به گزارش ایرنا، آغاز بارش پاییزی برف در ارتفاعات تهران زمزمههایی از بازگشایی پیستهای اسکی در فصل جدید این رشته را در رسانهها ایجاد کرده است. پیستهایی که فعالیت آنها از اسفندماه سال گذشته تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت. ویروسی که هم فعالیت ورزشی و هم بخش درآمدزایی پیستها را هدف قرار داد و موجب شد تا میزان بازدید از این پیستها تا پایینترین میزان ممکن برسد.
«بهرام ساوهشمشکی» دبیر فدراسیون اسکی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا به تشریح فعالیتهای اسکی در فصل جاری پرداخت. متن کامل این گفت وگو به شرح زیر است؛
اوج فصل اسکی در سال ۱۳۹۸ با شیوع ویروس کرونا همزمان شد و بسیاری از فعالیتهای اسکی به حالت تعلیق درآورد. این امر چه تاثیری بر روی فعالیت ورزشکاران داشت؟
طبق دستور ستاد مقابله با کرونا در ورزش عمل کردیم و برای حفظ سلامت ورزشکاران و هموطنان پیستهای اسکی تعطیل شد و این تعطیلی نیز تا روزهای پایانی فروردین ادامه داشت. در پایان این ماه پیست توچال برای تمرین ملیپوشان در مدت زمان کوتاهی بازگشایی شد. اکنون نیز منتظر دستور برای بازگشایی پیستها هستیم و این دستور باید از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش صادر شود.
البته بازگشایی پیستها باید با رعایت نکات بهداشتی باشد تا سلامتی ورزشکاران و کسانی که از پیست بازدید میکنند حفظ شود. فدراسیون اسکی در ۹ ماه گذشته تدابیر ویژهای برای حفظ سلامت ورزشکاران انجام داده است و این دستورالعملها تا زمان ریشه کن شدن کرونا همچنان ادامه خواهد داشت.
زمزمههایی از بازگشایی پیست اسکی توچال در رسانهها به گوش میرسد این اخبار واقعیت دارد؟
بله بارشها شروع شده و برف در پیست اسکی توچال نشسته، اما این میزان کافی نیست و باید چند بارش دیگر باشد تا مقدار برف به حد استاندارد برسد. اگر این اتفاق رخ دهد تا پایان آبانماه پیست توچال بازگشایی خواهد شد تا برای تمرینات ملیپوشان آماده شود. رایزنی نیز با ستاد مقابله با کرونا در ورزش انجام شده و دستورالعمل آن نیز در حال نهایی شدن است. کارشناسان باشد شرایط پیست را بررسی کنند تا بتوانیم آن را برای فصل جدید افتتاح کنیم.
هر سال در آغاز فصل اسکی صحبتهایی مبنی بر فراهم نبودن استانداردها در پیستها طرح میشود. پیستها استاندارد لازم برای فعالیت دارند؟
برخی از پیستها زیر نظر فدراسیون است و به صورت کامل بر آنها نظارت داریم و برای بازگشایی آن مشکلی نیست اما برخی دیگر به بخش خصوصی واگذار شده که موظف هستند تا استانداردهای لازم را در این زمینه به کار بگیرند. البته فدراسیون بر پیستهای واگذار شده به بخش خصوصی نیز نظارت لازم را دارد و در بُعد فنی نیز به آنان کمک خواهیم کرد تا بتوانند شرایط را به بهترین شکل ممکن برسانند.
مدیران پیستها باید با تامین وسایل مورد نیاز در بخش فنی تاییدیه سازمان استاندارد را بگیرند و اگر جایی فرسودگی وجود دارد بازسازی کنند. سازمان نظارت و استاندارد، بازرسی لازم را انجام میدهد و در صورت تایید آن پیست گشایش مییابد البته در بخشهایی نیز کارشناسان ما نظارت دارند و با تایید آنان پیست برای فصل زمستان به بهرهبرداری خواهد رسید.
