گرگان - ایرنا - فعالیت ۱۰ قفس شناور پرورش ماهی در آب‌های فراساحلی گمیشان با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد ریالی بخش خصوصی و ایجاد ۱۰ فرصت شغلی مستقیم در پهنه آبی دریای خزر آغاز شد.

استاندار گلستان در این مراسم گفت: این ۱۰ قفس شناور امکان تولید سالانه ۴۰ تن ماهی را خواهد داشت و در چشم‌انداز ترسیم‌شده سقف این تولید در آینده نزدیک به ۲۵۰ تن در سال خواهد رسید.

هادی حق‌شناس به مزایای اجرای این طرح اشاره کرد و گفت : حفظ ذخائر ژنتیکی منابع آبزی دریای خزر و کمک به اشتغال پایدار صیادان از رهاوردهای اجرا و توسعه پرورش ماهی در قفس است.

حجت الاسلام رییسی رییس قوه قضاییه مهمان ویدئو کنفرانسی این مراسم بود.

مدیر ستاد اجرایی حضرت امام (ره) گلستان نیز در این مراسم گفت : در حوزه های مختلف شیلات از قبیل پرورش ماهی در قفس ، پرورش ماهیان خاویاری و توسعه استخرهای چند منظوره کشاورزی و آبزی پروری حدود هزار طرح در استان در حال اجرا است که بهره برداری از آن ها ۶ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.

مهدی سلمان‌زاده از سرمایه گذاری هزار و ۷۹۰ میلیارد ریالی این نهاد در بخش شیلات خبر داد و گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان گلستان برای پرداخت وام به فعالان این حوزه محدودیتی ندارد.

مدیرکل شیلات گلستان هم در این مراسم گفت: طرح های پرورش و تولید انواع ماهی مانند قزل آلا، سفید، آزاد، فیل‌ماهی ، کفال و خاویاری در قفس با وجود هزینه های بالای اولیه می تواند فرصت مناسبی برای بهبود فضای کسب و کار و شکوفایی اقتصادی استان باشد.

سیدجواد قدس‌علوی ادامه داد: محدودیت منابع آبی و برخورداری از پیش نیاز مهمی مانند دریای خزر، ضرورت پرورش ماهی در قفس را به عنوان یکی از راهکارهای توسعه آبزی پروری در گلستان افزایش داده است.

وی اظهار داشت: استفاده از آب دریا برای پرورش ماهی از چند سال قبل در گلستان آغاز شده و در این مدت ۷۲ سازه پن (محوطه ای محصور شده با تور و متصل به کف دریا) و قفس در حال بهره برداری و یا ساخت است.

حدود ۱۳۰ کیلومتر از ساحل دریای خزر در گلستان قرار دارد که ساکنان حاشیه آن از جمله گمیشان و بندرترکمن به حرفه صیادی اشتغال دارند و از این طریق تامین معاش می کنند.

دریای خزر طبق تحقیقات کارشناسان خارجی و شیلات کشور، ظرفیت تولید مقدار ۳۷۰ هزار تن ماهی به شیوه استقرار قفس های دریایی را دارد.

استان گلستان علاوه بر این در پرورش ماهیان خاویاری، میگو و سایر ماهیان بومی و دریایی از جمله کپور فعال است که برنامه ریزی برای پرورش به شیوه پن و قفس می تواند زمینه ساز جذب سرمایه گذاری بیشتر و استفاده از ظرفیت های دریای خزر برای پرورش بیشتر انواع آبزیان شود.