به گزارش ایرنا، محمدسرور دانش روز دوشنبه طی نشستی در کابل گفت که دولت افغانستان در امضای توافقنامه طالبان و آمریکا هیج نقشی نداشته و امضا هم نکرده است، به همین دلیل در قبال آن نیز مسئولیتی ندارد.
وی افزود که دولت افغانستان تنها در قبال اعلامیه مشترک آمریکا و دولت افغانستان مسئولیت دارد که در آن شریک بوده و آن را امضا کرده است و توافقنامه دوحه مربوط به طالبان و آمریکاست، به همین دلیل هیأت دولتی آن را به عنوان مبنای مذاکرات نمی پذیرد.
دانش از دولت جدید آمریکا خواست که روند صلح افغانستان و آنچه گذشته است را مرور کرده و بررسی کند.
سیاستمداران و دولتمردان افغانستان بر این باورند که پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر سیاست این کشور در قبال افغانستان نیز اثر خواهد گذاشت و تیم بایدن با گرفتن قدرت از دونالد ترامپ در روند صلح با گروه طالبان نیز بازنگری خواهد کرد.
«سید سعادت منصور نادری» وزیر دولت در امور صلح افغانستان نیز در این نشست گفت که به توافقنامه طالبان و آمریکا در اعلامیه مشترک دولت افغانستان و آمریکا هیچ اشاره ای نشده و به همین دلیل کابل در قبال آن هیچ مسئولیت حقوقی و قانونی ندارد.
«شاه حسین مرتضوی» مشاور ارشد امور فرهنگی ریاست جمهوری افغانستان هم در صفحه فیسبوک خود نوشته است که با پیروزی جو بایدن، «زلمی خلیل زاد» فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان به خانه خواهد رفت تا خاطرات خود را از بن بست در روند صلح با طالبان بنویسد.
وی نوشته است که هیأت دولتی در این فرصت به کابل برخواهند گشت تا با خانواده های خود دیدار کنند و گفت وگوهای صلح متوقف خواهد شد که معلوم نیست این توقف کوتاه مدت و یا بلند مدت خواهد بود.
رسانه های افغانستان هم گزارش داده اند که گفت وگوی صلح بین هیأت طالبان و هیأت دولت افغانستان پس از حمله تروریستی به دانشگاه کابل متوقف شده و هیأت دولتی به عنوان اعتراض از دیدار رو در رو با هیأت طالبان خودداری کرده است.
اکنون با پایان تبلیغات انتخاباتی و اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب جو بایدن و لزوم کناره گیری دونالد ترامپ از این سمت، روشن نیست که دولت آمریکا با همان نگاه گذشته به مذاکرات صلح ادامه خواهد داد و یا موضعی متفاوت را در پیش خواهد گرفت که باید منتظر بود تا اقدامی در این زمینه صورت گیرد.