مشکل تامین آب نیروگاه لرستان به‌زودی رفع می‌شود

تهران - ایرنا - مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی با اشاره به مشکل تامین آب پروژه ساخت نیروگاه کلاس اف لرستان، گفت: اکنون درحال یافتن چاه با استعداد آبدهی کافی هستیم و انتظار می رود این مساله به‌زودی حل شود.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، "علیرضا نصرالهی" افزود: مشکل یاد شده به تازگی در فضای رسانه ای مطرح شد و شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به عنوان متولی ساخت نیروگاه‌های حرارتی دولتی در چارچوب وظایف محوله، برای ایجاد پایداری شبکه برق در منطقه غرب و جنوب غرب کشور احداث «نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس اف لرستان» را در دستور کار دارد.

وی اضافه کرد:  این طرح ملی با توجه به جغرافیا، منابع استان و مزیت‌های نسبی منطقه، پیشروی استان لرستان را در مسیر توسعه پایدار و رشد متوازن تسهیل می‌کند.

نصرالهی افزود: تثبیت اشتغال، اشتغال‌زایی و نیز رونق تولید از نتایج بهره‌برداری این پروژه ملی است بدین منظور شرکت برق حرارتی با تامین نقدینگی و به‌منظور تسریع در زمان عملیات ساخت نیروگاه اقدام به آماده‌سازی و تامین زیرساخت‌های لازم پیش از ورود پیمانکار اصلی کرده است.
وی خاطرنشان کرد:  تاکنون اقدام هایی از قبیل تملک ۵۰ هکتار زمین برای ساختمان نیروگاه به ارزش تقریبی ۸۵ میلیارد ریال و رفع بیش از ۴۰ معارض، تملک قانونی ۱.۶ هکتار زمین جهت جاده دسترسی نیروگاه با هزینه تقریبی ۲۳ میلیارد ریال و رفع حدود ۱۳ معارض، اخذ مجوز تخصیص سوخت از کمیته سوخت و خوراک به میزان ۷۶.۲ هزار مترمکعب در ساعت، انجام مطالعات شبکه و اخذ مجوز اتصال به شبکه و ورود و خروج خط ۴۰۰ کیلوولت مهر-گتوند در پست بلافصل نیروگاه انجام شده است.
مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی ادامه داد: اخذ مجوز زیست محیطی از سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، اقدام برای اخذ مجوز پیوست سلامت از وزارت بهداشت بعنوان نخستین طرح نیروگاهی دولتی در مراحل انتهایی، اخذ همه مجوزهای اولیه استانی (میراث فرهنگی، پدافند غیرعامل، سازمان صنایع و ...)، عقد قرارداد با شرکت گاز استان و پرداخت حق اشتراک گاز به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال، شناسایی نقطه انشعاب، تهیه اسناد مناقصه جهت واگذاری عملیات احداث خط اختصاصی گازرسانی به پیمانکار واجد صلاحیت و اجرای عملیات احداث جاده با هزینه بالغ بر ۳۶ میلیارد ریال توسط پیمانکار موردتایید اداره راه استان و جذب نیروی بومی از دیگر اقدام هایی است که تاکنون در این نیروگاه انجام شده است.
وی افزود: همچنین در این مدت فعالیت‌های دیگری همچون احداث شبکه نیرو رسانی فشار متوسط ۲۰ کیلوولت در مسیری به طول ۲۵۰۰ متر توسط پیمانکار بومی و جذب نیروی محلی با هزینه بالغ بر ۳.۵ میلیارد ریال، احداث دیوار با هزینه تقریبی ۶۷ میلیارد ریال از طریق برگزاری مناقصه و توسط پیمانکار بومی مورد تایید وزارت مسکن و شهرسازی، عقد قرارداد جهت دستگاه نظارت بر اجرای طرح با یکی از به‌نام‌ترین شرکت‌های مشاور کشور (مشانیر) و انجام مطالعات امکان‌سنجی، پدافند غیرعامل، ژئوالکتریک، ژئوتکنیک و لرزه خیزی، هیدرولوژی و کنترل سیلاب و اخذ تائیدیه‌های لازم از مراجع ذی‌ربط انجام شده است.
