مسکو- ایرنا- جمعی از اندیشمندان و شخصیت‌های سیاسی، مذهبی و فرهنگی ایران و روسیه روز پنجشنبه در یک وبینار، ضمن تأکید بر احترام به مقدسات ادیان الهی و آسیب‌شناسی این جریان، اهانت به ساحت قدسی پیامبر رحمت حضرت محمد (ص) را بشدت محکوم کردند.

به گزارش ایرنا از مسکو، شرکت کنندگان در این ‌وبینار با عنوان «ضرورت احترام به مقدسات ادیان الهی با محوریت ساحت قدسی پیامبر رحمت حضرت محمد (ص)» اسلام را دین صلح، رحمت، عقلانیت و تفکر دانسته و گفتند: کسانی‌که با ترور و جنایت، انسان‌های بیگناه را به قتل می‌رسانند، از مسلمانان نیستند.

این اندیشمندان تأکید کردند: گروه‌های تروریستی دست‌پرورده غرب و آمریکا هستند که بر اساس اعتراف مقامات آمریکایی، خود آنها این گروه‌های تروریستی را به وجود آورده و حمایت می‌کنند.

کاظم جلالی سفیر ایران در فدراسیون روسیه در سخنان خود در این وبینار، حملاتی که این روزها به  ساحت مقدس حضرت رسول گرامی اسلام (ص) صورت می گیرد را ناشی از قدرت و محبوبیت اسلام‌ توصیف کرد و دین اسلام را تأثیرگذارترین دین در سراسر جهان دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شیوه های دشمن برای مقابله با اسلام اشاره کرد و بر ضرورت واکنش جوامع اسلامی و نهادهایی که برای این منظر شکل گرفته، بویژه سازمان همکاری اسلامی تأکید کردند.

نفیق‌الله عشیروف، رئیس اداره روحانیت بخش آسیایی روسیه نیز با بیان اینکه مسلمان روسیه مانند سایر مسلمان جهان اهانت به پیامبر گرامی اسلامی را محکوم می کنند، گفت: سیاست اسلام‌هراسی هدفمند و کاری که امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در حمایت از اهانت به مقدسات اسلام انجام داد، اشتباهی بزرگ است که باعث دودستگی و تفرقه در این کشور خواهد شد.

وی گفت: مکرون جهان را به سوی یک نفرت مذهبی سوق می دهد و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان و جامعه جهانی را نابود می کند.

عشیروف اظهار کرد: این اقدام فرانسه، وحدت جامعه جهانی را بخصوص در شرایط کنونی که با بحران های کرونا و اقتصاد مواجه است، از بین می برد.

آیت الله مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای علمایی مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز اهانت به پیامبر اکرم را اهانت به همه مقدسات و انبیای الهی دانست و گفت: مسلماً این سری اقدامات، با هدف اسلام ستیزی انجام می شود و بدتر اینکه رئیس جمهوری فرانسه از این اقدام جاهلانه طرفداری می کند و معلوم می شود که  این اقدامات، برنامه ریزی شده است.

وی، خواستار قطع روابط دیپلماتیک کشورهای اسلامی با دولت فرانسه شد و اظهار کرد: سازمان کنفرانس اسلامی نیز لازم است ضمن محکوم کردن اهانت به مقدسات اسلام، با اقدام لازم جلوی تکرار این اهانت ها را بگیرد.

دمیر خیرالدین‌اوف رئیس سابق دانشگاه اسلامی مسکو نیز در این وبینار، احترام به مقدسات دینی را بهترین راهکار برای جلوگیری از مناقشه بین ادیان دانست و تأکید کرد که برای همزیستی مسالمت آمیز انسانی، معیارهای دوگانه در برخورد با مسائل باید متوقف شود.

رئیس موسسه غیردولتی کوثر و رئیس اداره مفتیات مرکزی روسیه نیز بخشی از آموزه های دینی را مطرح و بر ضرورت واکنش دولت های اسلامی در برابر اهانت به مقدسات اسلامی تأکید کرد.

آنار رمضان‌اف افزود: این گونه اتفافات، موجب رشد بیگانه هراسی در کشور فرانسه شده است.

رئیس مرکز اسلامی مسکو نیز  اهانت به مقدسات را بخشی از جریان افراط گرایی در  جهان امروز دانست و گفت: ما امروز هر گونه جنایت و اقدام علیه اشخاص  و انسان های بیگناه را ترور می دانیم؛ این جنایتها از نظر انسان های معتدل و عقلانی مقبول نیست.

حجت الاسلام اکبری جدی در عین حال، افزود: اما برخی اقدام ها، ترور شخصیت هست و از بین بردن جایگاه  معنوی یک انسان محترم با ترور انسان فرقی نمی کند.

وی اظهار کرد: اهانت به یک شخصیت مقدس برای یک میلیارد انسان، جنایتی بزرگتر از کشتن یک شخص بیگناه است.   
 
حجت الاسلام جدی پیشنهاد داد: همچنان که در جهان برای مبارزه با تروریسم پیمان‌های مختلفی تشکیل شده، لازم است سازمان ها و نهادهای بین المللی پیمان مشترک حمایت از مقدسات را با هم منعقد کنند.

نفیق‌الله عشیروف، رئیس اداره روحانیت بخش آسیایی روسیه، کفاح باتا مفتی اعظم ولگاگراد، مقدس بیباریسوف مفتی مسکو، آنار رمضانوف رئیس موسسه غیردولتی کوثر و رئیس اداره مفتیات مرکزی، دمیر خیرالدین‌اوف رئیس سابق دانشگاه اسلامی مسکو و محمد رحیم‌اف مفتی ینی گورسک میهمانان روسی این نشست آنلاین بودند.

حجت الاسلام مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای علمایی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حجت الاسلام اختری رئیس بنیاد بین المللی عاشورا، کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، حجت الاسلام اکبری جدی رئیس مرکز اسلامی مسکو و سلیمانی رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در مسکو، به نمایندگی از ایران در این همایش شرکت کردند.