سید جواد قدس علوی روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: ایجاد زیرساخت های مجتمع پرورش میگو در ۱۰ هزار هکتار و مجتمع پرورش ماهیان خاویاری، استفاده از ظرفیت آب چاههای کشاورزی برای پرورش ماهی و پرورش ماهی در قفس از مهم ترین طرح های انجام شده سال های اخیر شیلات گلستان است.
وی ادامه داد: همچنین در دولت تدبیر و امید توسعه صنعت آبزی پروری از جمله میگو و ماهیان خاویاری با تکمیل حلقه تولید از جمله مولد سازی، تکثیر و پرورش در گلستان انجام شد و در حال حاضر هشت واحد صنایع غذایی و تبدیلی شیلات با ظرفیت تولید سالانه هفت هزار و ۲۰۰ تن در استان مشغول فعالیت است.
مدیرکل شیلات گلستان گفت: با توجه به فراهم شدن زیرساخت های مناسب برای رونق صنعت شیلات گلستان و ایجاد فرصت های شغلی جدید و در پی آن ارزش افزوده برای اقتصاد منطقه، رفع برخی موانع مانند لایروبی دهانه گرگانرود با هدف تسریع در انتقال قفس های ساخته شده برای پرورش ماهی به دریای خزر در سواحل گمیشان ضروری است.
به گفته وی قفس های پرورش ماهی در ساحل دریای خواجه نفس گمیشان قطعه بندی (مونتاژ) شده ولی به دلیل وجود عمق ۳۰ سانتیمتری آب امکان انتقال آن به محل پرورش در دریا وجود ندارد.
وی اضافه کرد: ۹ سرمایه گذار مجوز پرورش ماهی در قفس را با ظرفقیت تولید سالانه ۲ هزار و ۷۵۰ تن دریافت کرده اند که هفت سرمایه گذار با پروانه تولید ۲ هزار تن ماهی در حال پرورش با ۳۹ سازه شامل قفس و پِن (محوطه ای محصور شده با تور و متصل به کف دریا) هستند.
قدس علوی همچنین به طرح های آماده بهره برداری شیلات گلستان در هفته دولت امسال اشاره کرد و گفت: در این هفته ۳۹ طرح با سرمایه گذاری ۱۶۵ میلیارد ریال و ایجاد ۱۹۵ فرصت شغلی جدید در زمینه های پرورش ماهیان خاویاری، میگو و ایجاد استخرهای دومنظوره پرورش ماهی در چاه های آب کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
گلستان به لحاظ داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، وجود ۱۰۰ کیلومتر مربع از ساحل دریای خزر، ۱۸ هزار چاه آب زراعی مجاز و وجود زمین های شور و کم بازده و مناسب با پرورش آبزیان در شمال استان از ظرفیت های منحصر به فرد در رونق صنعت شیلات در کشور به شمار می رود.
مطابق گزارش اداره کل شیلات گلستان، این استان در تولید میگو بعد از استان های هرمزگان و بوشهر با تولید ۱۴ درصد از این محصول در رده سوم کشور قرار داشته و مرکز پرورش ماهیان خاویاری است.
نظر شما