیض آمیزی در دانشگاه وجود ندارد و به ندرت از مذهب افراد سوال می شود.

وی خاطرنشان کرد: حفظ وحدت در محیط های دانشگاهی به تدبیر و بصیرت بیشتری نیاز دارد، لذا باید طوری رفتار شود که زمینه سوء تفاهم و نزاع برچیده شود.

هفته وحدت، نمایشگاه برادری و انسجام اسلامی

اتحاد مذاهب اسلامی در دانشگاهها عمیق تر است

یک دانشجوی اهل سنت رشته تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد نیز با بیان اینکه راهکار مقابله با هجمه دائمی دشمن، اتحاد مسلمانان است، گفت: اتحاد مذاهب اسلامی در دانشگاهها عمیق تر است و به وضوح می توان آن را احساس کرد.

احسان نصیری افزود: امروز ایران اسلامی با احترام به مذاهب و اعتقادات مذهبی، به الگویی برای سایر کشورهای اسلامی تبدیل شده است و هفته وحدت نیز فرصتی بی نظیر برای نشان دادن اتحاد و انسجام جهان اسلام است که در این میان دانشجویان می توانند نقش مهمی ایفا کنند.

وی که تاکنون در مسابقات علمی مختلف حائز مقام برتر شده است، اظهار داشت: اختلاف در بعضی از اعتقادات و احکام و اختلاف منابع که نتیجه طبیعی اجتهاد و تفکر آزاد است، نباید موجب جدایی و دوری قلب‌های مسلمانان از یکدیگر شود، بلکه باید پیروان همه فرقه‌های اسلامی با شرح صدر تمام و وسعت نظر عقاید و افکار یکدیگر را درک و تحمل نمایند.

نصیری اظهار داشت: در دانشگاه های مشهد، مسائل مذهبی ایجاد محدودیت و تبعیض نمی کند به طوری که مسوولان و استادان دانشگاه، فارغ از مذهب، به بنده بیشتر از سایر همکلاسی ها عنایت دارند و این محیط دانشگاه را بسیار رضایت‌بخش کرده است.

دانشگاه، میعادگاه زیست علمی سنی و شیعه

یک دانشجوی اهل سنت رشته ادیان در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: همدلی و اتحاد بین دوستان شیعه و سنی در دانشگاه بسیار خوب و صمیمی است و این موضوع سبب اخوت بیشتر میان دانشجویان اهل سنت و شیعه شده است.

رشید عبدالله نسب با بیان اینکه مسلمانان برای رشد و تعالی نیازمند وحدت، همبستگی و همدلی هستند، خاطرنشان کرد: دور شدن از وحدت اسلامی یکی از عوامل استحاله نظام اسلامی و فرآیند تمدن سازی است از این رو با اتکای به مشترکاتی چون خدا، قبله، پیامبر و قرآن، نباید بهانه ای برای تفرقه به دست دشمن داد.

وی با بیان اینکه نگاه تفکیکی مذهبی و قومی در دانشگاههای کشور وجود ندارد، اظهار داشت: مسلمانان با همین مشترکات می توانند با تشکیل صف واحد در برابر دشمنان، توطئه های آنان را خنثی کنند. از سویی دیگر برای تحکیم وحدت باید در کلام و رفتار خویش مراقب بود و به گونه ای تلاش کرد که به هیچ مذهب اسلامی بی احترامی نشود.

عبدالله نسب گفت: دانشجویان در عین حالی که در صحنه کاوش و تحقیق و بحث و استدلال در فضای علمی تلاش می‌کنند، باید در عرصه زندگی اجتماعی و تعامل با توجه به مصالح تمام امت اسلامی با سماحت یکدیگر را درک و به عناصر مهم تشکیل دهنده وحدت توجه و در راه تحقق آن بکوشند.

۹۱۸ دانشجوی اهل سنت در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول تحصیل هستند.

هفته وحدت، نمایشگاه برادری و انسجام اسلامی

بنا بر اعلام دبیر ستاد گرامیداشت هفته وحدت خراسان رضوی، امسال به این مناسبت برنامه های متنوعی به اجرا در می آید که اعزام کاروان‌های قرآنی منادیان وحدت به مناطق تلفیقی و حضور در نماز جمعه، تولید و پخش سه هزار و ۲۰۰ دقیقه ویژه برنامه در صدا و سیمای استان و دیدار با خانواده شهدای اهل سنت از آن جمله است.

علاوه بر آن برگزاری نشست‌های همدلی علمای شیعه و سنی، برپایی نمایشگاه عکس و پوستر با موضوع استکبارستیزی و انزجار از هتاکان به ساحت مقدس پیامبر (ص)، برقراری ایستگاه‌های شادی وحدت با حضور فعالان مردمی در مناطق تلفیقی و تجلیل از چهره‌های وحدت‌آفرین مردمی، هنرمندان و حافظان قرآن کریم از دیگر برنامه های ستاد گرامیداشت هفته وحدت در خراسان رضوی است.

ایام حدفاصل ۱۲ ربیع الاول، سالروز ولادت حضرت محمد (ص) به روایت اهل سنت تا ۱۷ ربیع الاول، زادروز پیامبر اسلام (ص) به روایت شیعه، با ابتکار حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با عنوان هفته وحدت نام‌گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha