احمد داوطلب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دامهای سنگین شامل گاو، شتر و گاومیش هستند که بیش از ۲۶۰ هزار راس آنها هویتگذاری و پلاکگذاری شده است.
وی ادامه داد:کل جمعیت دام موجود در خراسان رضوی هشت میلیون و ۱۴۱ هزار راس است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص روند اجرای این طرح در حوزه دام سبک خراسان رضوی نیز افزود: از مجموع هفت میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز در این استان تاکنون پلاکگذاری یک میلیون و ۵۴۰ هزار راس انجام و ثبت در سامانه شده یا در مراحل ثبت است.
داوطلب افزود: به این ترتیب بیش از ۲۰ درصد جمعیت دام سبک استان در این قالب هویتگذاری شده است.
وی ادامه داد: با توجه به افزوده شدن سالانه ۸۰ درصد جمعیت دامی از طریق زاد و ولد و نیز حذف درصد بسیاری از جمعیت موجود دامی، نمی توان برای اجرای طرح هویتگذاری پایانی متصور شد اما هر سال تلاش داریم با پلاکگذاری بیشترین میزان جمعیت دامی سبک و سنگین موجود وضعیت خوبی را در این زمینه برای استان فراهم کنیم.
او با بیان این که این طرح از اسفند ماه پارسال در همه استانهای کشور اجرایی شده است افزود: هدف طرح ملی پلاکگذاری دام جلوگیری از سرقت و قاچاق، دستیابی به آمار واقعی دام، استقرار صحیح و کارآمدی بیشتر نظام بهداشتی دام، تسهیل در پردازش توزیع نهادههای دامی و کنترل بازار عرضه و تقاضاست.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان با توجه به تعداد دام پلاکگذاری شده مقام نخست کشور را در این زمینه دارد.
۱۰ درصد جمعیت دامی کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است. سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.