تهران - ایرنا - قائم مقام رییس پژوهشگاه نیرو گفت: سالانه حدود ۴۰ میلیارد تومان منابع دولتی به تحقیق و توسعه در صنعت برق اختصاص داده می شود.

«سید مصطفی مرجان مهر» روز شنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری رویداد آنلاین تجاری سازی دستآوردهای پژوهشی صنعت برق که از ۲۰ آبان ماه برگزار خواهد شد در محل پژوهشگاه نیرو افزود: معادل این منابع مالی نیز از شرکت های صنعت برق به جامعه دانشگاهی طرح تحقیقاتی واگذار می شود.

وی ادامه داد: امسال و در همین ۶ ماهه اخیر حدود ۲۰ میلیارد تومان قرارداد به جامعه دانشگاهی واگذار شده است.

مرجان مهر به رویداد آنلاینی که قرار است ۲۰ آبان برگزار شوداشاره کرد و خاطرنشان ساخت: دستاوردهای تحقیقاتی شرکت های برق در این رویداد عرضه می شود تا برای بومی سازی آنها توسط صنایع داخلی اقدام شود.

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو گفت: این رویداد زیست بوم نوآوری صنعت برق است که در آن ۳۵ محصولی که ناشی از تحقیق و توسعه شرکت های برقی است حضور دارند.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ شرکت فعال صنعت برق از ۱۰ استان کشور این ۳۵ محصول فنآورانه را عرضه خواهند کرد.

مرجان مهر افزود: نزدیک به یکصد محقق دانشگاهی کشور این ۳۵ محصول فنآورانه را مورد تحقیق قرار داده اند و بیشتر بر اساس نیاز شرکت های برقی است.

قائم مقام رییس پژوهشگاه نیرو خاطرنشان ساخت: عمده دانشگاه ها و محققانی که در این طرح ها شرکت کرده اند بومی همان استان بوده و محصولات آنها پس از تجاری سازی در صنعت برق کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی برگزاری این رویداد را برمبنای اتصال بین نیاز، محقق و صنعت گر دانست که به صورت عملی ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار می کند.

مرجان مهر ادامه داد: رویداد تنوع محصولات در بخش های ارتباطات و فناوری اطلاعات، نانو، محیط زیست و مدرنیزاسیون شبکه برق را دارد.

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو به حمایت هایی که پژوهشگاه نیرو می تواند از صنایع. داشته باشد اشاره کرد و خاطرنشان ساخت : دو روش تامین منابع مالی در قالب تسهیلات برای تجاری سازی و خرید محصولات تولیدی اهم این حمایت ها است.

وی از پیش بینی بازاری ۵۰۰ میلیارد ریالی به مدت سه سال برای محصولاتی که در قالب این رویداد تجاری سازی می شوند خبر داد.

مرجان مهر رابطه دانشگاه و صنعت برق را یک رابطه طولانی مدت توصیف کرد که همین امر سبب شده بالاترین میزان صدور خدمات فنی و مهندسی به این صنعت اختصاص داشته باشد.

قائم مقام پژوهشگاه نیرو گفت : وزارت نیرو نخستین وزارتخانه اقتصادی است که  زیست بوم نوآوری و فناوری را به محوریت پژوهشگاه نیرو راه اندازی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: براین اساس با دو مقوله نوآوری باز و نوآوری برنامه محوربه انجام برنامه ها به عنوان رگولاتور تامین مالی کمک خواهد کرد.

مرجان مهر در پاسخ به ایرنا درباره توجه رویداد به محصول های کاهنده مصرف گفت: گرچه رویداد بیشتر به بخش انتقال و توزیع توجه دارد بااینحال یک یا دو محصول در زمینه مدیریت مصرف نیز داردکه بیشتر سمت مشترکان را هدف قرارداده اند.

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو رویت پذیری و پایش شبکه را از دیگر محصول های عرضه شده در این رویداد برشمرد.

وی از تدوین برنامه های گسترده برای بخش تولید خبرداد و گفت: بر این اساس تلاش خواهد شد با ارائه محصولات داخلی تاپایان برنامه ششم توسعه بتوان حداکثر توان تولیدی را از نیروگاه های برق حرارتی کشور به دست آورد.

مرجان مهر از در دستور کار قرارداشتن طرح های مدیریت نیروگاهی خبر داد و خاطرنشان ساخت: این برنامه ها در قالب برگزاری رودیداد آنلاین به زودی پیگیری خواهند شد.

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو ادامه داد: دستگاه هوشمند کنترل روشنایی معابر و دستگاه مدیریت مصرف برق مبتنی بر اینترنت اشیا از جمله دستاوردهای ارائه شده در رویداد تجاری سازی محصولات است.