نصرالهی موضوع اهمیت تامین آب این نیروگاه را یاداور شد و افزود: براساس سیاست تامین آب دوران ساخت و بهره‌برداری، این مجموعه در بدو امر و با استناد به مطالعات ژئوالکتریک در اسفند ۹۶ اقدام به تملک زمین و عملیات حفر چاه در تیرماه ۹۷ کرد که پس از اتمام حفاری در قطر نامی، آزمایش پمپاژ با حضور نماینده آب منطقه‌ انجام شد که با وجود ستون آب مناسب و لایه‌های آبدار، چاه ضعیف و فاقد توان آبدهی مناسب تشخیص داده شد.
مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی اضافه کرد: آب منطقه‌ای استان طی مکاتبه‌ای پیشنهاد کرد که در چارچوب تامین آب مورد نظر، خرید چاه زنده و فعال از بهره‌برداران موجود در جنوب نیروگاه صورت پذیرد که  با وجود تلاش‌ها و مذاکره های متعدد با مالکان محلی این امر محقق نشده و به عنوان یکی از شاخصه‌های مهم موجب نگرانی طرح است.
وی ضمن تاکید بر اینکه همچنان بوسیله رایزنی در حال یافتن چاه با استعداد آبدهی کافی هستیم، توضیح داد: مشکلاتی در این ارتباط وجود دارد که مدیران استانی نیز از آن آگاهی دارند و انتظار می رود که با حمایت و پشتیبانی استاندار، نمایندگان استان و سایر نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط این مساله بزودی حل شود.
نصرالهی افزود: همچنین در خصوص کاهش ظرفیت نامی نیروگاه نیز یادآوری این نکته الزام‌آور است که تعیین ظرفیت نیروگاه تابع مطالعات شبکه است و در این برهه به این دستگاه اجرایی ظرفیت ۴۵۱ مگاوات در سطح ولتاژی اتصال ۴۰۰ کیلوولت ابلاغ شده است.
مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه در آینده امکان افزایش ظرفیت نیروگاه تا سقف ۹۰۰ مگاوات وجود دارد، گفت: احداث هشت ساختگاه راندمان بالا در دو فاز صورت می‌پذیرد و نیروگاه سیکل ترکیبی لرستان نیز در فاز دوم اجرایی قرار دارد.
وی تاکید کرد: بنا بر مصوبه شورای اقتصاد، شروع فاز دوم منوط به عملیاتی شدن شرایط تامین مالی است و در این برهه زمانی برای پروژه‌های فاز دوم، آماده‌سازی زیرساخت‌ها مدنظر وزارت نیرو و شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی است که در این راستا تاکنون اقدامات قابل توجهی نیز صورت پذیرفته و پروژه پیشرفت خوبی داشته است.
نصرالهی  ضمن قدردانی از مساعدت نهادهای حاکمیتی استان لرستان، خاطرنشان کرد: شرکت مادرتخصصی برق حرارتی همچنان تمام تلاش خود را در اجرای امور محوله و پیشبرد طرح نیروگاهی کلاس اف لرستان به نحو بایسته بکار خواهد برد.

به گزارش ایرنا، مهرماه امسال رییس مجمع نمایندگان لرستان در مجلس شورای اسلامی نسبت به عملکرد  وزارت نیرو در زمینه تامین اب این استان انتقاد کرد و گفته بود، اکنون برای تامین آب شرب همه شهرستان‌ها با مشکل روبرو هستیم.

حمیدرضا کاظمی با اشاره به اینکه مهم‌ترین دغدغه مردم لرستان مربوط به حوزه آب و اجرای پروژه‌های این حوزه است، افزود: لرستان در این حوزه با وزارت نیرو مشکل جدی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha