بندرعباس- ایرنا- مدیرکل شیلات هرمزگان، شناسایی و تخمین حدود ۱۰ هزار شناور قایق صیادی غیرمجاز در سطح استان در برابر چهارهزار و ۵۰۰ شناور مجاز را نشانگر وضیعت بحرانی ذخایر آبزیان دانست.

عبدالرسول دریایی روز یک‌شنبه در نشستی با مدیران شهرستان جاسک،اظهارداشت: از این تعداد شناور غیر مجاز قایق افزون بر بیش از یک‌هزار و۵۰۰ فروند آن در شهرستان جاسک قرار دارد.

وی هم‌چنین با اشاره به تخمین افزون بر ۱۰۰هزار تن صید غیرمجاز سالانه توسط شناورهای غیرمجاز در این استان هرمزگان، اظهارداشت: این میزان از صید غیرمجاز در حالی است که شناورهای غیرمجاز قابل نظارت نیستند و کنترل آن‌ها نیز سخت است.

مدیرکل شیلات هرمزگان ادامه داد: این میزان صید و قایق غیرمجاز نشان از هجمه صید غیر مجاز بر آبزیان دارد و بدون شک در صورت تداوم روند صید غیر مجاز این شناورها آسیب‌های جبران ناپذیری برای دریا خواهند داشت.  

دریایی، بیکاری، خشکسالی، کمبود فرصت‌های شغلی در سواحل، سوددهی صید غیرمجاز، ارزان بودن ادوات صید غیرمجاز در فروشگاه‌ها، فراوانی کارگاه‌های غیرمجاز ساخت شناور را از مهم‌ترین دلایل افزایش صید غیرمجاز عنوان کرد و گفت: بدون شک دریا جوابگوی این هجمه صید غیر مجاز نیست.

وی هم‌چنین خسارت به جامعه صیادی مجاز، فشار بیش از حد به ذخایر آبزیان، ورود شناورهای لنج  ترال از استان‌های مجاور، استفاده از اتباع بیگانه بر شناورهای غیرمجاز ونبود سامانه ردیابی بر روی شناورهای صید سنتی در راستای کنترل و نظارت بیشتر به دلیل گرانی سامانه، قاچاق آبزیان، ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی را نیز بخش دیگری از مشکلات صید غیر مجاز و آسیب به ذخایر برشمرد.

فرآیند واگذاری ۲۴۰ مجوز صید به جاسک آغاز شد

مدیرکل شیلات هرمزگان بیان داشت:درراستای برخورد با صیدغیرمجاز ایجاد پایگاه‌های جدید، تخصیص اعتبارات جاری برای گشت‌زنی، تخصیص اعتبارات برای ارتقای ناوگان یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات، جذب نیروی انسانی و مشارکت همه نهادهای اجرایی ضروری است.

به گفته دریایی، با وجود ۲هزار و ۲۳۷ کیلومتر نوار ساحلی در استان هرمزگان بدون شک امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی موجود نیز جوابگوی این امر نیست.

وی اضافه کرد: یگان حفاظت آبزیان شیلات بدون شک با هشت پایگاه و حدود ۸۰ درصد کمبود نیرو در این یگان قادر به حفاظت از منابع آبزیان شیلات هرمزگان نخواهد بود.

مدیرکل شیلات هرمزگان هم‌چنین با اشاره به اختصاص ۲۴۰فروند مجوز صید در راستای ساماندهی وضعیت صیادی جاسک از آغاز فرایند واگذاری این مجوزها به مردم جاسک خبر داد.

دریایی افزود: از این میزان مجوز، ۲۲۰ مجوز برای شناورهای قایق دیزل و ۲۰ فروند شناور لنج آب‌های دور اختصاصی تن ماهیان است.