پیستهای ایران استاندارهای لازم برای برگزاری یک رویداد بینالمللی دارند؟
بله. در گذشته و قبل از کرونا میزبان مسابقات فینال اسکی روی چمن بودیم و قرار است در اسفندماه نیز مسابقه قهرمانی جوانان آسیا را میزبانی کنیم.
در دوره مدیریت قبلی فدراسیون چند نفر از ملیپوشان با کادر فنی دچار مشکل شدند و از تیم ملی رفتند آیا هنوز این اختلافات وجود دارد؟
بله اختلافات هنوز وجود دارد و به دنبال آن هستیم که این کدورتها پایان یابد. البته فدراسیون اسکی در این زمینه تاکید دارد که قوانین و دستورالعملها باید مورد توجه قرار گیرد و قرار نیست هر کسی ساز خود را بزند. هر فدراسیون قانون خود را دارد و ورزشکار نیز باید براساس آن قوانین رفتار کند. نباید یک یا چند نفر برای خود قانون بنویسند. مشکل قابل حل است و باید ورزشکار به قانون تن دهد.
البته همه مشکلات اختلاف بین مربی و بازیکن نیست بلکه در فضای مجازی اتفاقاتی رخ داده که ورزشکار را دچار حاشیه میکند. ورزشکاران خود باید این حاشیهها را جمع کنند. اگر این حاشیه جمع شود اتفاقات چند سال گذشته هیچگاه رخ نخواهد داد.
المپیک زمستانی در پیش است و ورزشکاران باید امتیاز لازم را کسب کنند.
بله لازم است که ورودی این تورنمنت بزرگ کسب شود و این امتیازات باید از طریق مسابقات مختلف به دست آید. در نظر داریم که پس از پایان پیک کرونا مسابقات رسمی را شروع کنیم و اعزام نیز داشته باشیم. امسال چند مسابقه بزرگ در آلمان و ایتالیا برگزار میشود که حضور ما در آن مسابقات میتواند به آمادگی ورزشکاران کمک کند. البته تمام این احتمالات به میزان شیوع ابتلا در ایران بستگی دارد.
به دنبال آن هستیم که در المپیک زمستانی حضور پیدا کنیم اما شرایطی که کرونا برای ورزشکاران ایران رقم زد موجب شد تا آنها از آمادگی دور شوند. در چند ماه اول شیوع کرونا تمرینات آنلاین و بیشتر بر محور بدنسازی بود. امیدوارم بتوانیم که ورزشکاران را با تلاش کادر فنی به میزان بالایی از آمادگی برسانیم.
در نیمه دوم سال به طور معمول بودجه فدراسیونها برای سال آینده بسته خواهد شد، آیا بودجه فدراسیون اسکی افزایشی پیدا کرده است؟
در شرایط سخت اقتصادی انتظار اضافه شدن بودجه کلان را نداریم اما وزارت ورزش و جوانان همکاری لازم با فدراسیون دارد. این شرایط در کنار افزایش نرخ ارز موجب شده تا هزینه تحمیلی بر فدراسیون برای خرید وسایل اسکی زیاد باشد. مشکلی در واردات وسایل نداریم اما تامین ارز آن کار سادهای نیست.
امکان تولید وسایل اسکی در داخل برای چند سال آینده فراهم نیست؟
متاسفافه جامعه آماری اسکی در کشور زیاد نیست که یک تولید کننده بخواهد بر روی آن سرمایهگذاری کند. امروز بیشتر بِرَندهای بزرگ جهان در زمینه تولید لوازم اسکی فعالیت دارند و تولید آنها در جهان خریدار دارد. اگر جامعه آماری اسکی بالا بود، میشد در آینده روی تولید داخلی تمرکز کرد اما شمار اسکیبازان داخلی به گونهای نیست که وسایل داخلی برای تولید کننده ایرانی به صرفه باشد.