به گزارش ایرنا، حماس تاکنون و با وجود فشارهای سنگین و سخت جبهه سازشکار زیر بار عادی سازی نرفته و مصر برای تحقق این رویکرد و تنگ کردن حلقه مقاومت فلسطینی ها به بستن گذرگاه مرزی رفح با نوار غزه روی آورده است.
مقام های مصری در این راستا روز گذشته (سهشنبه) گذرگاه مرزی رفح با نوار غزه را به روی انتقال کالا و آمد و رفت خودروها بستند.
مصر همسو با رویکرد عربستان و امارات با هدف تسلیم حماس به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با سیاست فشار حداکثری به هر دری می زند تا حماس را وارد روند عادی سازی کند اقدامی که تا کنون با مقاومت حماس ره به جایی نبرده است.
«خلیل الحیه» نایب رئیس جنبش حماس اواخر مهر ماه گذشته با اشاره به سیاست های برخی کشورهای عربی و اینکه رژیم اسرائیل از عادی سازی روابط کشور های عربی برای گسترش خود در منطقه سوء استفاده می کند، نسبت به گسترش روند عادی سازی روابط هشدار داد.
وی در همایش مجازی «مسلمانان و مسیحیان در مقابله با عادی سازی روابط با اسرائیل» گفت که عادی سازی روابط با اسرائیل، خیانت و خنجری بر پهلوی ملت فلسطین است و فلسطین و ملت آن به مقاومت خود در راه آزادی سرزمین ادامه می دهد. فلسطین تن به شکست و عقب نشینی نمی دهد و با مردان و مقاومت خود مخالف رژیم اشغالگر است.
عضو ارشد جنبش حماس تأکید کرد: دولت آمریکا با سوء استفاده از مشغول شدن امت به اختلافات داخلی، به دنبال گسترش رژیم اشغالگر در منطقه است و از حکام عربی می خواهد که از طریق عادی سازی روابط دست یاری به سوی رژیم دراز کنند.
آنچه مشخص است این است که رهبران جنبش حماس با وجود تنگناها و فشارهای دولت های عرب خیانتکار همچنان به مقاومت فلسطین پایبند بوده و تسلیم فشارها نخواهند شد.
«اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پیشتر گفته بود که دستیابی به توافقات با دشمن صهیونیستی هرگز باعث نمی شود که نقشه منطقه بر اساس خواست صهیونیستها، مجددا ترسیم شود. نقشه منطقه تنها به دست ملت هایی ترسیم می شود که از حقوق ملت فلسطین حمایت می کنند.
وزیران خارجه امارات و بحرین با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی سه شنبه ۲۵ شهریور گذشته پیمان عادی سازی روابط با این رژیم را با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امضا کردند تا روند خیانت به آرمان مردم فلسطین را تکمیل کنند.
عبدالله بن زاید آل نهیان از طرف امارات متحده عربی و عبدالطیف بن راشد الزیانی وزیر خارجه بحرین از یک سو و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سوی دیگر این توافق را در کاخ سفید به امضا رساندند.
در ابتدا توافق همکاری میان امارات و رژیم صهیونیستی با واسطهگری ترامپ به امضا رسید و سپس توافق مشابهی بین بحرین و رژیم اشغالگر امضا شد.
روزنامه گاردین سوم مهر ماه گذشته با انتشار گزارشی به نقش محوری سعودیها در روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پرداخته و توافق سازش بین ریاض و تل آویو را در آینده نزدیک بررسی کرده است.
به گزارش این روزنامه انگلیسی، از آنجایی که امارات و بحرین آماده امضای توافق عادی سازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل میشدند، عربستان در این راستا بی سر و صدا از آنها خواسته تا این کار را انجام دهند.
یکی از انگیزههای عربستان این بود که اگر متحدان سعودی ابتدا وارد رابطه با اسرائیل شوند، پوششی برای پادشاهی سعودی به وجود میآید تا راه دیگر کشورها را در عادی سازی پیش بگیرد. چنین اقدامی یادآور یک تغییر عظیم در ژئوپلیتیک منطقه می باشد و آن هم زمانی است که توافقهای تل آویو با مصر در سال ۱۹۷۸ و اردن ۱۶ سال بعد از آن شکل گرفت.
به هر روی میتوان نتیجه گیری کرد که عربستان بدون اعلام رسمی توافق عادی سازی روابط با تل آویو ضمن تلطیف فضا کشورهای دیگر را در دام سازش میاندازد تا اهداف خود و متحدانش در منطقه را دنبال کند.
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶
تهران - ایرنا - جبهه سازشکار عربی به رهبری مصر، عربستان سعودی و امارات در پی رسوایی سازش با رژیم صهیونیستی و در راستای سیاست های کاخ سفید از هر ابرازی برای فشار بر فلسطینی ها استفاده میکند تا حماس را وارد معامله عادی سازی کند.