نورالدین تاجزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این برنجها از ارقام عنبربو و شمشیری هستند که از یک هزار و ۶۰۰ هکتار شالیزار شهرستان سیروان برداشت شد.
وی ارزش ریالی این محصول را بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان تخمین زد و افزود: به طور میانگین هر کیلوگرم برنج تولید این شهرستان با ۳۰ هزار تومان در بازارهای مصرف به فروش میرسد.
تاجزاده یادآور شد: برنج محلی شهرستان سیروان به لحاظ عطر، طعم و مرغوبیت بالایی که دارد یکی از پرتقاضاترین برنجهای محلی کشت شده در کشور است.
وی اضافه کرد: البته در سالهای اخیر به علت اینکه کشت محصول برنج دارای نیاز آبی بالاست، از سوی دولت و وزارت جهادکشاورزی با محدودیت کشت مواجه شده است و مورد حمایت دولت و وزارتخانه نیست.
وی در خصوص تامین آب مورد نیاز اراضی زراعی کشت برنج در شهرستان سیروان هم گفت: آب شالیزارهای شهرستان از محل رودخانهها و روانآبهای جاری در سطح شهرستان و بر اساس تقسیم ساعت آب بین کشاورزان تامین میشود.
نبود یا کمبود دستگاه کاشت مکانیزه بذر برنج و برنجکوب و نیز مشکل تامین بذر و نهاده از مشکلات کشاورزان برنجکار سیروانی است که تاجزاده به آنها اشاره کرد.
وی یادآور شد: مزارع کشت برنج شهرستان سیروان دارای بیش از چهار هزار نفر بهرهبردار است که برنج تولیدی خود را علاوه بر بازار داخل استان به دیگر استانهای کشور از جمله تهران صادر میکنند.
وی افزود: در سالهای گذشته خریدارانی از کشور عراق نیز اقدام به خرید برنج محلی سیروان میکردند اما امسال به دلیل شیوع کرونا و بسته بودن مرز مهران امکان حضور خریداران عراقی میسر نشد.
به گزارش ایرنا، شهرستان سیروان دارای افزون بر ۱۸ هزار هکتار اراضی زراعی دیم و آبی و بیش از ۱۵۰ هکتار باغات است.
۸۰ درصد مردم شهرستان تازه تاسیس سیروان با مرکزیت لومار ساکن روستا هستند.
دهستان عرب رودبار و بخش کارزان از پرتراکم ترین مناطق این شهرستان به شمار می روند.