رایزنی برای اخذ مجوز کشت برنج محلی در سطح ۲۰ هزار هکتار

ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت: برای اخذ مجوز کشت برنج محلی در سطح حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی مستعد استان از جمله دشت عباس، سیروان و چرداول در تماس تلفنی با وزیر جهاد کشارزی رایزنی شد.

قاسم سلیمانی دشتکی روز پنجشنبه در دیدار با معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی اظهار داشت: باتوجه به تنوع جغرافیایی، تامین آب، ریزش های مطلوب جوی در فصول بارندگی، خاک حاصلخیز، تلاش کشاورزان و حمایت های دولت، ایلام استانی مستعد برای طرح های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی است که به علت تنوع اقلیمی می توان محصولات سایر نقاط کشور را در این استان پرورش داد.

وی باتوجه به وجود معارضان محلی به سازمان جهادکشاورزی استان ایلام پیشنهاد داد: برای اجرای طرح های مد نظر آبخیزداری و ایجاد باغات در اراضی شیبدار و سایر پروژه ها ابتدا این طرح ها را به صورت پایلوت با هدف اقنای بهره برداران در برخی اراضی اجرایی و بعد از حصول نتیجه سایر کشاورزان را برای اجرای آن طرح ها ترغیب کنند.

استاندار ایلام گفت: شخم زدن زیراشکوب جنگل ها و کشت گندم توسط بهره برداران باعث از بین رفتن و شسته شدن لایه رویی خاک و تخریب اکوسیستم زمین مستعد در اراضی جنگلی استان می شود.

سلیمانی دشتکی اظهار داشت: باید با اجرای طرح های آبخیزداری و کشت درختان مثمر مانند پسته، بادام، زیتون، انجیر، گیاهان دارویی، گل های نرگس و محمدی در حاشیه این طرح ها از تخریب خاک جلوگیری شود.

وی یادآور شد: ایجاد طرح های آبخیزداری و تبدیل اراضی حاشیه این طرح به باغات شیبدار یا کشت گیاهان و گل های مختلف و واگذاری آنها به مردم مزایای متعددی چون حفظ و تثبیت خاک، تقویت سفره های زیرزمینی، بهره وری اقتصادی، افزایش غنای خاک و حفظ جنگل دارد.

وی از سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام خواست: طرح های آبخیزداری با پیوست ایجاد اراضی شیبدار به باغ و کشت گیاهان و گلها تهیه کند تا این طرح ها توسط وزیر جهاد در هیات دولت و سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار مطرح شود.

وی یادآور شد: اعتبار اجرای این طرح ها از محل استانی، ملی وزارت جهاد کشاورزی و نیز اعتبارات سازمان برنامه و بودجه باید تامین شود و همچنین برای اجرای مطلوب و جدی کار باید علاوه بر تشکیل یک کارگروه متشکل از دستگاه های مختلف مرتبط با طرح فرمانداران شهرستان های استان نیز ورود کنند و یک مجری هم برای این طرح مشخص شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی هم گفت: استان ایلام مستعد پرورش انواع درختان چون انجیر، بادام، فندق، پسته، زیتون، گل نرگس، محمدی و گیاهان دارویی است که می توان این ارقام را در نقاط مختلف استان ایلام با حفظ اراضی جنگلی و خاک حاصلخیز تولید کرد.

محمدعلی طهماسبی یادآور شد: علاوه بر توسعه باغات شیبدار، استان ایلام پتانسیل توسعه طرح های گلخانه ای را دارد و به عنوان مثال هندوانه به جای کشت تخمی مزرعه در محیط گلخانه نشا شود که این اقدام موجب کاهش مصرف اب،  هزینه و ریسک های جوی و تسریع در بازدهی محصول می شود.

وی تاکید کرد: باید از مزیت آب و خاک مناسب ایلام پول سازی کرد و با توسعه باغات در اراضی شیبدار و گلخانه ای آینده مطلوبی  را برای این استان متصور شد.

استان ایلام دارای نزدیک به هفت هزار اراضی باغی است که پنج هزار آن را باغات اراضی شیبدار تشکیل داده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی که عصر دیروز وارد استان شد از باغات و مجتمع گلخانه هلیلان بازدید کرد و امروز هم از طرح های باغی و گلخانه ای بدره و صالح آباد بازدید می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha