رضا محمدرحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از بدو واگذاری تصدی مسوولیت فرش دستباف به این وزارتخانه در سال ۱۳۸۴ تاکنون در استان بیش از ۱۴ هزار نفر از طریق مراکز فنی حرفه ای و اجرای دوره های آموزشی این سازمان مهارت قالیبافی را فرا گرفته اند.
وی افزود: از این تعداد افراد که مهارت های لازم را فرا گرفته اند تنها سه هزار و ۱۶۵ نفر از آنها از طریق سازمان تامین اجتماعی از یارانه بیمه قالیبافی بهره مند شده که بعلت محدود شدن پذیرش بیمه در تامین اجتماعی بسیاری از قالیبافان فعال در این عرصه امکان بهره مندی از هرگونه بیمه را نداشته اند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام با اشاره به تفاهم نامه مرکز ملی فرش ایران و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر مبنی بر پوشش بیمه قالیبافان با شرایط جدید یادآور شد: در قالب این طرح قالیبافان فاقد بیمه میتوانند از مزایای بیمه برخوردار شوند.
محمدرحیمی تاکید کرد: پرداخت حق بیمه قالیبان در سال اول توسط دولت، اعمال تخفیف ها در طول ۵ سال اول پرداخت حق بیمه، استفاده قالیبافان ساکن شهرها، مستمری بازنشستگی ، از کار افتادگی و حوادث حین کار و امکان جابجایی بیمه پردازی از این بیمه به بیمههای تامین اجتماعی، بازنشستگی کشوری، نیروی مسلح و... و بالعکس از مزایای این طرح بیمه ای است.
وی به قالیبافان فاقد بیمه توصیه کرد: از این فرصتی که پیش آمده استفاده کنند و جهت ارائه مشخصات و ثبت تقاضای خود تا پایان آذرماه سالجاری به ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستانها و تشکلهای قالیبافی مرتبط مراجعه نمایند.
به گزارش ایرنا، بیش از ۱۵ هزار بافنده فرش در استان ایلام مشغول به فعالیت هستند که بیشترین این میزان مربوط به شهرستان های دره شهر و بدره است.
سالانه بیش از هفت هزار مترمربع فرش و گلیم فرش از انواع ابریشم و نخ در طرح های مختلف در استان ایلام تولید می شود که بخش مهمی از این میزان به خارج از کشور صادر می شود.